Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

[19.11.2021, 08:37] [ОПШИРНИЈЕ]

Од данас се на порталу еУправе може преузети ЕУ Дигитални зелени сертификат.

ЕУ Дигитални зелени сертификат (ЕУ ДЗС) представља нови тип сертификата који је намењен нашим грађанима приликом путовања у неку од земаља Европске уније, као и у земље изван ЕУ које користе стандард сертификата EU Digital COVID Certificate.

Линк: https://euprava.gov.rs/usluge/6962.


[Прочитај више]

[16.11.2021, 11:41] [ОПШИРНИЈЕ]

Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије Михаило Јовановић најавио је данас да ће грађани Србије од сутра ујутру на порталу еУправе моћи да преузму дигиталне зелене сертификате који су компатибилни са правилима Европске уније.

Према његовим речима, нови сертификати се разликују од оних који су до сада издавани, имају посебан изглед и QR код, а за сваку вакцину и тест издаје се посебна потврда.

Он је објаснио да ће грађани Србије са новим сертификатом моћи да уђу у све затворене просторе у земљама ЕУ за које је потребна ова потврда, али и у 22 земље ван Уније, које су приступиле том систему.

Јовановић је најавио увођење мобилне апликације преко које ће грађани моћи да очитају своје европске зелене сертификате и да их чувају у тој апликацији, а од следеће недеље на шалтерима Поште ће моћи да подигну овај сертификат.


[Прочитај више]

[16.11.2021, 07:38] [ОПШИРНИЈЕ]

Ова одлука ступа на снагу 16. новембра 2021. године, саопштила је Европска комисија, наводећи да ће Србија сада бити повезана са ЕУ системом дигиталних ковид сертификата и да ће њени сертификати бити признати под истим условима као и они издати у чланицама Уније.

Истовремeно, Србија је прихватила ЕУ ковид сертификат за путовање из ЕУ у нашу земљу.

Одлука о признавању ковид сертификата од стране ЕУ до сада је усвојена за 49 земаља, од чега 22 ван ЕУ. Уз Србију, из региона Западног Балкана, ЕУ признаје и сертификате издате у Албанији и Северној Македонији.


[Прочитај више]

[15.11.2021, 08:05] [ОПШИРНИЈЕ]

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали најавио је да 15. новембра 2021. године почиње пријава грађана за 20 евра додатне новчане подршке државе на порталу Управе за трезор, на адреси idp.trezor.gov.rs, и нагласио да за ту помоћ не треба да се пријављују сви грађани.

Мали је објаснио да грађани који су се у мају пријавили за новчану помоћ у износу од два пута по 30 евра, као и корисници пензија, примаоци новчане социјалне помоћи и лица у Заводу за извршење кривичних санкција, не треба да се пријављују за 20 евра додатне помоћи државе који ће им бити аутоматски исплаћена у децембру.


[Прочитај више]

[09.11.2021, 15:46] [ОПШИРНИЈЕ]

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар изјавио је да је јуче (08.11.2021. године) потписан уговор са компанијом "Фајзер" о дистрибуцији експерименталног лека за лечење коронавируса нашој земљи, нагласивши да је Србија трећа у свету која је такав уговор потписала, а прва која ће лек имати у употреби.


[Прочитај више]

[08.11.2021, 12:19] [ОПШИРНИЈЕ]

На седници Владе, која је одржана јутрос, усвојена је нова уредба о примени ковид пропусница. Као што је и раније најављено, оне ће од вечерас важити од 20 часова и њихова примена проширена је, поред угоститељских објеката, и на кладионице, коцкарнице, слот клубове и друге објекте у којима се одржавају игре на срећу, при чему радно време ових објеката више није ограничено.

Поменута уредба предвиђа да након 20 часова неће бити могуће боравити у овим објектима без ковид пропуснице, а уколико неки угоститељски објекат или кладионица ради нон-стоп, улазак без ковид сертификата могућ је тек од 6 часова ујутру наредног дана.

Од сутра у нашој земљи почиње и давање вакцине произвођача „Модерна“, која се већ дистрибуира по вакциналним пунктовима.


[Прочитај више]

[07.11.2021, 14:13] [ОПШИРНИЈЕ]

Председник Републике Србије Александар Вучић, који је данас примио трећу дозу вакцине, позвао је још једном све грађане да се вакцинишу и да се на тај начин заштите.


[Прочитај више]

[04.11.2021, 18:04] [ОПШИРНИЈЕ]

Кризни штаб за сузбијање заразне болести КОВИД-19 данас (4. новембра 2021) донео је две нове мере.

1) проширен је временски период за ковид пропуснице и од 8. новембра за угоститељске објекте (и кладионице) примењиваће се од 20 часова, уместо од 22 часова.

2) школски распут почиње у понедељак, 8. новембра 2021. године, и трајаће до 12. новембра 2021. године (први радни дан за ученике биће понедељак, 15. новембар 2021. године).


[Прочитај више]

[04.11.2021, 16:56] [ОПШИРНИЈЕ]

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Владе Републике Србије саопштило је да је Kризни штаб на данашњој седници донео одлуку да јесењи распуст за ученике основних и средњих школа почне у понедељак, 8. новембра и да траје до петка, 12. новембра. Први радни дан за ученике биће понедељак, 15. новембар.


[Прочитај више]

[04.11.2021, 06:39] [ОПШИРНИЈЕ]

Министарка за европске интеграције у Влади Републике Србије Јадранка Јоксимовић примила је синоћ (3. новембра 2021. године) у име Владе Србије донацију од 200.000 вакцина „Модерна“, којe је нашој земљи донирала Република Пољска.

Ово је први пут да је у Србију стигла „Модернина“ вакцина, а са њеним допремањем грађанима ће бити доступно пет различитих цепива.


[Прочитај више]

<< Претходна страна 21-30 од 539 укупно Следећа страна >>

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni