Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ПОЉСКА ИСПОРУЧИЛА СРБИЈИ 200.000 ДОЗА ВАКЦИНА „МОДЕРНА“

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 04.11.2021, 06:39]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 3. новембар 2021. године, среда

Министарка за европске интеграције у Влади Републике Србије Јадранка Јоксимовић примила је данас у име Владе Србије донацију од 200.000 (200.400, РТС) вакцина „Модерна“, којe је нашој земљи донирала Република Пољска.

Ово је први пут да је у Србију стигла „Модернина“ вакцина, а са њеним допремањем грађанима ће бити доступно пет различитих цепива.

Уручењу вакцина на Институту за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“ присуствовали су и државни секретар Министарства здравља Мирсад Ђерлек, потпредседник Скупштине Србије Владимир Орлић, заменик министра спољних послова Пољске Шимон Шинковски вел Сенк и потпредседница пољског парламента Малгожата Госјевска.

Јоксимовић је том приликом истакла да је искрено пријатељство оно што краси два народа, а данашњи догађај то и потврђује, наводећи да вредност донације износи четири милиона евра.

Ово је билатерална донација и драго ми је да је вакцина стигла преко донације из Пољске, поручила је министарка и подсетила на успех Србије у борби против пандемије, када је почетком године међу првима у Европи набавила вакцину.

Међутим, како је указала, сада смо испод европског просека када је реч о броју вакцинисаних и то је одговорност сваког грађанина Србије.

Шинковски вел Сенк је поручио да су подршка и солидарност најбитнији у борби против пандемије, наводећи да у Пољској реч солидарност има посебно значење када је реч о Србији и српском народу, пре свега због заједничке историје две нације.

Ова донација је реалан резултат пољско-српске сарадње, али и резултат борбе у сузбијању корона вируса, рекао је он и нагласио да је помоћ коју Пољска пружа значајна за пријатељство два народа, које ће се наставити и у будућности.

Госјевска је подсетила на то да је приликом последње посете Србији обећала да ће отворити групу српско-пољског пријатељства, што је, како је рекла, и учинила.

Пољска показује солидарност када је реч о борби против коронавируса, али исто тако пружа Србији подршку на њеном путу ка европским интеграцијама, подвукла је она и изразила уверење да заједно можемо много да допринесемо Европи.

Орлић је указао на значај донације јер је реч о великом броју доза за српски народ, нагласивши да је најбитнија порука која се шаље, а то је порука пријатељства и солидарности.

Ђерлек је оценио да ће контингент од 200.000 доза спасити много живота у Србији, и поновио да су солидарност и једнакост принципи по којима COVID-19 може да се победи.

Без обзира на то што је дато више од седам милијарди доза вакцина у свету и приближно 40 одсто популације глобално вакцинисано, морамо и даље инсистирати на солидарности, посебно због земаља у Африци. Вакцинацију морамо глобално повећати на 60–70 одсто како бисмо се вратили нормалном животу, закључио је Ђерлек.


[Последња промена: 04.11.2021 у 07:45]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni