Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

[03.11.2021, 10:19] [ОПШИРНИЈЕ]

На основу одлуке Националног комитета за имунизацију, а према Стручно-методолошком упутству за спровођење ванредне препоручене имунизације у Републици Србији, бустер доза вакцине против COVID-19 примењује се код свих особа код којих је завршена примовакцинација, и то:

  1. Након најмање пет месеци од давања друге дозе, код особа које су претходно примиле две дозе mRNK (Pfizer-BioNTech ) или векторске вакцине (Gam-KOVID-Vak, Astra Zeneka);
  2. Након најмање четири месеца од давања друге дозе, код особа које су претходно примиле две дозе инактивисане вакцине (SARS-CoV2 (Vero Cell) Inactivated-Sinopharm);
  3. Након најмање пет месеци од давања додатне, треће дозе, код особа са примарним и секундарним имунодефицијенцијама (особе које су након најмање 28 дана од друге дозе примиле mRNK вакцину, као додатну, трећу дозу).

[Прочитај више]

[03.11.2021, 10:02] [ОПШИРНИЈЕ]

Министар здравља у Влади Републике Србије Златибор Лончар изјавио је да лек „ивермектин“ није регистрован за људску употребу, већ да се користи у ветерини, истакавши да су смењени здравствени радници на руководећим положајима који су овај лек препоручили или преписали.

Он је навео да је у последњих неколико дана стигло десетак пријава на Вибер број Министарства здравља, на који грађани могу да пријаве лекаре који не препоручују вакцинацију.

Како ствари сада стоје, та вакцинација ће морати да буде на сваких пет-шест месеци ако желимо да ставимо епидемију под контролу и други начин не постоји, рекао је Лончар.

Он је упутио позив грађанима да се вакцинишу и против коронавируса и против сезонског грипа, а медијима да не дају простор противницима вакцинације.

Министар је рекао и да епидемијска ситуација у Србији није нимало наивна и да ће Кризни штаб заседати у току недеље.


[Прочитај више]

[01.11.2021, 14:27] [ОПШИРНИЈЕ]

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић саопштила је 31. октобра 2021. године да је Србија прешла број од три милиона пунолетних становника који су примили вакцину против КОВИД-19.


[Прочитај више]

[26.10.2021, 09:53] [ОПШИРНИЈЕ]

Министарка државне управе и локалне самоуправе у Влади Републике Србије и председница Координационе комисије за инспекцијски надзор Марија Обрадовић изјавила је данас да је ситуација изузетно добра када је у питању инспекцијски надзор над поштовањем мера у борби против COVID-19.


[Прочитај више]

[22.10.2021, 13:23] [ОПШИРНИЈЕ]

Агенција за лекове и медицинска средства одобрила је данас (22.10.2021. године) употребу вакцине „Спутњик Ве“ (Sputnik V) која је произведена у Србији (мејд ин Србија) на Институту „Торлак“ у Београду.

Србија је једина земља у Европи која производи вакцину „Спутњик В“.

Прву дозу вакцине "Спутњик В" произведену у Србији примила је данас директорка Института за онкологију и радиологију Србије др Даница Грујичић.


[Прочитај више]

[21.10.2021, 13:52] [ОПШИРНИЈЕ]

Одлучено је да кажњавање правних и физичких лица почне од понедељка, 25. октобра. У суботу и недељу ће све инспекције бити на терену како би, заједно са угоститељима, проверили у пракси како функционише систем. Ова одлука је донета из разлога пружања додатног времена угоститељима како би пронашли што бољи и ефикаснији систем организације и контроле ковид сертификата.


[Прочитај више]

[20.10.2021, 13:04] [ОПШИРНИЈЕ]

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић саопштила је данас, након седнице Кризног штаба за сузбијање заразне болести COVID-19, да се од суботе, 23. октобра, од 22 часа, уводе обавезне ковид пропуснице за боравак у свим угоститељским објектима у затвореном простору.


[Прочитај више]

[17.10.2021, 13:36] [ОПШИРНИЈЕ]

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић примила је данас на Београдском сајму трећу дозу вакцине „Фајзер Бионтек“, при чему је поновила да је вакцинација једини излаз из пандемије.

Пандемија ће престати када постигнемо колективни имунитет. Можемо то постићи на два начина – или да се сви заразимо или да се сви вакцинишемо. Кад кажем сви, мислим на 80 одсто старијих од 12 година.

Она је истакла да је ношење маске у затвореном простору обавезно и да ће инспекције за то имати нула толеранције.

Премијерка је навела податак да је првом дозом вакцинисано више од 54 одсто пунолетног становништва, док је трећу дозу примило нешто више од 14 одсто грађана.


[Прочитај више]

[15.10.2021, 11:22] [ОПШИРНИЈЕ]

Министарство здравља Владе Републике Србије саопштило је да је од 14. октобра 2021. године у функцији број мобилног телефона на који грађани, путем вибер апликације, могу да пријаве лекаре који пацијентима не препоручују вакцинацију, без јасног, оправданог и конкретно наведеног медицинског разлога.

Све неправилности које буду достављене путем броја 064/8811-405 биће процесуиране пред Судом части Лекарске коморе Србије, односно биће поднете пријаве за угрожавање живота и здравља грађана против наведених лекара.


[Прочитај више]

[07.10.2021, 14:39] [ОПШИРНИЈЕ]

Агенција за лекове и медицинска средства Србије (АЛИМС) одобрила је 11. јуна 2021. године примену вакцине против COVID-19 произвођача "Фајзер-Бионтек" за узраст од 12 до 15 година старости.


[Прочитај више]

<< Претходна страна 31-40 од 539 укупно Следећа страна >>

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni