Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ОД СУТРА КОВИД СЕРТИФИКАТИ ПО ПРАВИЛИМА ЕУ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 16.11.2021, 11:41]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

Београд, 16. новембар 2021. године, уторак

Директор Канцеларије за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије Михаило Јовановић најавио је данас да ће грађани Србије од сутра ујутру на порталу еУправе моћи да преузму дигиталне зелене сертификате који су компатибилни са правилима Европске уније.

Јовановић је, гостујући на Радио-телевизији Србије, рекао да је јучерашња одлука Европске комисије о признавању ковид потврда из Србије ступила на снагу и да је потребно 48 часова да се прилагоде технички системи Европске уније.

Европска агенција за лекове има своје препоруке, државе чланице ЕУ на различите начине доносе одлуке и од земље до земље зависи које се вакцине признају. У сваком случају, сви подаци о свим вакцинама које се примају у Србији биће и у новом ЕУ сертификату, објаснио је он.

Према његовим речима, нови сертификати се разликују од оних који су до сада издавани, имају посебан изглед и QR код, а за сваку вакцину и тест издаје се посебна потврда.

Он је објаснио да ће грађани Србије са новим сертификатом моћи да уђу у све затворене просторе у земљама ЕУ за које је потребна ова потврда, али и у 22 земље ван Уније, које су приступиле том систему.

Директор Канцеларије је истакао да грађани Србије и даље могу да користе домаће потврде, а да ће нови сертификат бити потребан онима који путују у државе чланице ЕУ.

Јовановић је најавио увођење мобилне апликације преко које ће грађани моћи да очитају своје европске зелене сертификате и да их чувају у тој апликацији, а од следеће недеље на шалтерима Поште ће моћи да подигну овај сертификат.

Он је, говорећи о вакцинацији, нагласио да је увођењем ковид пропусница знатно повећан број давања првих доза вакцина, за приближно 70 одсто, додавши да је тренутно вакцинисано 56,7 одсто пунолетних грађана Србије.

У појединим локалним самоуправама има помака у вакцинацији, пренео је он, наводећи податак да је у Прешеву вакцинисано 76 одсто пунолетних грађана, у Прибоју 67 одсто, Малом Зворнику 64 одсто, Кладову 63 одсто и Београду 61 одсто.

Према његовим речима, на жалост, има градова и општина у којима је вакцинисано мање од 33 одсто становника, а то су Тутин, Лајковац, Мионица, Нови Пазар, Уб и Љиг.

 

ПОВЕЗАНЕ ТЕМЕ:

БЕОГРАД - Нови дигитални зелени сертификати о вакцинацији који су усклађени са прописима ЕУ издаваће се од петка преко портала е-управе и путем мобилне апликације, док ће од следеће недеље моћи да се подигну и у поштама широм Србије, изјавила је Министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

 

ПОВЕЗАНЕ ТЕМЕ:

Истовремено, Брнабић је потврдила да је од данас зелени ковид сертификат Србије, који признаје и Европска унија, доступан на  порталу еУправа.

 

 

 


[Последња промена: 17.11.2021 у 11:46]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni