Контакт уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото) и веб-администратора интернет (веб) еБилтена активности је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности 2019 је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото) и веб-администратора интернет (веб) КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото) штампаног Билтна за информисање грађана општине Кучево КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Билтен за информисање грађана општине Кучево КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ је основан децембра 2011. Прво издање је изашло у децембру 2011, а последње (број 30) у децембру 2018. Контакт мејл уредника и приређивача је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).уредник и приређивач: kucevacke.novine@gmail.com (Д)


 

"УКУСИ РЕГИОНА" - РРА "БРАНИЧЕВО-ПОДУНАВЉЕ" НА 86. НОВОСАДСКОМ САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ

Posted by Kučevo (administrator) on 20.05.2019
еБилтен активности 2019 >>

САОПШТЕЊЕ РЕГИОНАЛНЕ РАЗВОЈНЕ АГЕНЦИЈЕ "БРАНИЧЕВО-ПОДУНАВЉЕ" ПОЖАРЕВАЦ - ПРОЈЕКАТ "УКУСИ РЕГИОНА"

У оквиру регионалног пројекта „Укуси Региона – Промовисање пољопривредно-прехрамбених производа са додатом вредношћу за унапређење економских капацитета породичних газдинстава” који Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“ реализује од октобра прошле године, током трајања Сајма пољопривреде у Новом Саду (11-17. маја 2019. године) представљен је део палете пољопривредно-прехрамбених производа из нашег Региона. Циљ ове активности је био промоција производа са додатом вредношћу, који осим врхунског квалитета поседују и низ специфичности захваљујући свом географском пореклу, као и традиционалним рецептурама и производним технологијама.

На заједничком штанду у Хали 6 која је била посвећена гастро-производима, представљено је преко 70 производа, односно готово 20 произвођача из Жагубице, Кучева, Петровца на Млави, Пожаревца, Голупца, Велике Плане и Смедеревске Паланке. Тако су посетиоци нашег штанда могли да дегустирају воћне ракије и занатско пиво, сиреве и качкаваље, слатке и киселе зимнице, различите врсте меда и производа од меда, месне прерађевине и воћне сокове. Највеће одушевљење код посетиоца – у највећем броју Војвођана, изазвали су пре свега Хомољски, Горњачки и Бистрички сиреви и качкаваљи, Хомољски и Ђердапски мед, као и мешавине пчелињих производа и крем од меда и лешника, различите туршије и ајвари, те воћне ракије од дуње, шљиве и са додатком хомољских лековитих биљака.

Велики интерес посетиоца за поменуте производе, указује на слабо познавање односно веома ниску доступност производа из нашег Региона на тржишту Војводине, које одликује тренд раста понуде висококвалитетних традиционалних и здравих производа. У том смислу, можда су управо војвођански градови перспективна нова тржишта, на којима би купци радо видели производе из нашег Региона, као нешто другачије од онога на што су навикли.

Пројекат се спроводи у периоду од 24. октобра 2018. до 24. јула 2019. године, а вредност пројекта износи 22.000 $. Пројекат се реализује у оквиру ширег пројекта „Помоћ трговини – Подршка производним капацитетима сектора агро-индустрије у Србији“ који реализују Програм развоја Уједињених нација (УНДП) и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, уз финансијску подршку Руске федерације. Више информација о Пројекту и активностима можете добити на Интернет странама Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ www.rra-bp.rs.

 

Last changed: 20.05.2019 at 11:04

Back

КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР је скуп веб-страница званичне веб-презентације Општине Кучево на којој се приказују различите информације, подаци и чланци (кроз текст, слике, табеле, графиконе) везано за општину Кучево који могу користити грађанима и широј јавности, као што су: еБилтен активности, презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, туристичким потенцијалима и потенцијалима за инвестирање, отвореним подацима, путевима, општинама, градовима, градским општинама, градским насељима, управним окрузима и статистичким регионима Републике Србије, а ту су и видео галерија, корисни линкови, карте, и тако даље.

Посебан сегмент веб КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је вебеБилтен активности на чијој се веб-страници објављују садржаји (прилози) везани за активности (најчешће капиталне, али и друге активности) које се реализују и које су реализоване првенствено од стране локалне самоуправе.

Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новинеје у свом периоду (од 2011. до 2018. године) био једини локални штампани информативни лист општине Кучево. Основан је и постоји од децембра 2011. године (када је изашао први број) до децембра 2018. године (када је изашао последњи број, број 30). Укупно је у свом периоду издавања изашло, дакле, 30 бројева.

Због великог интересеовања наших суграђана, а и шире јавности, Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новине је од јануара 2019. године престао да са приређује (издаје, штампа) и убудуће се активности од тог времена објављују електронским путем (дигитално, преко интернета, веба) на веб-страници еБилтен активности” на званичној веб-презентацији Општине Кучево (http://www.kucevo.rs/) у делу КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР.

Иницијатор, оснивач, уредник и приређивач издања Кучевачких новина” је био медијски сарадник: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас Ваш КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР, еБилтен активности”, Кучевачке новине и Општина Кучево.

 


Уредник и приређивач Кучевачког информатора и еБилтена активности: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припрема (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом, обраде), уређује и објављује: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР и еБилтен активности постоје од 2019. године (Д); Редизајн веб-странице: 05.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni