"УКУСИ РЕГИОНА" - РРА "БРАНИЧЕВО-ПОДУНАВЉЕ" НА 86. НОВОСАДСКОМ САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ

Posted by Kučevo (administrator) on 20-05-2019
еБилтен активности 2019 >>

САОПШТЕЊЕ РЕГИОНАЛНЕ РАЗВОЈНЕ АГЕНЦИЈЕ "БРАНИЧЕВО-ПОДУНАВЉЕ" ПОЖАРЕВАЦ - ПРОЈЕКАТ "УКУСИ РЕГИОНА"

У оквиру регионалног пројекта „Укуси Региона – Промовисање пољопривредно-прехрамбених производа са додатом вредношћу за унапређење економских капацитета породичних газдинстава” који Регионална развојна агенција „Браничево-Подунавље“ реализује од октобра прошле године, током трајања Сајма пољопривреде у Новом Саду (11-17. маја 2019. године) представљен је део палете пољопривредно-прехрамбених производа из нашег Региона. Циљ ове активности је био промоција производа са додатом вредношћу, који осим врхунског квалитета поседују и низ специфичности захваљујући свом географском пореклу, као и традиционалним рецептурама и производним технологијама.

На заједничком штанду у Хали 6 која је била посвећена гастро-производима, представљено је преко 70 производа, односно готово 20 произвођача из Жагубице, Кучева, Петровца на Млави, Пожаревца, Голупца, Велике Плане и Смедеревске Паланке. Тако су посетиоци нашег штанда могли да дегустирају воћне ракије и занатско пиво, сиреве и качкаваље, слатке и киселе зимнице, различите врсте меда и производа од меда, месне прерађевине и воћне сокове. Највеће одушевљење код посетиоца – у највећем броју Војвођана, изазвали су пре свега Хомољски, Горњачки и Бистрички сиреви и качкаваљи, Хомољски и Ђердапски мед, као и мешавине пчелињих производа и крем од меда и лешника, различите туршије и ајвари, те воћне ракије од дуње, шљиве и са додатком хомољских лековитих биљака.

Велики интерес посетиоца за поменуте производе, указује на слабо познавање односно веома ниску доступност производа из нашег Региона на тржишту Војводине, које одликује тренд раста понуде висококвалитетних традиционалних и здравих производа. У том смислу, можда су управо војвођански градови перспективна нова тржишта, на којима би купци радо видели производе из нашег Региона, као нешто другачије од онога на што су навикли.

Пројекат се спроводи у периоду од 24. октобра 2018. до 24. јула 2019. године, а вредност пројекта износи 22.000 $. Пројекат се реализује у оквиру ширег пројекта „Помоћ трговини – Подршка производним капацитетима сектора агро-индустрије у Србији“ који реализују Програм развоја Уједињених нација (УНДП) и Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде, уз финансијску подршку Руске федерације. Више информација о Пројекту и активностима можете добити на Интернет странама Регионалне развојне агенције „Браничево-Подунавље“ www.rra-bp.rs.

 

Last changed: 20-05-2019 at 10:04

Back

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине" је једини локални штампани информатор на територији општине Кучево. Основан је и постоји од децембра 2011. године.

Због великог интересовања наших суграђана, али и шире јавности, локална самоуправа ће поједине активности, дешавања, инфо и обавештења (прилоге) објављивати убудуће и путем сајта Општине Кучево (kucevo.rs) у менију "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР", а поједине видео прилоге у подменију "ВИДЕО ГАЛЕРИЈА".

Мејл на који нам можете писати и слати материјал је: kucevacke.novine@gmail.com

Информатор и билтен по Вашој мери. Поштовани суграђани, хвала Вам на указаном поверењу. Ту смо због Вас - Ваш "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ".

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине" је једини локални штампани информатор на територији општине Кучево. Основан је (прво издање) децембра 2011. године.

Због великог интересовања наших суграђана и шире јавности за реализоване и планиране активности локалне самоуправе, као и због већих предности дигиталне објаве у односу на штампану објаву, убудуће поједине реализоване и планиране активности, обавештења, дешавања, информације, анализе, видео прилоге и друге занимљиве текстуалне и сликовне податке и информације објављиваћемо (и) путем сајта Општине Кучево (kucevo.rs) на посебно за то креираној страници "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "еБилтен активности" (електронски билтен активности).

Контакт мејл "Кучевачког информатора" и "еБилтена активности" (као и "Кучевачких новина"): kucevacke.novine@gmail.com

Поштовани суграђани, хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас - ВАШЕ "КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ" и сада "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "еБилтен активности".

".


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni