ПРВИ „БИБЛИОСАЛОН“ У КУЧЕВАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Posted by Kučevo (administrator) on 21-10-2020
еБилтен активности 2020 >>

  • Кучево, 21.10.2020. године

У Библиотеци „Никола Сикимић Максим“ у уторак 20.10.2020. године у 18 часова одржан је први „БиблиоСалон“ под називом „Хватачи страха“. Тема је била уже одређена у контексту пандемије, која је постала део наше свакодневице. Гости Сања Вукојевић, клинички психолог, и Давор Жабарац, мастер теолог, говорили су о страховима који се јављају и појачавају, несигурности, неизвесности, нарушености међуљудских односа, али и о могућим решењима и начинима на које се страхови могу превазићи.

Догађај се могао пратити уживо, у просторијама библиотеке, али и онлајн, преко фејсбук странице. Пошто је овакав концепт наишао на врло добар пријем код публике, библиотека ће наставити да организује сличне догађаје. Намера је да „БиблиоСалон“ постане место где ће се људи окупљати, разговарати и дискутовати о различитим актуелним, али и свевременим темама које се тичу друштва у коме живимо.

 

Last changed: 21-10-2020 at 13:50

Back

 


Због великог интересовања наших суграђана, као и шире јавности, а због већих предности дигиталне објаве у односу на штампану објаву (лако и брзо претраживање, актуелна објава у реалном и у било ком времену, неограничена објава у тексту и сликама, већа доступност и видљивост, могућност исправке и ажурирања, остваривање принципа економичности и ефикасности, и слично), штампано издање билтена "Кучевачке новине" (основано децембра 2011. године) је од 2019. године престало са радом и убудуће реализоване (и остале) активности од тог времена објављујемо електронским (дигиталним) путем на веб-страници "еБилтен активности" која се налази на веб-презентацији (веб-стајту) Општине Кучево www.kucevo.rs у оквиру менија "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР".
"Кучевачки информатор" је шири појам (ширег спектра) који обухвата више веб-страница са различитим информацијама које могу користити грађанима и широј јавности, као што су: презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, природним ресурсима, потенцијалима, географском положају општине, туристички потенцијали, отворени подаци, видео галерија, корисни линкови (веб-странице и веб-сајтови), и тако даље.


Поштовани суграђани, хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас - ВАШ "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "еБилтен активности".

Контакт имејл "Кучевачког информатора" и "еБилтена активности" (као и "Кучевачких новина") је: kucevacke.novine@gmail.com


Контакт мејл приређивача и администратора веб "Кучевачког информатора", веб "еБилтена активности", као и штампаног билтена "Кучевачких новина": kucevacke.novine@gmail.com

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине". Основан и прво издање: децембар 2011. године. Задње издање: број 30, децембар 2018. године.


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni