АСФАЛТИРАНА ПРВА ДЕОНИЦА РЕГИОНАЛНОГ ПУТА ТУРИЈА – РАКОВА БАРА – ТУМАНЕ

Posted by Kučevo (administrator) on 21-10-2020
еБилтен активности 2020 >>

 

  • Ракова Бара, октобар 2020. године

Прфа фаза радова на реконструкцији државног пута II Б реда 376  Турија (општина Кучево) – Ракова Бара (општина Кучево) – Тумане (Кривача, општина Голубац) (раније регионалног пута Р-256) је завршена.

Деоница пута која је реконструисана сада даје потпуно нови изглед – савремен, проширен, функционалан, безбедан, квалитетан...

Поред регионалног пута, асфалтиран је и плато у центру села и једна улица, тако да је укупна асфалтирана дужина у Раковој Бари око 2,7 километара (сам регионални пут око 2 километра).

Радове је изводило Предузеће за путеве „ПОЖАРЕВАЦ“ (ПЗП ПОЖАРЕВАЦ) ДОО, Пожаревац.

Реконструкција је започета 21. јула 2020. године на најзахтевнијој деоници, деоници на којој су клизишта. Радило се поступно: ошанчивање, ископ старог тампона (подлоге) и поставка новог, дренаже са дренажним одводом, изградња нових пропусних одвода, нивелација терена, проширивање пута...

Сам пројекат финансира Влада Републике Србије. Вредност инвестиције је 144 милиона динара.

Пројекат се реализује по захтеву/обећању председника Републике Србије Александра Вучића.

Пројекат предвиђа реконструкцију државног пута II Б реда 376  Турија – Ракова Бара – Тумане у дужини од око 12 километара у три фазе. У првој (овој) фази радила се деоница од центра села Ракова Бара (од игралишта), па навише ка Кривачи (и Манастиру Тумане) око 2 километра.

На пригодној церемонији дана 16. октобра 2020. године, заменик председника Општине Кучево Ненад Микић је са својим сарадницима и представницима Месне заједнице Ракова Бара (на чијем је челу Драгиша Вујичић) свечано пустио прву завршену деоницу у саобраћај.

Last changed: 21-10-2020 at 09:49

Back

 


Због великог интересовања наших суграђана, као и шире јавности, а због већих предности дигиталне објаве у односу на штампану објаву (лако и брзо претраживање, актуелна објава у реалном и у било ком времену, неограничена објава у тексту и сликама, већа доступност и видљивост, могућност исправке и ажурирања, остваривање принципа економичности и ефикасности, и слично), штампано издање билтена "Кучевачке новине" (основано децембра 2011. године) је од 2019. године престало са радом и убудуће реализоване (и остале) активности од тог времена објављујемо електронским (дигиталним) путем на веб-страници "еБилтен активности" која се налази на веб-презентацији (веб-стајту) Општине Кучево www.kucevo.rs у оквиру менија "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР".
"Кучевачки информатор" је шири појам (ширег спектра) који обухвата више веб-страница са различитим информацијама које могу користити грађанима и широј јавности, као што су: презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, природним ресурсима, потенцијалима, географском положају општине, туристички потенцијали, отворени подаци, видео галерија, корисни линкови (веб-странице и веб-сајтови), и тако даље.


Поштовани суграђани, хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас - ВАШ "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "еБилтен активности".

Контакт имејл "Кучевачког информатора" и "еБилтена активности" (као и "Кучевачких новина") је: kucevacke.novine@gmail.com


Контакт мејл приређивача и администратора веб "Кучевачког информатора", веб "еБилтена активности", као и штампаног билтена "Кучевачких новина": kucevacke.novine@gmail.com

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине". Основан и прво издање: децембар 2011. године. Задње издање: број 30, децембар 2018. године.


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni