Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ОД ДАНАС ДОСТУПНА МОБИЛНА АПЛИКАЦИЈА ЗА ЧУВАЊЕ ЕУ ДИГИТАЛНИХ ЗЕЛЕНИХ СЕРИФИКАТА

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 09.12.2021, 15:32]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 9. децембар 2021. године, четвртак

Канцеларија ИТ и еУправу Владе Републике Србије саопштила је да је грађанима Србије од данас доступна мобилна апликација „Мој ЕУ ДЗС“ за чување Дигиталних зелених сертификата који су ЕУ компатибилни.

Мобилна апликација, омогућава чување нових ЕУ QR кодова и служи грађанима као е-новчаник, односно сваки грађанин може своје сертификате да скенира, да их на тај начин носи у свом мобилном телефону и показује било где да се креће широм ЕУ или земљама које се налазе у овом систему, било у музејима, ресторанима, кафићима или другим затвореним просторима.

ЕУ Дигиталне зелене сертификате, могу да преузму сви регистровани корисници портала еУправа који су у Србији вакцинисани, који су радили ПЦР тест у последња 72 сата или антигенски у последњих 48 сати или прележали ковид у последњих шест месеци.

У Дигиталном  зеленом сертификату који је ЕУ компатибилан, показиваће се све вакцине доступне у Србији.

Од земље чланице ЕУ зависи како ће коју вакцину тумачити и признавати.

Постоји препорука Европске агенције за лекове, али пракса је да свака земља сама одлучује које вакцине прихвата, тако да саветујемо грађане да се пре путовања информишу на званичним сајтовима земље у које путују или на сајту Министарства спољних послова Владе Републике Србије.

Грађани који немају налог на порталу еУправа, свој Дигитални зелени сертификат који је ЕУ компатибилан могу да преузму и на преко 700 шалтера Поште Србије.

Грађани који користе Android телефон, апликацију „Moj EU DZS“ могу преузети на Google play продавници, бесплатно или кликном ОВДЕ.

Такође, апликација је доступна и iOS корисницима на App Store-у под истим називом „Moj EU DZS“, или кликом ОВДЕ.

Корисници Huawei уређаја, апликацију могу преузети под истим називом или на линку ОВДЕ.

 


[Последња промена: 09.12.2021 у 16:36]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni