Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

КАКО ДО ЕУ ДИГИТАЛНОГ ЗЕЛЕНОГ СЕРТИФИКАТА

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 19.11.2021, 08:37]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

Од данас (19.11.2021) се на порталу еУправе може преузети ЕУ Дигитални зелени сертификат.

Шта представља ЕУ Дигитални зелени сертификат?

ЕУ Дигитални зелени сертификат (ЕУ ДЗС) представља нови тип сертификата који је намењен нашим грађанима приликом путовања у неку од земаља Европске уније, као и у земље изван ЕУ које користе стандард сертификата EU Digital COVID Certificate. Списак земаља која прихватају овај стандард сертификата доступан је на линку Европске комисије.

Које податке обухвата ЕУ ДЗС?

ЕУ Дигитални зелени сертификат, поред личних података грађана, обухвата један од следећих података:

   -   примљена вакцина,
   -   тест (
PCR и антигенски тест),
   -   опоравак од заразне болести
COVID-19.

ЕУ Дигитални зелени сертификат се креира за сваки догађај (вакцину, тест или опоравак) појединачно. То значи да уколико сте нпр. примили 3 дозе вакцине и имате 1 резултат теста, добићете укупно 4 документа (сертификата) за сваку вакцину и за резултат теста на имејл који сте навели. Сваки документ имаће свој QR код који је заштићен и садржи комплетне информације о том тесту.

ВАЖНО: Резултати тестова се приказују искључиво уколико су урађени у референтним државним лабораторијама.  

Како се користи ЕУ ДЗС?

Свака земља која је чланица ЕУ или користи стандард сертификата EU Digital COVID Certificate дефинише услове за улазак у своју земљу (које вакцине прихватају, трајање резултата теста итд.). Неопходно је да се упознате са правилима земље у коју путујете на званичним веб презентацијама.

Такође, ЕУ ДЗС не представља путну исправу и већ је неопходно да поседујете пасош.

Ваш ЕУ ДЗС можете одштампати или чувати у свом телефону, а у најкраћем периоду биће доступне и посебне мобилне апликације за очитавање и чување сертификата. Препоручује се да приликом путовања понесете све сертификате које вам стигну путем имејла. 

Како да добијем свој ЕУ ДЗС?

Да бисте добили ЕУ Дигитални зелени сертификат, потребно је да будете регистрован и пријављен корисник Портала еУправа. Након што се пријавите, показаће Вам се зелено дугме Покрени услугу. Потребно је да кликнете тастер Покрени услугу, проверите Ваше податке, упишете број пасоша, потврдите имејл адресу и за пар минута послаћемо Вам сертификат на имејл који сте навели.

Уколико немате регистрован налог на Порталу еУправа, упутство је доступно ОВДЕ.


[Последња промена: 19.11.2021 у 09:42]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni