Контакт уредника и приређивача КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности 2022 је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).уредник и приређивач: kucevacke.novine@gmail.com (Д)


 

У НЕРЕСНИЦИ СВЕЧАНО ОТВОРЕНА ФАБРИКА ВОДЕ „РОСА ХОМОЉЕ“

[Објавио: Општина Кучево, еБилтен активности, медијски сарадник (Д), 10.05.2022. године]

еБилтен активности 2022 >>

 

  • Нересница (општина Кучево), 10. мај 2022. године, уторак

Председник Републике Србије данас (10. маја 2022. године) је са својим сарадницима и домаћином, председником Општине Кучево др Иваном Рајичићем, отворио фабрику (пунионицу) газиране природно минералне воде „Роса Хомоље“ у Нересници, општина Кучево.

„Пуно ми је срце, ненадмашан је осећај имати Кока-колу (Coca-Cola) овде у Нересници“, речи су обраћања председника Републике Србије Александра Вучића током отварања фабрике газиране природно минералне воде „Роса Хомоље“ у Нересници (општина Кучево).


Овом догађају су присуствовали и министарка привреде Анђелка Атанасковић, министар без портфеља задужен за унапређење развоја недовољно развијених општина Новица Тончев, амбасадор САД у Србији Кристофер Хил, генерални директор франшизе у компанији „Кока-кола Србија, Црна Гора и Северна Македонија“ Лука Сантандреа, генерални директор „Кока-кола ХБЦ Србија и Црна Гора“ Светослав Атанасов, градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић, и други. (https://www.srbija.gov.rs/vest/627574/koka-kola-ulozila-pet-miliona-evra-u-punionicu-gazirane-vode-u-neresnici.php)

Председник Србије се обратио и многобројним окупљеним грађанима и пристуним медијима где је поред осталога истакао да где год да Кока-кола дође, људи ће имати и сигуран посао и сигуран квалитет, као и раст извоза, и оценио да су нове инвестиције најбољи пут да се наши људи који су отишли у иностранство (наши гастарбајтери) врате у домовину.

Да је инвестиција вредна пажње говори и то да је сама инвестиција од пет милиона евра колико је уложено у погон у Нересници већа од годишњег буџета Општине Кучево.

„Кока-кола“ уложила пет милиона евра у пунионицу газиране воде у Нересници

Желим да као феникс из пепела хомољска птица узлети, да људи одавде поново осете наду у бољу будућност, а ми ћемо им помоћи да тај сан досањају. Без инвестиција нећемо видети повратак људи у своја огњишта“, истакао је председник Србије.

Председник Србије Александар Вучић доказао је још једном колико наша држава полаже на отварање нових радних места широм Србије, па и у општини Кучево. Отврање пунионице газиране воде Роса Хомоље“ у Нересници од стране компаније Кокакола представља велики успех државе Србије и локалне самоуправе који су много учинили да се овај пројекат светске компаније заврши и отвори у општини Кучево (у Нересници).

Ова фабрика, дакле, доноси и нова радна места. Тако је у пунионици у Нересници већ запошљено 50–60 радника, а то је 50–60 домаћинстава која ће имати сада свој сигуран приход. Млади ће се вартити да у свом селу (насељу) раде и живе.

Вучић се осврнуо и на будуће радове који су започети или ће се реализовати, и том приликом је рекао да је оно што је важно да урадимо је и потпуна реконструкција пута Турија – Ракова Бара – Манастир Тумане (које је започето 2020. године), пут Кучево – Кучајна – Петровац на Млави (то ће се кренути пре септембра да се ради), потпуна реконструкција Дом здравља Кучево (која је започета 2022. године), а вероватно ће се моћи почети да се ради и на геотермалним извориа воде и на развоју туризма јер је то велика развојна шанса и за Нересницу и за Кучево и за читав крај, али ће се морати водити рачуна и о мањим стварима и ситницама као што је мост преко реке Пек у Нересници и остали сеоски путеви. Такође, председник је напоменуо да ће долазити чешће и више у ове крајеве.

Председник се на крају захвалио што смо увек веровали у стабилност и одговорност баш онолико колико је председник веровао у нашу љубав према Србији и колико знамо да поштујемо све оно што може да се уради за наш крај. Верује да заједнички можемо да направимо још много тога, да још много тога урадимо и да почнемо да враћао наше људе – да дођу (да се врате) овде, и зато је потребан још један велики инвеститор у самом Кучеву и онда верује да ћемо успети да решимо све ствари.

На крају се председник захвалио: „велико вам хвала на добродошлици, хвала вам на дочеку, и надам се да се ускоро видимо када будемо славили неке нове победе. Све најбоље вам желим и хвала вам много – ЖИВЕЛА СРБИЈА!“.


[Последња промена: 11.05.2022 у 16:52]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР је скуп веб-страница на званичној веб-презентацији Општине Кучево које пружају различите информације кроз текст, фотографије, табеле, графиконе, веб-чланке, и слично, везано за општину Кучево, и које могу користити грађанима и широј јавности, као што су: еБилтен активности, презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, туристичким потенцијалима и потенцијалима за инвестирање, отвореним подацима, путевима, општинама, градовима, градским општинама, градским насељима, управним окрузима и статистичким регионима Републике Србије, а ту су и видео галерија, корисни линкови, карте, и тако даље.

Посебан сегмент КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је веб-страница еБилтен активности на којој се објављују веб-чланци (садржаји) везани за активности (најчешће капиталне, али и друге активности) које се реализују првенствено од стране локалне самоуправе.

Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новине (који је основан децембра 2011. године) је од јануара 2019. године (после 30. броја у децембру 2018. године) престао да се приређује (издаје, штампа) и убудуће се активности од тог времена објављују електронским (дигиталним) путем на веб-страници еБилтен активности” на званичној веб-презентацији Општине Кучево. Покретање, уредник и приређивач издања Кучевачких новина” је био медијски сарадник: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас Ваш КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР, еБилтен активности и Општина Кучево.

 


Уредник и приређивач Кучевачког информатора и еБилтена активности: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припрема (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом, обраде), уређује и објављује: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР и еБилтен активности постоје од 2019. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni