ОПШТИНА КУЧЕВО    Улица Светог Саве број 76  ●  12240 Кучево  ●  контакт телефон (централа): 012/852-141 и 012/852-142


 

 

 

Стална конференција градова и општина (СКГО) у сарадњи са Немачком организацијом за техничку сарадњу (ГИЗ) почела је реализацију пројекта „Иницијатива за инклузију", који финансира Федерално министарство републике Немачке за економску сарадњу и развој (БМЗ).

 

Свечано потписивање уговора са партнерима у оквиру пројекта И лепо и чисто и корисно

Posted by Kučevo (administrator) on 29.12.2017
Пројекат „И лепо и чисто и корисно“ >>

У Свечаној сали Скупштине општине Кучево потписани  су у суботу 23. децембра, Уговори о међусобном регулисању права и обавеза на реализацији пројекта „И лепо и чисто и корисно“ између општине Кучево, као носиоца пројекта и општине Голубац и Удружења Рома Браничевског округа, као учесника у пројекту. Уговори су потписани на основу претходно закљученог Уговора о донацији између општине Кучево и немачке организације за техничку сарадњу (ГИЗ)  којом је општини Кучево опредељено 180.000,00 еура за реализацију пројекта „И лепо и корисно и чисто“ (чија је укупна вредност преко 195.000,00 еура).

Пре потписивање Уговора,менаџер пројекта  заменица председника општине Кучево Славица Булутић упознале је присутне са његовим основним сегментима , а након тога  Уговоре су потписали у име општине Кучево, председник општине Новица Јаношевић, у име општине Голубац, координатор за реализацију пројеката Александар Ђукић и у име Удружења Рома Браничевског округа  Мирослав Вељковић, председник Савета  Рома за међународну сарадњу Србије.

Потписивању пројекта присуствовало је више функционера локалних самоуправа Голупца и Кучева као и генерални секретар УРБО-а Владимир Петровић и саветник Удружења Ненад Гавран.

Након потписивања, о важности реализације пројекта (на основу кога ће запослење добити неколико десетина теже запошљивих лица са територије обе општине) говорили су менаџер и потписници пројекта, посебно наглашавајући да су у питању одржива радна места и да ће све стране уложити напоре да се  настави са оваквим и сличним пројектима.

Last changed: 29.12.2017 at 09:53

Back

 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni