Контакт уредника и приређивача КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности 2022 је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).уредник и приређивач: kucevacke.novine@gmail.com (Д)


 

РЕТРОСПЕКТИВА АКТИВНОСТИ ЗА МЕСЕЦ ФЕБРУАР 2022. ГОДИНЕ

[Објавио: Општина Кучево, еБилтен активности, медијски сарадник (Д), 08.03.2022. године]

еБилтен активности 2022 >>

 

  • Кучево, фебруар 2022. године – ретроспектива активности за месец фебруар 2022. године

 

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ КУЧЕВО У ПОСЕТИ КОМПАНИЈИ „ЗИ-ЂИН“ У МАЈДАНПЕКУ

02. фебруар 2022. године

Председник Општине Кучево, др Иван Рајичић, био је данас, заједно са својим помоћником Даријаном Дрикићем, у радној посети компанији „ЗиЂин“ РБМ Мајданпек у Мајданпеку.

20220202_103721

Разматрано је више  важних тема за грађане општине Кучево:

1)     Први део састанка односио се на запошљавање радника из општине Кучево.

2)     Друга тема је била везана за реку Пек (у блиској будућности очекује се трајно решење овог вишедеценијског проблема).

3)     Трећа тема се односила на туристички потенцијал наше општине и потенцијална улагања компаније „ЗиЂин“ у значајне туристичке локалитете општине Кучево.

 

ОПШТИНА КУЧЕВО ДОДЕЛИЛА НОВЕ СТИПЕНДИЈЕ НАШИМ СТУДЕНТИМА

08. фебруар 2022. године

За ову школску годину Општина Кучево је доделила 30 нових стипендија, што уз ранијих 47 даје број од укупно 77, што општину Кучево сврстава у саме лидере по броју студената које стипендира.

По општинској одлуци, стипендирају се високошколци на струковним, основним академским и мастер студијама.

 

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ КУЧЕВО НА ПРЕДАВАЊУ О ПРОЈЕКТИМА

08. фебруар 2022. године

Представници Кабинета министра без портфеља задуженог за развој недовољно развијених општина, одржали су у Великој сали Општине Петровац на Млави предавање везано за нове пројекте у оквиру Програма подршке унапређења развоја недовољно развијених општина за 2022. годину.

FB_IMG_1644322529953

Предавању je присуствовао и председник Општине Кучево др Иван Рајичић.

 

ДОМУ ЗДРАВЉА КУЧЕВО ОДОБРЕНО НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

10. фебруар 2022. године

Министар здравља Републике Србије др Златибор Лончар обавесто је директорку Дома здравља Кучево др Емину Перић Ивин да је нашој здравственој установи из средстава Споразума о зајму (пројекат: „Хитан одговор републике Србије на COVID-19“) обезбеђено на коришћење санитетско возило за ургентне екипе - основна опрема – једно возило FIAT DUCATO 2.3 MultiJet 140hp Euro 6D L2H2.  Испорука возила биће извршена  до краја априла 2022. године.

 

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА О СПОМЕНИКУ ПРИРОДЕ „ДУБОЧКА ПЕЋИНА – ГАУРА МАРЕ“

10. фебруар 2022. године

У скупштинској сали Скупштине општине Кучево одржана је Јавна расправа о Нацрту уредбе о проглашењу и студији заштите Споменика природе „Дубочка пећина – Гаура маре“.

DSCN1257

 

ПОМОЋНИК МИНИСТРА ЗА БРИГУ О ПОРОДИЦИ И ДЕМОГРАФИЈУ У ПОСЕТИ КУЧЕВУ

14. фебруар 2022. године

Помоћница министра у Министарству за бригу о породици и демографију у Влади Републике Србије Александра Чамагић боравила је данас у радној посети Кучеву.

WhatsApp Image 2022-02-14 at 13.09.17 (1)

Тема састанка са председником Општине Кучево др Иваном Рајичићем и председником Скупштине општине Кучево Бранком М. Кецманом била је пронаталитетна политика општине Кучево и мера за њено унапређење.

 

СВЕЧАНО ЗАПОЧЕТИ РАДОВИ НА КОМУНАЛНОЈ ИНФРАСТРУКТУРУ У ОПШТИНИ КУЧЕВО

18. фебруар 2022. године

У присуству министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислава Момировића,  председника Општине Кучево др Ивана Рајичића, као и осталих, данас су свечано отпочели радови на комуналној инфраструктури из пројекта „Чиста Србија.

Вредност радова је 11 милиона и 200 хиљада евра, а планирано је да се исти заврше у наредних 36 месеци.

20220218_132001

Пројектом је предвиђено да се уради укупно 25 км канализационе мреже, као и два пречистача чиме ће бити решен један од најакутнијих инфраструктурних проблема општине Кучево.

 

НАСТАВЉЕНИ РАДОВИ НА РЕВИТАЛИЗАЦИЈИ МАГИСТРАЛНОГ ПУТА КУЧЕВО–ВОЛУЈА

23. фебруар 2022. године

У општини Кучево настављени су радови на ревитализацији путне деонице од Кучева до Волује.

Ово је испуњење обећања председника Србије Александра Вучића  председнику Општине Кучево др Ивану Рајичићу које је дато приликом почетка радова на изградњи брзе саобраћајнице ПожаревацГолубац новембра прошле године.

Укупна вредност радова на ревитализацији ове деонице је преко 400 милиона динара.

PHOTO-2022-02-23-14-07-43

Наставку радова присуствовали су заменик председника Општине Кучево Ненад Микић, помоћник председника Даријан Дрикић и ресорни члан Општинског већа Мирослав Булутић.


[Последња промена: 08.03.2022 у 12:59]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР је скуп веб-страница на званичној веб-презентацији Општине Кучево које пружају различите информације кроз текст, фотографије, табеле, графиконе, веб-чланке, и слично, везано за општину Кучево, и које могу користити грађанима и широј јавности, као што су: еБилтен активности, презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, туристичким потенцијалима и потенцијалима за инвестирање, отвореним подацима, путевима, општинама, градовима, градским општинама, градским насељима, управним окрузима и статистичким регионима Републике Србије, а ту су и видео галерија, корисни линкови, карте, и тако даље.

Посебан сегмент КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је веб-страница еБилтен активности на којој се објављују веб-чланци (садржаји) везани за активности (најчешће капиталне, али и друге активности) које се реализују првенствено од стране локалне самоуправе.

Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новине (који је основан децембра 2011. године) је од јануара 2019. године (после 30. броја у децембру 2018. године) престао да се приређује (издаје, штампа) и убудуће се активности од тог времена објављују електронским (дигиталним) путем на веб-страници еБилтен активности” на званичној веб-презентацији Општине Кучево. Покретање, уредник и приређивач издања Кучевачких новина” је био медијски сарадник: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас Ваш КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР, еБилтен активности и Општина Кучево.

 


Уредник и приређивач Кучевачког информатора и еБилтена активности: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припрема (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом, обраде), уређује и објављује: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР и еБилтен активности постоје од 2019. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni