Контакт уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото) и веб-администратора интернет КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото) и веб-администратора интернет еБилтена активности је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности 2022 је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности 2022 је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).уредник и приређивач: kucevacke.novine@gmail.com (Д)


 

ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОГРАМА ЛОКАЛНОГ ЕКОНОМСКОГ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ КУЧЕВО ЗА 2021. ГОДИНУ

[Објавио: Општина Кучево, еБилтен активности, медијски сарадник (Д), 20.04.2021. године]

еБилтен активности 2021 >>

 

  • Кучево, 20. април 2021. године, уторак

У скупштинској (свечаној) сали Скупштине општине Кучево 20. априла 2021. године председник Општине Кучево др Иван Рајичић и предузетник занатско-трговинске радње МД Данијела Тасић Стојковић потписали су Уговор о додели подстицајних средстава у оквиру реализације „Програма локалног економског развоја општине Кучево за 2021. годину“ под називом „Привлачење инвеститора“. Вредност овог уговора је 5,83 милиона динара и омогућиће запошљавање 10 нових радника на неодређено време. О значају потписаног Уговора из локалне самоуправе кажу:

      Поред проналажења начина да се заштити здравље становништва и сачувају животи, што је први и најважнији циљ који се успешно спроводи са усмерењима и радом на нивоу целе Републике Србије, пандемија корона вируса поставила је пред јединице локалних самоуправа још један изазов – покушати свим расположивим средствима да се избегне драматичан пад локалне привредне активности, раст незапослености и панично реаговање актера на финансијском тржишту, као последице прекида ланца снабдевања и производње, и драстично смањене потражње у многим секторима. 

У циљу очувања радних места, отварања нових радних места, континуитета пословања и ликвидности компанија, али и подршке  локалној заједници и појединцима, Општина Кучево је усвојила пакет мера кроз „Програм локалног економског развоја за 2021.годину“. За ову годину ово нам је једногодишњи програм, док сваки наредни, у складу са законским одредбама, биће на три године као шема државне помоћи. За 2021. годину определили смо 20 милиона из локалног буџета за регионалну инвестициону меру, а наредни програми биће планирани и буџетирани у складу са програмским буџетом.

Приликом израде „Програма локалног економског развоја“ имали смо, свако од нас из локалне власти појединачно, отворену размену мишљења локалног руководства и представника привредних субјеката који су имали вољу и потребу за локалним подстицајима. Оно што је веома важно јесте да смо чули глас привреде, оно што њих тишти у њиховом пословању, шта су проблеми, где ми можемо као локална власт да помогнемо, у ком смеру можемо да утичемо на побољшање њихових услова рада, очување и отварање нових радних места, као и да кроз даљи раст и развој активирамо све добављаче у ланцу вредности.

Кроз овај први Уговор о додели подстицајних средстава подржали смо пекару МД са опремом која је пласирана у проширење производних капацитета, али на већ постојећи број радника упошљавање додатних 10 лица који је по пословном плану пекаре планиран до маја наредне 2022. године.

Оно што је јако важно да напоменем јесте да су привредни субјекти у обавези да првенствено запосле лица искључиво са територије општине Кучево.

На основу претходних месеци, када смо припремали овај програм, анализирали смо привреду и разговарали, те као руководство Општине Кучево схватили смо да су две најважније ствари које привредници очекују од своје Општине, а то јесу мере и програми за развој малих и средњих предузећа која су регистрована на територији општине и да имају специјализовано одељење (канцеларију) за подршку привреди које ће израђивати ове програме, пратити и извештавати и нас и јавност о резултатима, и управо као такви дати пуну подршку развоју општине Кучево ка стварању одрживих услова пословања и повећању запослености.


[Последња промена: 20.04.2021 у 11:50]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР је скуп веб-страница званичне веб-презентације Општине Кучево на којој се приказују различите информације, подаци и чланци (кроз текст, слике, табеле, графиконе) везано за општину Кучево који могу користити грађанима и широј јавности, као што су: еБилтен активности, презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, туристичким потенцијалима и потенцијалима за инвестирање, отвореним подацима, путевима, општинама, градовима, градским општинама, градским насељима, управним окрузима и статистичким регионима Републике Србије, а ту су и видео галерија, корисни линкови, карте, и тако даље.

Посебан сегмент веб КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је вебеБилтен активности на чијој се веб-страници објављују садржаји (прилози) везани за активности (најчешће капиталне, али и друге активности) које се реализују и које су реализоване првенствено од стране локалне самоуправе.

Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новине (који је основан децембра 2011. године) је од јануара 2019. године (после 30. броја у децембру 2018. године) престао да са приређује (издаје, штампа) и убудуће се активности од тог времена објављују електронским (дигиталним) путем на веб-страници еБилтен активности” на званичној веб-презентацији Општине Кучево. Уредник и приређивач издања Кучевачких новина” је био медијски сарадник: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас Ваш КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР, еБилтен активности и Општина Кучево.

 


Уредник и приређивач Кучевачког информатора и еБилтена активности: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припрема (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом, обраде), уређује и објављује: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР и еБилтен активности постоје од 2019. године (Д); Редизајн веб-странице: 28.03.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni