Контакт уредника и приређивача КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности 2022 је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).уредник и приређивач: kucevacke.novine@gmail.com (Д)


 

ОДРЖАН ПРВИ МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР У ШАХУ „СТЕВАН ИЛИЋ”

[Објавио: Општина Кучево, еБилтен активности, медијски сарадник (Д), 30.05.2022. године]

еБилтен активности 2022 >>

 

  • Равништарка (општина Кучево), 28. мај 2022. године, субота

У комплексу Споменика природе „Пећина „Равништаркa“ 28. маја 2022. године у 10 часова свечано је отворен 1. Меморијални турнир „Стеван Илић”, шаховски турнир посвећен сећању на поштованог Стевана Илића. У организацији су учествовали: Шах клуб „Звижд”, Туристичка организација „Кучево“ Кучево, Спортски савез општине Кучево и Библиотека „Никола Сикимић Максим” Кучево. 

Стеван Илић, по занимању учитељ, бавио се музиком, спелеологијом, локалном историјом, спортом и многим другим областима живота Кучева. Између осталог, један је од оснивача шаховског клуба „Звижд”.

Рођен у Житковици 1947. године, Стеван Илић је био свим срцем посвећен граду у коме је живео. Оставио је писане трагове о историји Кучева и околине, али и трагове урезане у срћања људи са којима је сарађивао, дружио се, стварао. 

Присутнима су се обратили: Јована Дишић, директорка Библиотеке „Никола Сикимић Максим” Кучево, Раша Булутић, председник Шах клуба „Звижд”, Раденко Јовичић, дугогодишњи пријатељ и сарадник Стевана Илића, кћер Стевана Илића Виолета Илић, као и Александар Илић, директор Туристичке организације „Кучево“ Кучево. 

Турнир је свечано отворио председник Општине Кучево др Иван Рајичић, уз речи подршке и жељу да ће турнир постати традиција, као и симболичним повлачењем првог потеза турнира. 

На турниру је учествовао двадесет и један играч. Поред домаћина, позиву на учешће у турниру одазвали су се играчи из Пожаревца, Мајданпека, Великог Градишта, Петровца на Млави и Жагубице. 

Након одиграних седам кола, проглашени су победници. 

Прво место: Владимир Његић (Пожаревац); друго место: Славиша Мићковић (Пожаревац); треће место: Александар Рајковић (Пожаревац). 

IMG-20220528-WA0064

За све учеснике обезбеђен је обилазак пећине Равништарка

Организатори турнира, као и играчи, оцењују да је турнир достојан сећању на нама поштованог Стевана Илића. 


[Последња промена: 30.05.2022 у 08:20]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР је скуп веб-страница на званичној веб-презентацији Општине Кучево које пружају различите информације кроз текст, фотографије, табеле, графиконе, веб-чланке, и слично, везано за општину Кучево, и које могу користити грађанима и широј јавности, као што су: еБилтен активности, презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, туристичким потенцијалима и потенцијалима за инвестирање, отвореним подацима, путевима, општинама, градовима, градским општинама, градским насељима, управним окрузима и статистичким регионима Републике Србије, а ту су и видео галерија, корисни линкови, карте, и тако даље.

Посебан сегмент КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је веб-страница еБилтен активности на којој се објављују веб-чланци (садржаји) везани за активности (најчешће капиталне, али и друге активности) које се реализују првенствено од стране локалне самоуправе.

Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новине (који је основан децембра 2011. године) је од јануара 2019. године (после 30. броја у децембру 2018. године) престао да се приређује (издаје, штампа) и убудуће се активности од тог времена објављују електронским (дигиталним) путем на веб-страници еБилтен активности” на званичној веб-презентацији Општине Кучево. Покретање, уредник и приређивач издања Кучевачких новина” је био медијски сарадник: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас Ваш КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР, еБилтен активности и Општина Кучево.

 


Уредник и приређивач Кучевачког информатора и еБилтена активности: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припрема (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом, обраде), уређује и објављује: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР и еБилтен активности постоје од 2019. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni