Контакт уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото) и веб-администратора интернет КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото) и веб-администратора интернет еБилтена активности је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности 2022 је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности 2022 је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).уредник и приређивач: kucevacke.novine@gmail.com (Д)


 

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ КУЧЕВО 08.07.2021.

[Објавио: Општина Кучево, еБилтен активности, медијски сарадник (Д), 09.07.2021. године]

еБилтен активности 2021 >>

 

 • Кучево, 08. јул 2021. године, четвртак

Поводом 08. јула, Дана општине Кучево, у Великој сали Центра за културу одржана је Свечана седница Скупштине општине Кучево. Овај дан се слави у сећање на 8. јул 1882. године када је краљ Милан Први Обреновић донео Указ да се село Горња Крушевица, седиште у срезу Звишком – округа Пожаревачког, прогласи варошицом, и да се то место од тада зове поново Кучево као некада.

Свечаности је присуствовао велики број високих званица, први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развојa, градоначелници Пожаревца Саша Павловић и Смедерева Јован Беч, председници општина Петровац на Млави Душко Нединић и Жабара Јован Лукић, представници локалних самоуправа Малог Црнића, Деспотовца, Жагубице и братске општине  Врњачка Бања, многе личности из јавног, културног, привредног и политичког живота Србије, одборници Скупштине општине Кучево, председници месних заједница са територије општине Кучево, носиоци највиших функција локалне самоуправе Кучева у претходним временима, представници пензионера, различитих удружења и невладиних организација, потом свештенства које своју пастирску дужност врши на територији наше општине, директори школа и јавних установа, и многи други.

Присутнима се прво обратио председник Скупштине општине Кучево (Бранко М. Кецман), а потом је уследило  приказивање филма о ономе шта је урађено од 17. августа 2020. до сада. После филма, уследило је обраћање председника Општине Кучево др Ивана Рајичића.

Слика: Дан општине Кучево 08. јула 2021. године - председник Општине Кучево др Иван Рајичић

У другом делу  свечаности, председник Општине Кучево др Иван Рајичић уручио је Плакете најзаслужнијим у протеклом периоду.

Плакете су добила следећа лица:

 • Драган Стевановић – за допринос развоју привреде општине Кучево;
 • КУД „Штуле“ Волуја – за допринос у очувању културног наслеђа;
 • Златан Забуковец – за допринос развоју културе;
 • Јелена Гојковић – за изузетне спортске резултате;
 • Дом здравља „Кучево“ – за изузетан допринос у борби против CОVID-19;
 • Центар за социјални рад за општину Кучево са Установом за одрасла и старија лица „Кучево“ – за изузетан допринос у борби против COVID-19;
 • Дејан Јовановић – за развој приватног предузетништва;
 • Бобан Ђуровић – за допринос развоју туризма општине Кучево;
 • Игор Секулић – за допринос развоју општине Кучево;
 • Бојана Кекић – за допринос развоју општине Кучево;
 • Бранко Ружић – за допринос развоју општине Кучево.

Слика: Дан општине Кучево 08. јула 2021. године - награђени

Приликом доделе, прочитано је писмо државног секретара у мисистартсву привреде Драгана Стевановића, који због обавеза није могао да присуствује седници.

У име награђених говорио је министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Слика: Дан општине Кучево 08. јула 2021. године - потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић

У културно-уметничком програму наступио је хор Основне школе „Угрин Бранковић“ из Кучева са песмом „Граде мој“, дует Невена Милић и Ивана Миловановић отпевао је песму „Зора зори, петли поје“, КУД „Волуја“ извео је игру на штулама, а ансамбл Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Пожаревца, Одељење у Кучеву, сплет народних песама.

Слика: Дан општине Кучево 08. јула 2021. године - наступ култруно-уметничких друштава


[Последња промена: 09.07.2021 у 16:22]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР је скуп веб-страница званичне веб-презентације Општине Кучево на којој се приказују различите информације, подаци и чланци (кроз текст, слике, табеле, графиконе) везано за општину Кучево који могу користити грађанима и широј јавности, као што су: еБилтен активности, презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, туристичким потенцијалима и потенцијалима за инвестирање, отвореним подацима, путевима, општинама, градовима, градским општинама, градским насељима, управним окрузима и статистичким регионима Републике Србије, а ту су и видео галерија, корисни линкови, карте, и тако даље.

Посебан сегмент веб КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је вебеБилтен активности на чијој се веб-страници објављују садржаји (прилози) везани за активности (најчешће капиталне, али и друге активности) које се реализују и које су реализоване првенствено од стране локалне самоуправе.

Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новине (који је основан децембра 2011. године) је од јануара 2019. године (после 30. броја у децембру 2018. године) престао да са приређује (издаје, штампа) и убудуће се активности од тог времена објављују електронским (дигиталним) путем на веб-страници еБилтен активности” на званичној веб-презентацији Општине Кучево. Уредник и приређивач издања Кучевачких новина” је био медијски сарадник: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас Ваш КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР, еБилтен активности и Општина Кучево.

 


Уредник и приређивач Кучевачког информатора и еБилтена активности: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припрема (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом, обраде), уређује и објављује: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР и еБилтен активности постоје од 2019. године (Д); Редизајн веб-странице: 28.03.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni