ОПШТИНА КУЧЕВО    Улица Светог Саве број 76  ●  12240 Кучево  ●  контакт телефон (централа): 012/852-141 и 012/852-142


  Библиотека "Никола Сикимић Максим" Кучево 


ПРИЛОЗИ:

КЛИКНИ НА ПЛАВО И ОТВОРИ/СКИНИ

 

НОВИ ПРОЈЕКАТ БИБЛИОТЕКЕ - "ПЕСНИЧКО ОТКРОВЕЊЕ"

Posted by Kučevo (administrator) on 03.12.2020
Библиотека - Кучево >>
  • Кучево, 03. децембар 2020. године, четвртак

Стигао нам је децембар – месец у коме много више времена проводимо код куће, у топлом, уз чај или кафу и добру књигу. Децембар је месец током којег се преиспитујемо, планирамо, процењујемо, припремамо се за следећу годину. Овог децембра, међутим, проводићемо код куће још више времена. Многи ће бити у изолацији, многи ће морати још више да се чувају. Ипак, важно је да се и у финишу ове необичне године усмеримо да добре ствари. А ништа не уздиже дух више него што то чини уметност!

Често поезија, нарочито она потекла из провинције, остане непримећена и заборављена у витринама завичајних фондова мањих библиотека. Због тога је Библиотека „Никола Сикимић Максим“ покренула пројекат „Песничка окровења“. Позивамо песнике Кучева и околине (без обзира да ли су нешто до сада објављивали или не) да нам се јаве како бисмо на један свеж начин широј публици представили или по први пут открили њихову поезију. Такође, позивамо и глумце, али и оне који воле да говоре стихове, да нам помогну у том представљању.

Контакт можете остварити путем друштвених мрежа или на телефон 012/850-467. Читав пројекат ће се одвијати на друштвеним мрежама и трајаће током целог децембра. Како се пројекат тренутно одвија, можете погледати на фејсбук и инстаграм страни библиотеке.

Хајде да заједно обојимо стиховима овај хладни децембар и покажемо да нас уметност, била то глума или поезија, све међусобно повезује!

ПОГЛЕДАЈТЕ И ЛИНК БИБЛИОТЕКЕ

 

Last changed: 03.12.2020 at 14:05

Back

 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni