Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

 ЗА ШКОЛАРЦЕ:  
Основна школа
Лазар Саватић из Земуна је направила практично видео-упутство за понашање школараца у школи током епидемије коронавируса у школској 2020/2021. години. Упутство важи за све школе и ђаке, па погледајте ОВАЈ ВИДЕО-КЛИП ОВДЕ.



МЕРЕ



Свима нам је потребна нова култура понашања у време епидемиолошке кризе!

Делујмо превентивно и будимо одговорни према себи и другима! Примењујте основне превентивне мере које се односе на спречавање ширења, сузбијање и смањење ризика од заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 приликом уласка у зграду Општине Кучево (Општинске управе Кучево): држите одстојање од друге особе од минимум једног и по до два метра, препорука: носите заштитну маску, дезинфикујте обућу и руке, измерите температуру. Поштовањем свих мера и препорука чувамо своје здравље и здравље људи поред нас и дајемо свој допринос борби против коронавируса, а чини се да је допринос сваког грађанина сада потребнији него икада. Само сви заједно, удруженим снагама, уједињени и солидарни, можемо постићи наш циљ, а то је победа над коронавирусом и изаћи из ове битке као победници.


 


НОСИТЕ   МАСКУ,   ДРЖИТЕ   ДИСТАНЦУ   И   ПЕРИТЕ   РУКЕ


ПОГЛЕДАЈТЕ КОВИД-19 УСЛОВЕ ЗА ПУТОВАЊЕ (МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА РС)

Погледајте и остале веб-чланке из дела КОВИД-19 ВЕСТИ.

 

МЕРЕ - ОД 24.11.202. ГОДИНЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 14.09.2021]

КОВИД-19 – Мере >>

МЕРЕ (ОД 24.11.2020. године): УРЕДБА*

Влада Републике Србије усвојила је 21. новембра 2020. године нове мере за сузбијање епидемије изазване болешћу COVID–19, чија примена почиње од уторка, 24. новембра 2020. године. (ЛИНК)

Нове противепидемијске мере су:

  • Скраћење радног времена до 18 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима. (полгедајте и претходну меру: ЛИНК)
  • Обавезно и безусловно коришћење личне заштитне опреме (ношење заштитне маске) у затвореном простору, као и на отвореном простору у оним ситуацијама где се не могу избећи међуљудски контакти. (погледајте и претходне мере: ЛИНК-1, ЛИНК-2)
  • Забрана свих јавних окупљања с присуством више од 5 (пет) особа у затвореном и на отвореном простору. Од ове мере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта (минимум 4 м2 по особи). (погледајте и претходне мере: ЛИНК-1, ЛИНК-2)
  • Омогућавање рада од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта.
  • Строга контрола обавезе ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, уз ограничење максималног броја путника у возилу на половину декларисаног капацитета возила.
  • Строга контрола спровођења кућне изолације, кућног карантина (самоизолације), као и свих осталих противепидемијских мера које су на снази.

Наведене мере су орочене на период од 10 дана и биће изнова размотрене у складу у са актуелном епидемиолошком ситуацијом.

Влада користи и ову прилику да још једном замоли и најснажније апелује на све грађанe да се понашају одговорно према себи и осталим суграђанима.

Све усвојене мере имају за циљ искључиво очување живота и здравља грађана.

 

Влада усвојила нове мере за сузбијање епидемије COVID–19

  • Београд, 21. новембар 2020. године, субота

Влада Републике Србије усвојила је нове мере за сузбијање епидемије изазване болешћу COVID–19, чија примена почиње од уторка, 24. новембра 2020. године.

Нове противепидемијске мере су:

- Скраћење радног времена до 18 часова ресторанима, кафићима, баровима, клубовима, кладионицама и тржним центрима.

- Обавезно и безусловно коришћење личне заштитне опреме (ношење заштитне маске) у затвореном простору, као и на отвореном простору у оним ситуацијама где се не могу избећи међуљудски контакти.

- Забрана свих јавних окупљања с присуством више од 5 (пет) особа у затвореном и на отвореном простору. Од ове мере изузети су радне организације, школске установе, продавнице, тржни центри и слични објекти, за које важи прописано ограничење броја присутних особа у сваком тренутку у односу на квадратуру објекта (минимум 4 м2 по особи).

- Омогућавање рада од куће свим запосленима код којих то радни процес допушта.

- Строга контрола обавезе ношења заштитне маске у возилима јавног превоза, уз ограничење максималног броја путника у возилу на половину декларисаног капацитета возила.

- Строга контрола спровођења кућне изолације, кућног карантина (самоизолације), као и свих осталих противепидемијских мера које су на снази.

Наведене мере су орочене на период од 10 дана и биће изнова размотрене у складу у са актуелном епидемиолошком ситуацијом.

Влада користи и ову прилику да још једном замоли и најснажније апелује на све грађанe да се понашају одговорно према себи и осталим суграђанима.

Све усвојене мере имају за циљ искључиво очување живота и здравља грађана.


[Последња промена: 15.09.2021 у 08:01]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


 

НОВИ ЗАКОН О ЗАШТИТИ СТАНОВНИШТВА ОД ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ (12.11.2020. године): ЗАКОН

Дана 12. новембра 2020. године (ЛИНК) Влада Републике Србије усвојила је Закон о изменама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести који је ступио на снагу 13. новембра 2020. године (извод из закона: са 5.000 динара казниће се за прекршај физичко лице ако се не придржава мера личне заштите од инфекције). ЗАКОН о заштити становништва од заразних болести "Службени гласник РС", бр. 15 од 25. фебруара 2016, 68 од 10. маја 2020, 136 од 13. новембра 2020.

 


 

ПРОЧИТАЈТЕ И:

Руководилац „Ватреног ока“ објашњава који тест и када треба урадити (27. новембар 2020).

Цене тестирања на лични захтев грађана (Републички фонд за здравствено осигурање) (23. април 2021)

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од 06. марта 2020. године
(Д)
Редизајнирано (сав садржај / цела веб-страница): 09.04.2021, 14.09.2021, 26.05.2022. године (Д)
Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 26.05.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni