Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

 ЗА ШКОЛАРЦЕ:  
Основна школа
Лазар Саватић из Земуна је направила практично видео-упутство за понашање школараца у школи током епидемије коронавируса у школској 2020/2021. години. Упутство важи за све школе и ђаке, па погледајте ОВАЈ ВИДЕО-КЛИП ОВДЕ.МЕРЕСвима нам је потребна нова култура понашања у време епидемиолошке кризе!

Делујмо превентивно и будимо одговорни према себи и другима! Примењујте основне превентивне мере које се односе на спречавање ширења, сузбијање и смањење ризика од заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 приликом уласка у зграду Општине Кучево (Општинске управе Кучево): држите одстојање од друге особе од минимум једног и по до два метра, препорука: носите заштитну маску, дезинфикујте обућу и руке, измерите температуру. Поштовањем свих мера и препорука чувамо своје здравље и здравље људи поред нас и дајемо свој допринос борби против коронавируса, а чини се да је допринос сваког грађанина сада потребнији него икада. Само сви заједно, удруженим снагама, уједињени и солидарни, можемо постићи наш циљ, а то је победа над коронавирусом и изаћи из ове битке као победници.


 


НОСИТЕ   МАСКУ,   ДРЖИТЕ   ДИСТАНЦУ   И   ПЕРИТЕ   РУКЕ


ПОГЛЕДАЈТЕ КОВИД-19 УСЛОВЕ ЗА ПУТОВАЊЕ (МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА РС)

Погледајте и остале веб-чланке из дела КОВИД-19 ВЕСТИ.

 

МЕРЕ - ОД 16.06.2021. ГОДИНЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 14.09.2021]

КОВИД-19 – Мере >>

МЕРЕ (14. ЈУН 2021, нове мере важе од среде 16.06.2021):  ЛИНК УРЕДБА**

Ублажене мере против епидемије коронавируса.

 

Ублажене мере против епидемије коронавируса

  • Београд, 14. јун 2021. године, понедељак

Покрајински секретар за здравство и члан Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19 Зоран Гојковић саопштио је да је на данашњој седници тог тела предложено додатно ублажавање противепидемијских мера у земљи.

Гојковић је након седнице Кризног штаба у Палати Србија рекао да ће према препорукама све малопродајне радње моћи да раде без ограничења, односно од 00 до 24 часа, да ће угоститељски објекти који су на отвореном имати неограничено радно време, док је у затвореном радно време ограничено до један час иза поноћи.

Према његовим речима, у овим објектима је од сада дозвољена и музика, што је додатна релаксација.

Он је навео да је препорука Кризног штаба Влади Србије да се дозволи и присуство публике на стадионима и свим спортским догађајима, и то са капацитетом до 50 одсто попуњености, а у халама, односно затвореним просторима биће до 30 одсто капацитета, уз све противепидемијске мере.

Релаксиране су мере и када је у питању окупљање људи, тако да ће у затвореном и отвореном простору од сада моћи да буде до 500 особа, објаснио је Гојковић.

Сви који планирају било какву врсту окупљања где је предвиђено више од 500 посетилаца не могу то да раде без сагласности Кризног штаба, подвукао је он и додао да су дозвољене прославе матурских свечаности, уз услов да у затвореном простору не може бити више од 500 људи.

Такође, како је пренео, данас је препоручено Влади и да се релаксира извођење рекреативне наставе и екскурзија, уз сагласност Министарства просвете, науке и технолошког развоја и надлежних институција.

Епидемиолошка ситуација је стабилна, један дужи период имамо стагнацију броја новозаражених, а и у болницама је задовољавајућа ситуација, подвукао је Гојковић и напоменуо да се тренутно у болницама у целој земљи налази мање од 500 ковид пацијената.

Он је, одговарајући на питање да ли су чланови Кризног штаба забринути да се релаксација омогући с обзиром на то да постоји делта сој вируса, а Србија није стигла до 50 одсто вакцинисаних, рекао да увек постоји доза опреза.

Према његовим речима, посматра се шта се дешава у окружењу и Европи, уз напомену да велики број земаља у нашем окружењу има овакве мере или иде ка њима.

Уколико будемо сувише опуштени, можемо доћи у ситуацију коју смо имали пре годину дана, упозорио је Гојковић и нагласио да ипак живот не може да стане.

Оно што највише забрињава, како је предочио, јесте то што је на дневном нивоу само 10 одсто вакцинисаних у односу на број који је био у претходних неколико месеци.

Он је посебно апеловао на младе да се вакцинишу јер је одзив старијег становништва задовољавајући, односно већи од 70 одсто.

Гојковић је, када је реч о враћању наших грађана са летовања, поновио да они који су вакцинисани могу да врате у земљу без поново урађеног ПЦР теста и карантина док резултати не стигну, док за невакцинисане и даље стоји да морају по повратку да ураде тест.


[Последња промена: 15.09.2021 у 08:09]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


 

НОВИ ЗАКОН О ЗАШТИТИ СТАНОВНИШТВА ОД ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ (12.11.2020. године): ЗАКОН

Дана 12. новембра 2020. године (ЛИНК) Влада Републике Србије усвојила је Закон о изменама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести који је ступио на снагу 13. новембра 2020. године (извод из закона: са 5.000 динара казниће се за прекршај физичко лице ако се не придржава мера личне заштите од инфекције). ЗАКОН о заштити становништва од заразних болести "Службени гласник РС", бр. 15 од 25. фебруара 2016, 68 од 10. маја 2020, 136 од 13. новембра 2020.

 


 

ПРОЧИТАЈТЕ И:

Руководилац „Ватреног ока“ објашњава који тест и када треба урадити (27. новембар 2020).

Цене тестирања на лични захтев грађана (Републички фонд за здравствено осигурање) (23. април 2021)

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од 06. марта 2020. године
(Д)
Редизајнирано (сав садржај / цела веб-страница): 09.04.2021, 14.09.2021, 26.05.2022. године (Д)
Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 26.05.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni