Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

 ЗА ШКОЛАРЦЕ:  
Основна школа
Лазар Саватић из Земуна је направила практично видео-упутство за понашање школараца у школи током епидемије коронавируса у школској 2020/2021. години. Упутство важи за све школе и ђаке, па погледајте ОВАЈ ВИДЕО-КЛИП ОВДЕ.МЕРЕСвима нам је потребна нова култура понашања у време епидемиолошке кризе!

Делујмо превентивно и будимо одговорни према себи и другима! Примењујте основне превентивне мере које се односе на спречавање ширења, сузбијање и смањење ризика од заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 приликом уласка у зграду Општине Кучево (Општинске управе Кучево): држите одстојање од друге особе од минимум једног и по до два метра, препорука: носите заштитну маску, дезинфикујте обућу и руке, измерите температуру. Поштовањем свих мера и препорука чувамо своје здравље и здравље људи поред нас и дајемо свој допринос борби против коронавируса, а чини се да је допринос сваког грађанина сада потребнији него икада. Само сви заједно, удруженим снагама, уједињени и солидарни, можемо постићи наш циљ, а то је победа над коронавирусом и изаћи из ове битке као победници.


 


НОСИТЕ   МАСКУ,   ДРЖИТЕ   ДИСТАНЦУ   И   ПЕРИТЕ   РУКЕ


ПОГЛЕДАЈТЕ КОВИД-19 УСЛОВЕ ЗА ПУТОВАЊЕ (МИНИСТАРСТВО СПОЉНИХ ПОСЛОВА РС)

Погледајте и остале веб-чланке из дела КОВИД-19 ВЕСТИ.

 

МЕРЕ - ОД 14.05.2021. ГОДИНЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 14.09.2021]

КОВИД-19 – Мере >>

МЕРЕ (ОД 14. МАЈА 2021):  ЛИНК

Кризни штаб предложио даље ублажавање мера, које се односе на рад фризерских салона и организовање стручних скупова. То подразумева четири квадратна метра (са досадашњих девет) за боравак особа у фризерским салонима, као и организовање стручних скупова до максималног броја учесника до 100.

 

Србија изашла из ванредне епидемиолошке ситуације

  • Београд, 14. мај 2021. године, петак

Покрајински секретар за здравство и члан Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19  Зоран Гојковић изјавио је данас да је тај штаб предложио даље ублажавање мера, које се односе на рад фризерских салона и организовање стручних скупова, будући да смо, како је рекао, изашли из ванредне епидемиолошке ситуације.

Гојковић је у изјави новинарима након седнице Кризног штаба прецизирао да то подразумева четири квадратна метра за боравак особа у фризерским салонима, као и организовање стручних скупова до максималног броја учесника до 100.

Србија  је, на основу показатеља, изашла из ванредне епидемиолошке ситуације, рекао је он упозоривши на то да је ситуација и даље несигурна, јер и даље има више стотина новозаражених дневно, али да је тенденција пријема и отпуста заражених у здравственим установама добра.

Кризни штаб је зато предложио да фризерски салони могу да раде под условима који су мање ригорозни него што су били до сада, тако да ће ограничење броја људи у салону уместо девет метара квадратних бити четири, уз поштовање свих мера, као што су ношење маске и размак од 1,5 до два метра, рекао је Гојковић.

Епидемиолог је пренео да се разговарало и организовању догађаја за младе и да, уколико се у следећем временском периоду настави овакав интензитет пада броја новозаражених и уколико будемо изашли из несигурне ситуације, уз достизање 50 одсто вакцинисаних пунолетних грађана, после 21. јуна кренуће и организација различитих врста догађаја везаних за колективна окупљања и дружења као пре епидемије.

То је строго, искључиво и једино уколико будемо дошли до 50 одсто укупно вакцинисаних и ако епидемиолошка ситуација буде таква да немамо скок и раст новозаражених, поновио је Гојковић.

Према његовим речима, то ће бити предлози Кризног штаба који ће бити упућени Влади Србије.

Од завршетка ускршњих и првомајских празника прошле су непуне две недеље а и даље је добра тенденција са падом новооболелих, рекао је епидемиолог, додавши да је посебно важно да сваки дан у просеку вакцинишемо између 20.000 и 23.000 грађана.

У овом тренутку више од 2,25 милиона пунолетних грађана је примило минимално једну дозу вакцине, рекао је Гојковић.    

Према његовим речима, више од 1,7 милиона грађана је примило обе дозе вакцине и то је оно што је добро, што радује и што је показатељ да идемо добрим путем ка изласку из несигурног епидемиолошког стања.


[Последња промена: 15.09.2021 у 08:08]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


 

НОВИ ЗАКОН О ЗАШТИТИ СТАНОВНИШТВА ОД ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ (12.11.2020. године): ЗАКОН

Дана 12. новембра 2020. године (ЛИНК) Влада Републике Србије усвојила је Закон о изменама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести који је ступио на снагу 13. новембра 2020. године (извод из закона: са 5.000 динара казниће се за прекршај физичко лице ако се не придржава мера личне заштите од инфекције). ЗАКОН о заштити становништва од заразних болести "Службени гласник РС", бр. 15 од 25. фебруара 2016, 68 од 10. маја 2020, 136 од 13. новембра 2020.

 


 

ПРОЧИТАЈТЕ И:

Руководилац „Ватреног ока“ објашњава који тест и када треба урадити (27. новембар 2020).

Цене тестирања на лични захтев грађана (Републички фонд за здравствено осигурање) (23. април 2021)

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од 06. марта 2020. године
(Д)
Редизајнирано (сав садржај / цела веб-страница): 09.04.2021, 14.09.2021, 26.05.2022. године (Д)
Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 26.05.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni