Контакт уредника и приређивача КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности 2022 је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).уредник и приређивач: kucevacke.novine@gmail.com (Д)


 

ИНТЕРВЈУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ КУЧЕВО – НОВА РАДНА МЕСТА

[Објавио: Општина Кучево, еБилтен активности, медијски сарадник (Д), 04.10.2022. године]

еБилтен активности 2022 >>

У Општини Кучево ворена су нова радна места, интензивирана улагања у инфраструктуру, образовање приближено потребама локалне привреде, настављена подршка пољопривредницима и предузетницима, посебна пажња посвећена је екологији и начињени су помаци у сфери туризма.

Када се резултати сумирају, текућа година у знаку је испуњених обећања која су дали председник Србије Александар Вучић и први људи кучевачке локалне самоуправе – председник Општине Кучево др Иван Рајичић и заменик председника Општине Кучево Ненад Микић.

НОВА РАДНА МЕСТА

Према анализама представника Општине Кучево, у претходних годину и по дана запослено је 381 лице кроз програм самозапошљавања, Локалног економског развоја и доласком инвеститора, а како додају, у даљем периоду очекује се отварање још нових радних места.

Председник Општине Кучево др Рајичић указује и на то да је смањен број људи са потребом за социјалним давањима, што такође говори о ефектима предузетих мера и остварених резултата.

Обећања која је председник Србије Александар Вучић дао приликом посете Кучеву и послови који су тада договорени, сада су и остварени. Имамо одличну сарадњу са председником Републике Србије, Владом Републике Србије, министарствима, са локалним самоуправама у Браничевском округу и ширем окружењу, такође, са компанијом Зиђин, која запошљава више од 180 људи, као и компанијама које су у скорије време дошле у општину Кучево.

Отворена је фабрика минералне воде „Роса Хомоље“, 10. маја, у присуству председника Републике Србије Александра Вучића. До сада је запослено више од 60 људи, са тенденцијом даљег ширења производног погона.

У јулу је положен камен темељац за први хипермаркет у Кучеву. Радови су поодмакли, подигнута је конструкција. Очекујемо да до краја године буде завршен и почне са радом. То ће омогућити нова запошљавања, како и бољу снабдевеност грађана.

Компанија Матерсон, која је отворена у Пожаревцу, такође у присуству председника Србије, очекујемо да ће упослити и грађане са територије општине Кучево. Пожаревац видимо као носиоца развоја Браничевског округа и имамо јако добру сарадњу.

Шумски индустријски комбинат (ШИК) „Кучево“ купила је кинеска компанија која тренутно ради на ревитализацији објекта. Очекује се да до краја године почне са радом.

У Кречани, коју је купила друга кинеска компанија, завршена је градња пећи у вредности од 20 милиона евра и почели су са радом.

Домаћа фирма „Амбалажерка“ финализовала је са Републичком дирекцијом за имовину откуп плаца у индустријској зони Кучева. У току је инфраструктурно опремање и очекује се да ће наредне године подићи хале и започети производњу.

Извор текста: "Реч народа", 20. септембар 2022. године, број 3752.


[Последња промена: 11.10.2022 у 08:22]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР је скуп веб-страница на званичној веб-презентацији Општине Кучево које пружају различите информације кроз текст, фотографије, табеле, графиконе, веб-чланке, и слично, везано за општину Кучево, и које могу користити грађанима и широј јавности, као што су: еБилтен активности, презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, туристичким потенцијалима и потенцијалима за инвестирање, отвореним подацима, путевима, општинама, градовима, градским општинама, градским насељима, управним окрузима и статистичким регионима Републике Србије, а ту су и видео галерија, корисни линкови, карте, и тако даље.

Посебан сегмент КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је веб-страница еБилтен активности на којој се објављују веб-чланци (садржаји) везани за активности (најчешће капиталне, али и друге активности) које се реализују првенствено од стране локалне самоуправе.

Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новине (који је основан децембра 2011. године) је од јануара 2019. године (после 30. броја у децембру 2018. године) престао да се приређује (издаје, штампа) и убудуће се активности од тог времена објављују електронским (дигиталним) путем на веб-страници еБилтен активности” на званичној веб-презентацији Општине Кучево. Покретање, уредник и приређивач издања Кучевачких новина” је био медијски сарадник: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас Ваш КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР, еБилтен активности и Општина Кучево.

 


Уредник и приређивач Кучевачког информатора и еБилтена активности: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припрема (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом, обраде), уређује и објављује: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР и еБилтен активности постоје од 2019. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni