Контакт уредника и приређивача КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности 2023 је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).уредник и приређивач: kucevacke.novine@gmail.com (Д)


 

4) РЕКАПИТУЛАЦИЈА ИНФРАСТРУКТУРНИХ И ОСТАЛИХ РАДОВА ЗА 2023. ГОДИНУ

[Објавио: Општина Кучево, еБилтен активности, медијски сарадник (Д), 22.11.2023. године]

еБилтен активности 2023 >>

  • ДОГАЂАЈ: Кучево, уредник „Кучевачког информатора“ и „еБилтена активности“ (Д), 22.11.2023.

РЕАЛИЗОВАНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ И ОСТАЛИ РАДОВИ И АКТИВНОСТИ У 2023. (ДО 22.11.2023)

Реконструкција саобраћајница у општини Кучево настављена је још снажније и у 2023. години.

Министарство привреде је у 2023. години уложило у Општину Кучево 53.772.326,78 динара за пројекат „Реконструкција саобраћајне инфраструктуре у циљу доступности туристичким локалитетима на територији општине Кучево“.

слика: асфалтирање пута у засеоку Гложана у Нересници, 2023. година

Наведеним средствима изграђено је следеће: асфалтиран пут у засеоку Гложана (Нересница) у пројектованој дужини од 1872 м (1,9 км); асфалтирана је Улица Угрина Бранковића у Кучеву у дужини од 480 метара; асфалтирана је Улица Ратомира Атанацковића у Кучеву у дужини од 730 метара; изграђени нови тротоари у Кучеву у Улици Светог Саве у дужини од 340 метара; асфалтираће се и Улица Палих Бораца у Кучеву у дужини од 620 метара.

слика: нови тротоари у Улици Светог Саве у Кучеву, 2023. година

У јуну асфалтиран километар (1000 м) локалног главног пута у насељу Кучајна, док ће до краја године у Волуји у центру села (од магистралног пута ка основној школи) бити асфалтирана деоница локалног пута у дужини од 200 метара. Улица Веселина Живановића у Кучеву асфалтирана (у новембру) у дужини од 480 метара.

У априлу 2023. године започета је реконструкција државног пута IIА реда 147 (раније регионалног пута Р-107) од Кучајне ка Петровцу на Млави у дужини од 16,5 км, од чега деоница кроз општину Кучево је 8 км. Радови су обухватали следеће: гребање старог асфалта, нови тампон, нови пропусти, ошанчивање и уређивање косина, нивелације, уклањање ниског растиња, нови асфалт, банкине, сигнализација и остало. Радови су у новембру 2023. године завршени.

У фебруару отпочета је изградња канализационе мреже (са колектором) и у Раброву (поред Кучева). Том приликом председник Општине Кучево др Рајичић је изјавио следеће: „Ми испуњавамо своја обећања. Као што видите, отпочели смо радове на изградњи више километара канализационе мреже и у Раброву. Трудимо се да на највиши могући степен подигнемо лествицу комплетне инфраструктуре на читавој територији наше општине. То смо радили, то радимо и то је оно што ћемо још интезивније радити у наредном периоду“.

слика: изградња канализације у Раброву, 2023. година

Дана 11. јула 2023. године почела комплетна реконструкција локалног пута кроз Дубоку (од магистралног пута) до центра Раденке у укупној дужини од 14,5 км. Кроз несеље Дубока (5059 м) је већ одрађено, а у току су завршни радови до центра насеља Раденка. Радови су обухватали реконструкцију тампона, нови пропусти и ошанчивање, хоризонтална сигнализација, асфалтирање платоа испред Дома културе, и остало.

слика: асфалтиран пут, као и плато испред Дома културе, у Дубокој, 2023. година

Компанија (фирма) „Каструм“, која послује у оквиру ДТЛ ланца малопродајних објекaта у Србији, свечано је отворила 13. априла 2023. године њихов најсавременији супермаркет „Вива“ у Кучеву. У објекат површине 600 квадратних метара уложено је око 600 хиљада евра.

слика: свечано отварање супермаркета "Вива" у Кучеву, 2023. година

Велики инвестициони пројекат започет је 24.07.2023. у Нересници – изградња новог моста преко реке Пек који води ка центру села, у дужини од 50 метара, шириине 9 метара, са две коловозне траке и стазом за пешаке од 1,5 метара. Радови се ускоро приводе крају (већ се може прећи преко новог моста).

слика: изградња моста преко Пека у Нересници, 2023. година

Покренут заједнички (општине Кучево и ЈВП „Србијаводе“) пројекат заштите општине Кучево од поплава и великих вода на водама првог реда (на реци Пек) – уређење (одржавање) корита реке Пек. У оквиру ових радова чисти се корито реке Пек од шибља и растиња и продубљивање дна реке од Каонске клисуре до ушћа Посушког потока у реку (код бившег ШИК-а), као и чишћење и продубљивање корита у потезу од 200 метара од моста у Нересници према Кучеву.

слика: чишћење реке Пек у Кучеву, 2023. година

Од осталих радова и активности у 2023. години издвајамо следеће: пријем фудбалера „Реала“ из Подунаваца (општина Врњачка Бања); у Раброву одржана општинска „Књижевна олимпијада“; први пут у Кучеву одржан Фестивал глумаца аматера; Кучево обишла делегација Светске банке; почела пријава за „Пензионерске картице“; Општина Кучево донела одлуку о бесплатном вртићу; председник Општине Кучево др Иван Рајичић је 29. марта 2023. године у Нишу потписао Уговор са министром задуженим за унапређење развоја недовољно развијених општина Новицом Тончевим о донацији 4,2 милиона динара за унапређење капацитета Јавног комуналног предузећа „Кучево“ Кучево кроз куповину новог камиона; Општина Кучево посетила град Лониг у италијанској покрајини Венето на северу Италије и присуствовали одржавању манифестације „Хомољски мотиви дијаспоре“; Општина Кучево доделила 29 стипендија високошколцима са територије општине Кучево; у Београду потписан Уговор између Општине Кучево и Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања о наменским трансферима у социјалној заштити вредан 2.368.073,00 динара; Министарство за заштиту животне средине Републике Србије донирало је ЈКП-у општине Кучево опрему за сакупљање отпада; представници 26 Удружења грађана са територије општине Кучево и невладиних организација потписали су уговоре са Општином Кучево на основу којих ће користити средства локалне самоуправе за своје пројекте; одржана 55. Смотра народног стваралаштва „Хомољски мотиви“; књижевница Мирјана Бобић Мојсиловић посетила Кучево; одржан Завршни стонотениски турнир регионалне „А“ лиге под називом „КУЧЕВО ОПЕН 2023“; Министарство културе РС доделило средства за „Часопис за књижевност, уметност и културу МАКСИМ 2023“; Кучево посетили новинари регионалних огранака Светског удружења новинара и писаца у туризму ФИЈЕТ; бесплатан паркинг за труднице; одржане Сеоске спортске игре Србије; завршена реконструкција фонтане на Тргу Хомољски мотиви у Кучеву; за најмлађе организовано је „Моје лето“; Владе Републике Србије донела Уредбу о проглашењу Споменика природе „Дубочка пећина – Гаура Маре“.

слика: награђени ђаци школске 2022/2023. школске године, 2023. година

И ове године награђени ђаци генерације и носиоци Вукове дипломе у школској 2022/2023. години; за најмлађе је у Кучеву одржан 2. Интернационални Гудускум куп; посета и донација Добровољног ватрогасног друштва „Тихабој“ из Словеније (Prostovoljno gasilsko društvo „Tihaboj“, Tihaboj, Gabrovka); пријем за представнике Фудбалског клуба Хамрун спартанс (FC „Hamrun Spartans“) са Малте; председник Општине Кучево др Иван Рајичић је у Београду у Палати Србија 20. јула 2023. године потписао „Уговор о суфинансирању програма енергетске санације породичних кућа и станова која спроводи општина Кучево“ са министарком рударства и енергетике Дубравком Ђедовић; председник Општине Кучево др Иван Рајичић је 21. јула 2023. године у Београду са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструкуре Гораном Весићем свечано потписао „Оквирни споразум о спровођењу пројеката“ вредан 1.915.812 милиона америчких долара која ће бити уложенена у рехабилитацију и реконструкцију постојеће путне инфраструктуре у општини Кучево; амбасадорка Румуније посетила Општину Кучево; радови на изградњи Парохијског дома и звоника у Волуји; у посети локалној самоуправи (Општини Кучево) били су представници фудбалског клуба „S.K. Victoria Wanderers F.C.“ са Малте (Република Малта) из града Викторија, острво Гозо; бесплатни уџбеници (за пети разред) и поклони (првацима, деци вртића) за школарце 2023/2024. школске године; организована акција заштите животне средине „Чистимо из љубави“; подељена ауто-седишта за најмлађе суграђане; одржан састанак поводом покретања регионалне депоније; радови на реконструкцији Дома здравља Кучево; општину Кучево (05.11.2023) посетио министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић...

слика: пријем за представнике Фудбалског клуба Хамрун спартанс (FC „Hamrun Spartans“) са Малте, 2023. година


[Последња промена: 22.12.2023 у 06:58]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР је скуп веб-страница на званичној веб-презентацији Општине Кучево које пружају различите информације кроз текст, фотографије, табеле, графиконе, веб-чланке, и слично, везано за општину Кучево, и које могу користити грађанима и широј јавности, као што су: еБилтен активности, презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, туристичким потенцијалима и потенцијалима за инвестирање, отвореним подацима, путевима, општинама, градовима, градским општинама, градским насељима, управним окрузима и статистичким регионима Републике Србије, а ту су и видео галерија, корисни линкови, карте, и тако даље. Покретање, уредник и приређивач веб-издања еБилтен активности” је медијски сарадник и веб-администратор: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Посебан сегмент КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је веб-страница еБилтен активности на којој се објављују веб-чланци (садржаји) везани за активности (најчешће капиталне, али и друге активности) које се реализују првенствено од стране локалне самоуправе.

Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новине (који је основан децембра 2011. године) је од јануара 2019. године (после 30. броја у децембру 2018. године) престао да се приређује (издаје, штампа) и убудуће се активности од тог времена објављују електронским (дигиталним) путем на веб-страници еБилтен активности” на званичној веб-презентацији Општине Кучево. Покретање, уредник и приређивач издања Кучевачких новина” је био медијски сарадник: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас Ваш КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР, еБилтен активности и Општина Кучево.

НАПОМЕНА: графички и текстуални прикази, као и остали приложени и објављени материјал, нису јавне исправе.

 


Уредник и приређивач Кучевачког информатора и еБилтена активности: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припрема (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом, обраде), уређује и објављује: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР и еБилтен активности постоје од 2019. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni