Контакт уредника и приређивача КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности 2023 је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).уредник и приређивач: kucevacke.novine@gmail.com (Д)


 

3) РЕКАПИТУЛАЦИЈА ИНФРАСТРУКТУРНИХ И ОСТАЛИХ РАДОВА ЗА 2022. ГОДИНУ

[Објавио: Општина Кучево, еБилтен активности, медијски сарадник (Д), 20.11.2023. године]

еБилтен активности 2023 >>

  • ДОГАЂАЈ: Кучево, уредник „Кучевачког информатора“ и „еБилтена активности“ (Д), 20.11.2023.

РЕАЛИЗОВАНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ И ОСТАЛИ РАДОВИ И АКТИВНОСТИ У 2022. ГОДИНИ

Снажна кампања реконструкције главних саобраћајница настављена је и у 2022. години.

Напорима локалне самоуправе, на челу са председником Општине Кучево др Иваном Рајичићем, и уз снажну подршку Републике Србије и самог председника Александра Вучића, кроз три фазе (2000 + 8300 + 700 м), од маја до децембра 2022. године, реализована је реконструкција магистралног пута (државног пута првог Б реда 33) од Мустапића до Турије у укупној дужини од 11.000 метара (11 км). Урађено је следеће: скидање/гребање старог асфалтног слоја, нивелисање подлоге, пресвлачење новим асфалтним слојем (асфалтирање), обележавање и постављање хоризонталне сигнализација, насипање банкине каменим агрегатом (ризлом), ошанчивање.

слика: асфалтирање магистралног пута од Турије до Мустапића, 2022. година

Напорима локалне самоуправе, на челу са председником Општине Кучево др Иваном Рајичићем, и уз снажну подршку Републике Србије и самог председника Александра Вучића, дана 12.09.2022. године започети су (завршени крајем децембра) и радови на другој фази реконструкције регионалног пута, тј. државног пута IIБ реда 376 Турија – Ракова Бара – Манастир Тумане (Кривача) – Малешево, раније регионалног пута Р-256, у укупној дужини од 7000 м (7 км). Укупна дужина деонице из прве (2020. године, 1800 м) и друге (2022. године, 8200 м) фазе је од Турије до Криваче (раскрснице) 10.000 м (10 км, од чега кроз општину Кучево 8,8 км). Урађено је следеће: проширење уских грла, уклоњено ниско растиње поред деонице, гребање старог асфалта, санација клизишта са израдом дренаже и дренажних одвода, замена старих пропуста новим бетонским пропустима на целој деоници са изградњом припадајућих бетинских шахтова, ошанчивање поред пута, уградња бетонских ивичњака на појединим деоницма, ископ и насипање каменом и каменим агрегатом најугроженијих тампона деонице (деоница где су клизишта), нивелисање подлоге, насипање финишером тампона каменим агрегатом (ризлом), подизање подлоге пута и до 50 цм, асфалтирање у два слоја, обележавање и постављање хоризонталне сигнализације, насипање банкине каменим агрегатом (ризлом).

Асфалтирана (12.10.2022) улица до Цркве Светих апостола Петра и Павла у Турији, са портом цркве у дужини од 170 метара. Такође, у Турији (10.12.2022) у Основној школи „Вељко Дугошевић“ асфалтирано је школско двориште.


слика: асфалтирање улице у Турији до Црвке Светих апостола Петра и Павла, 2022. година

Председник Општине Кучево др Иван Рајичић потписао је 03. марта 2022. године са директором компаније МОДУЛАРДОО Мирком Лунићем Уговор о извођењу грађевинских радова на реконструкцији и енергетској санацији објекта Дома здравља у Кучеву. Вредност уговора са ПДВ-ом износи 281.162.240,56 динара. Средства за реализацију уговора обезбеђена су у складу са Споразумом о бесповратним средствима између KfW Франкфурт на Мајни („KfW”) и Републике Србије.

слика: потписивање уговора реконструкције Дома здравља Кучево, 2022. година

Дана 09.07.2022. године положен је камен темељац за градњу супермаркета предузећа „Каструм“ у Кучеву (код вашаришта), чиме је градња првог таквог објекта у Кучеву увелико почела да се реализује.

слика: почетак радова на изградњи супермаркета у Кучеву, 2022. година

Од осталих радова и активности у 2022. години издвајамо следеће: значајне донације Дому здравља Кучево; догитализована скупштинска сала Скупштине општине Кучево; потписан Уговор о реконструкцији Дома здравља Кучево; започет пројекат енергетске санације стамбених зграда, кућа и станова (28 уговора); додељене стипендије студентима; Дом здравља кучево добило ново санитетско возило; Кучево посетио помоћник министра за бригу о породици и демографију; у кучевачкој библиотеци започета дигитализација публикација из Кучева; Центар за културу набавило нове столице; нови бренд из општине Кучево – газирана вода „РОСА“; председник Општине Кучево др Иван Рајичић је у Палати Србија потписао Уговор са министарком заштите животне средине Иреном Вујовић о донацији два милиона динара за пошумљавање општине Кучево; у Нересници свечано отворена фабрика воде „РОСА ХОМОЉЕ“ (компанија Кока-Кола); председник Општине Кучево др Иван Рајичић је у Министарству за заштиту животне средине потписао са министарком Иреном Вујовић уговор о донацији 4.335.000 динара за реализацију пројекта превенције нелегалног одлагања отпада и уклањања дивљих депонија; у Волуји реконструисано школско игралиште; одржани 54. „Хомољски мотиви“; председник Општине Кучево др Иван Рајичић, заједно са својим замеником Ненадом Микићем, примио је у уторак, 5. јула 2022. године, представнике компаније „Liangyoumuye wood“ која је купила бивши ШИК“, који су др Рајичића и Микића упознали са плановима своје компаније који предвиђају улагање од 10 милиона евра и запошљавање у првом „турнусу“ 50 радника; Општина Кучево наградила вуковце и ђаке генерације школске 2021/2022. године; министар Момировић обишао Кучево и реализацију пројекта „Чиста Србија“; у Кучеву одржане Регионалне спортске игре Спортског савеза Србије; Санирано и адаптирано водоизвориште „Млака“ у Кучеву; поклони ђацима првацима; донација Дому здравља Кучево од стране Амбасаде Републике Пољске (колпоскопа и дефибрилатора у укупној вредности од 11.260,00 евра); за најмлађе подељена ауто-седишта; одржани Михољски сусрети села у Нересници; у Вуковићу свечано положен камен темељац за нови објекат винарије и дестилерије „Пруна“ из Вуковића – инвестиција вредна 72 милиона динара; министар просвете у Влади Републике Србије Бранко Ружић одржао је састанак са делегацијом Општине Кучево – снажна подршка општини Кучево; одржана зимска школа за пољопривреднике; нова ограда око Основне школе „Угрин Бранковић“ Кучево; донација Општине Полицијског станици Кучево опреме за рад; уручени уговори о додели подстицајних средстава нашим пољопривредницима; саниран мост преко реке Пек у Српцу; насипано је више пољских и некатегорисаних путева у више насеља (Турија, ...).

слика: донација Амбасаде Пољске Дому здравља Кучево, 2022. година


[Последња промена: 20.11.2023 у 13:11]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР је скуп веб-страница на званичној веб-презентацији Општине Кучево које пружају различите информације кроз текст, фотографије, табеле, графиконе, веб-чланке, и слично, везано за општину Кучево, и које могу користити грађанима и широј јавности, као што су: еБилтен активности, презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, туристичким потенцијалима и потенцијалима за инвестирање, отвореним подацима, путевима, општинама, градовима, градским општинама, градским насељима, управним окрузима и статистичким регионима Републике Србије, а ту су и видео галерија, корисни линкови, карте, и тако даље. Покретање, уредник и приређивач веб-издања еБилтен активности” је медијски сарадник и веб-администратор: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Посебан сегмент КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је веб-страница еБилтен активности на којој се објављују веб-чланци (садржаји) везани за активности (најчешће капиталне, али и друге активности) које се реализују првенствено од стране локалне самоуправе.

Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новине (који је основан децембра 2011. године) је од јануара 2019. године (после 30. броја у децембру 2018. године) престао да се приређује (издаје, штампа) и убудуће се активности од тог времена објављују електронским (дигиталним) путем на веб-страници еБилтен активности” на званичној веб-презентацији Општине Кучево. Покретање, уредник и приређивач издања Кучевачких новина” је био медијски сарадник: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас Ваш КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР, еБилтен активности и Општина Кучево.

НАПОМЕНА: графички и текстуални прикази, као и остали приложени и објављени материјал, нису јавне исправе.

 


Уредник и приређивач Кучевачког информатора и еБилтена активности: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припрема (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом, обраде), уређује и објављује: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР и еБилтен активности постоје од 2019. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni