Контакт уредника и приређивача КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности 2023 је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).



уредник и приређивач: kucevacke.novine@gmail.com (Д)


 

1) РЕКАПИТУЛАЦИЈА ИНФРАСТРУКТУРНИХ И ОСТАЛИХ РАДОВА ЗА 2020. ГОДИНУ

[Објавио: Општина Кучево, еБилтен активности, медијски сарадник (Д), 15.11.2023. године]

еБилтен активности 2023 >>

У скупштинској сали Скупштине општине Кучево дана 17.08.2020. године одржана је Kонститутивна седница новог сазива Скупштине општине Кучево. За председника Општине Кучево изабран је др Иван Рајичић (СНС), а за његовог заменика Ненад Микић (СНС).

Одмах након конституисања новог руководства локалне самоуправе (Општине Кучево), кренуло се у дефинисању и изради планова око будућих инфраструктурних радова који ће подићи ниво квалитета живота наших житеља. Приступило се озбиљно, квалитетно и одлучно. Буџети су се почели креирати са значајним издвајањима за реконструкцију, санацију и изградњу инфраструктуре (путева, домова културе, дома здравља, мостова...). Покренута је и снажна кампања стварања контаката са председником Републике Србије господином Александром Вучићем, министарствима, јавним предузећима, и осталима, а што је све био предуслов ка привлачењу и покретању значајних инвестиција за општину Кучево.

Председник Општине Кучево у периоду од 2020. до 2023. године и актуелни председник Привременог органа Општине Кучево др Иван Рајичић кандидат је за народног посланика у Народној скупштини Републике Србије на парламентарним изборима 17.12.2023. године. 

Ми ћемо сада укратко по годинама (за 2020 (од 17.08.2020), 2021, 2022. и 2023. годину) да рекапитулирамо све значајне инвестиције које су реализоване несебичним ангажовњем председника Општине Кучево и кандидата за посланика у Народној скупштини Републике Србије др Ивана Рајичића, наравно, са својим сарадницима. Све реализоване пројекте које будемо укратко рекапитулирали можете појединачно уз шири опис погледати/прочитати на нашим веб-страницама „еБилтена активности“ (еБилтен активности 2020) који се налази у сегменту (менију) „Кучевачки информатор“ (https://www.kucevo.rs/kuchevachki-informator.php).

РЕАЛИЗОВАНИ ИНФРАСТРУКТУРНИ РАДОВИ У 2020. ГОДИНИ (ОД 17.08.2020. ГОДИНЕ)

У августу 2020. године већ почињу прва асфалтирања. Асфалтирано је пет улица у Кучеву: Велимира Дамњановића (1460 м), Косовска (250 м), Трг Вељка Дугошевића (70 м), Ослобођења (403 м), као и пут ка Јеленој стени у дужини од 974 метара. Пројекат је финансиран од стране министарства привреде.

слика: асфалтирана Улица Трга Вељка Дугошевића у Кучеву, 2020. година

Упоредо са датим асфалтирањима по граду Кучеву, радило се и на реконструкцији 1800 метара деонице регионалног пута (државног пута IIБ реда 376) Турија – Ракова Бара – Тумане (Кривача), што је и завршено асфалтирањем у октобру 2020. године, и ово је била прва фаза радова. Пројекат је реализован личним обећањем председника Републике Србије Александра Вучића током посете општини Кучево и ангажовањем председника Општине Кучево др Ивана Рајичића.

слика: асфалтирана деоница регионалног пута ТуријаКривача (Тумане), 2020. година

У септембру 2020. године (09.09.2020) засеок Кључ у насељу Волуја добија 600 метара новог асфалтираног пута. Пројекат финансиран од стране Министарства привреде.

слика: асфалтирани пут у Волуји (засеок Кључ), 2020. година

Завршена је преостала деоница локалног пута Раденка (општина Кучево) – Кривача (општина Голубац) у дужини од 1510 метара. Пројекат финансиран од стране Министарства привреде.

слика: асфалтирани пут РаденкаКривача, 2020. година

Од осталих радова и активности у 2020. години издвајамо следеће: завршена санација димњака на Установи за одрасле и старије „Кучево“; Кучево посетио генерални секретар Спортског савеза Србије; бесплатно подељени школски прибор свим ђацима првацима; завршена акција чишћења видиковца на Јеленој стени у Кучеву; завршена изградња прве деонице шумског пута у Церемошњи; потписан Меморандум о разумевању између Општине Кучево и „Каструм“-ма; потписани уговори са пољопривредницима о субвенционисању у области пољопривреде; уређен Археолошки локалитет „Краку лу Јордан“; почели радови на реконструкцији бившег Комитета у Кучеву; основано Аматерско позориште у Кучеву; започета снажна акција уклањања дивљих депонија; завршени радови на санацији централног грејања у Установи за одрасле и старије „Кучево“ у Кучеву; потписан Меморандум о разумевању између Општине Кучево и фирме „Амбалажерка“; потписано Писмо о намерама са фирмом „Бриста“; Јавно комунално предузеће „Кучево“ набавило нову опрему (расипач соли, предња даска за снег, бочни мулчар, два нова трактора, као и једноосовинска приколица).

слика: потписивање Меморандума о разумевању са фирмом "Каструм", 2020. година

Из области културе: покренут први „БиблоСалон“ у кучевачкој библиотеци; основано и покренуто Аматерско позориште; организован новогодишњи дечији ликовни конкурс.

слика: подела школског прибора ђацима првацима школске 2020/2021, 2020. година


[Последња промена: 22.12.2023 у 07:03]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР је скуп веб-страница на званичној веб-презентацији Општине Кучево које пружају различите информације кроз текст, фотографије, табеле, графиконе, веб-чланке, и слично, везано за општину Кучево, и које могу користити грађанима и широј јавности, као што су: еБилтен активности, презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, туристичким потенцијалима и потенцијалима за инвестирање, отвореним подацима, путевима, општинама, градовима, градским општинама, градским насељима, управним окрузима и статистичким регионима Републике Србије, а ту су и видео галерија, корисни линкови, карте, и тако даље. Покретање, уредник и приређивач веб-издања еБилтен активности” је медијски сарадник и веб-администратор: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Посебан сегмент КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је веб-страница еБилтен активности на којој се објављују веб-чланци (садржаји) везани за активности (најчешће капиталне, али и друге активности) које се реализују првенствено од стране локалне самоуправе.

Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новине (који је основан децембра 2011. године) је од јануара 2019. године (после 30. броја у децембру 2018. године) престао да се приређује (издаје, штампа) и убудуће се активности од тог времена објављују електронским (дигиталним) путем на веб-страници еБилтен активности” на званичној веб-презентацији Општине Кучево. Покретање, уредник и приређивач издања Кучевачких новина” је био медијски сарадник: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас Ваш КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР, еБилтен активности и Општина Кучево.

НАПОМЕНА: графички и текстуални прикази, као и остали приложени и објављени материјал, нису јавне исправе.

 


Уредник и приређивач Кучевачког информатора и еБилтена активности: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припрема (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом, обраде), уређује и објављује: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР и еБилтен активности постоје од 2019. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni