Контакт мејл приређивача (уредника) и администратора веб "Кучевачког информатора" и веб "еБилтена активности": kucevacke.novine@gmail.com


 

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД СА УСТАНОВОМ ДОБИЛО ДОНАЦИЈУ ОД 25 МИЛИОНА ДИНАРА


Центар за социјални рад за општину Кучево са Установом за одрасле и старије „Кучево“ Кучево, за трошкове текућег и инвестиционог одржавања добило од министарства 25.020.000 динара.

[Прочитај више]

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ КУЧЕВО У РАДНОЈ ПОСЕТИ КРЕЧАНИ У КАОНИ


Председник Општине Кучево др Иван Рајичић, заједно са својим помоћником Николом Милорадовићем, обишао је данас радове на изградњи нових кречних пећи у насељу Каона (општина Кучево).

[Прочитај више]

КУЧЕВО ДОБИЛО 8,4 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ДВА ПРОЈЕКТА


Кучево је добило донацију за реализацију два пројекта, и то 6,9 милиона динара за пројекат „Очување и подизање квалитета ваздуха кроз реконструкцију котларнице“ и 1,5 милиона динара за пројекат „Израда пројектно-техничке документације за асфалтирање путних праваца на територији општине Кучево“.

[Прочитај више]

ПОЧЕЛА ИЗГРАДЊА ПРИСТУПНИХ ПУТЕВА ДО ВЕТРОПАРКА У КРИВАЧИ


Ових мајских дана 2021. године отпочели су радови на изградњи приступних путева ка ветропарку Голо брдо у Кривачи.

[Прочитај више]

ПОТПИСАН И ДРУГИ УГОВОР У ОКВИРУ ПРОГРАМА ЛОКАЛНОГ ЕКОНОМСКОГ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ КУЧЕВО У 2021.


У циљу отварања нових радних места, данас (26. априла 2021. године) је у скупштинској (свечаној) сали Општине Кучево потписан Уговор о додели подстицајних средстава између Општине Кучево и фирмe Бриста ДОО Кучево вредан 6.920.000,00 динара.

[Прочитај више]

ПОЧЕЛА РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОГРАМА ЛОКАЛНОГ ЕКОНОМСКОГ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ КУЧЕВО ЗА 2021. ГОДИНУ


Потписан први уговор о додели подстицајних средстава у оквиру реализације "Програма локалног економског развоја општине Кучево за 2021. годину" под називом "Привлачење инвеститора".

[Прочитај више]

ЗАВРШЕНО РЕНОВИРАЊЕ АМБУЛАНТЕ У ВОЛУЈИ


Заједничким напорима Министарства здравља Републике Србије, локалне самоуправе са територије општине Кучево, Месне заједнице "Волуја" из Волује и становника насеља Волуја, Нересница и Дубока, дана 05.04.2021. године завршена је и свечано отворена реновирана Амбуланта Волуја у Волуји.

[Прочитај више]

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕЧЈЕ КЊИГЕ ОБЕЛЕЖЕН И У КУЧЕВУ


Библиотека "Никола Сикимић Максим" из Кучева обележила је Међународни дан дечје књижевности (2. априла 2021. године).

[Прочитај више]

БРАТИМЉЕЊЕ ОПШТИНЕ КУЧЕВО И ОПШТИНЕ ВРЊАЧКА БАЊА


„Ово је велики дан за општину Кучево“, речи су председника Општине Кучево након братимљења са општином Врњачка Бања.

[Прочитај више]

ЗА ПОДИЗАЊЕ ТУРИСТИЧКИХ КАПАЦИТЕТА – 80 МИЛИОНА ДИНАРА ОД МИНИСТАРСТВА


Од стране Министарства привреде Републике Србије финансираће се пројекат вредан 80 милиона динара.

[Прочитај више]

РЕСТАУРАЦИЈА ПАРОХИЈСКОГ ДОМА ПОКРАЈ ЦРКВЕ У ТУРИЈИ


Црквена општина и парохија у Турији је након дуго времена напокон решила да уђе у дугоочекивани историјски пројекат комплетног реновирања парохијског дома при туријском српском православном храму – Цркви Светих апостола Петра и Павла у Турији.

[Прочитај више]

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ЖЕНА И У ОПШТИНИ КУЧЕВО


Поводом „Осмог марта“ („Међународног дана жена“), председник Општине Кучево др Иван Рајичић са сарадницима приредили су мало изненађење за своје колегинице – поделили су цвеће свим припадницама лепшег пола пожелећи им свако добро у пословном и приватном раду и животу.


[Прочитај више]

ЗАЈЕДНИЧКИ НАСТУП ЗА ОЧУВАЊЕ РЕКЕ ПЕК


На иницијативу председника Општине Кучево др Ивана Рајичића, у скупштинској сали Скупштине општине Кучево дана 08. марта 2021. године одржан је састанак представника локалних самоуправа кроз који протиче река Пек.


[Прочитај више]

ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР ДР ИВАН БОШЊАК У ПОСЕТИ КУЧЕВУ


Општину Кучево је посетио државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије др Иван Бошњак.

[Прочитај више]

ИНТЕРВЈУ СА ПРЕДСЕДНИКОМ ОПШТИНЕ КУЧЕВО ДР ИВАНОМ РАЈИЧИЋЕМ


Новогодишњи интервју са председником Општине Кучево др Иваном Рајичићем: "Ми очекујемо у 2021. години бољитак, јер очекујемо да ћемо повећати инвестиције и запослити већи број радника."

[Прочитај више]

СРЕЋНА ВАМ НОВА 2021. ГОДИНА


Срећни новогодишњи и божићни празници. Благостање, мир и доброта, да вас прате целог живота, жели вам Општина Кучево - "Кучевачки информатор" и "еБилтен активности".

[Прочитај више]


   

"еБилтен активности" је креиран 2019. године како би се суграђани, а и шира јавност, информисали о појединим (најчешће) капиталним активностима које су реализоване од стране локалне самоуправе, али и о осталим активностима, дешавањима и обавештењима локалне самоуправе и других.

"Кучевачки информатор" је шири опсег који обухвата више веб-страница са различитим тематским информацијама које могу користити грађанима и широј јавности, као што су: презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, природним ресурсима, потенцијалима, географском положају општине, туристичким потенцијалима, отвореним подацима, општинским путевима, општинама, градовима, градским општинама, градским насељима, управним окрузима и статистичким регионима Републике Србије, а ту су и видео галерија, корисни линкови (веб-странице и веб-сајтови), и тако даље.


Хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас - Ваш "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "еБилтен активности".

Контакт имејл "Кучевачког информатора" и "еБилтена активности" (као и "Кучевачких новина") је: kucevacke.novine@gmail.com.


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni