Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ВЕЛИКИ ПРИТИСАК НА ЗДРАВСТВЕНИ СИСТЕМ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 12.01.2022, 15:57]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 11. јануар 2022. године, уторак

Државни секретар Министарства здравља Владе Републике Србије Мирсад Ђерлек изјавио је данас да је епидемијска ситуација много озбиљнија него пре две-три недеље и да је притисак на здравствени систем велики, поготово на ковид амбуланте.

Ђерлек је, гостујући на Радио-телевизији Србије, нагласио да наше здравство добром организацијом покушава да некако изађе у сусрет свим пацијентима и да су због тога повећани капацитети ковид амбуланти, где се води тешка борба са вирусом.

Он је навео податак да је јуче само у Београду било 8.000 прегледа, а током ноћи још 700, при чему је у овом тренутку у главном граду 195 екипа на терену.

Према његовим речима, омикрон сој показује своју снагу и невакцинисани имају тежу клиничку слику, поготово старији пацијенти са коморбидитетима, при чему посебно забрињава број преминулих и оних који су на респираторима.

Морамо се вакцинисати и заштитити јер сваки нови сој смањује ефективност вакцина, упозорио је Ђерлек, додавши да већи број заражених није повећао број вакцинисаних и да су се многи опустили за време празника.

Државни секретар је указао на то да треба разговарати и о евентуалној четвртој дози вакцине због групе која је врло угрожена, а није мала, и додаје да очекује савет и препоруку Националног стручног комитета за имунизацију.

Он је рекао и да је постковид синдром врло озбиљна и забрињавајућа ствар и да се дешава да се млади који преболе ковид са благом клиничким сликом после пар месеци враћају у болнице са инфарктом миокарда и можданим ударима.

Истовремено, Ђерлек је изразио наду да ће у овој години потенцијал вируса слабити и да ће се десити оно што најављује и Светска здравствена организација, а то је да ће до краја године доћи до стабилизације и повратка нормалном животу.

 

Информација о актуелној епидемиолошкој ситуацији у вези са корона вирусом у Републици Србији за 11.јануар 2022. године

  • 11. јануар 2022.

У Републици Србији је до 15 часова 11.јануарa 2022. године регистровано укупно 1.373.237 потврђених случајева COVID 19.

Од последњег извештаја тестирани су узорци 37.402 особа од којих је 13.693 позитивно.

На респираторима je укупно 86 пацијената.

У Републици Србији тестирано је укупно 7.481.934 особa.

У последња 24 часа преминуло је 22 особа услед последица изазваних вирусом COVID 19.

Укупан број преминулих од почетка епидемије је 12.958.

Тренутно је у здравственим установама и привременим болницама у Републици Србији укупно хоспитализовано 2.287 пацијенaта код којих је потврђено присуство вируса,односно који су суспектни на нови корона вирус.


[Последња промена: 12.01.2022 у 17:13]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni