Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице КОВИД-19 Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

ХВАЛА НАШИМ ЗДРАВСТВЕНИМ РАДНИЦИМА!




Челично пријатељство Народне Републике Кине и Републике Србије и у тешким тренуцима. Кина је још једном доказала да је пријатељ нашој земљи. КИНО, ХВАЛА НА ПОМОЋИ!
(
电影院,谢谢您的帮助!).

Захвалност Народној Републици Кини на помоћи Републици Србији у борби против КОВИД-19. Србија види Кину као братску земљу.

Русија и Србија су увек биле једна уз другу, као братске и пријатељске земље. РУСИЈО, ХВАЛА НА ПОМOЋИ! (РОССИЯ, СПАСИБО ЗА ПОМОЩЬ)

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је кинеску вакцину СИНОФАРМ” против коронавируса COVID-19: I дозу 06.04.2021, II дозу 27.04.2021, III дозу 07.11.2021.

#ОстаниКодКуће #OstaniKodKuće #StayAtHome

#БудиОдговоран #BudiOdgovoran #BeResponsible



ВЕСТИ



НАПОМЕНА: Сваки прилог из општине Кучево има у наслову прилога префикс КУЧЕВО:ˮ

 

ДАНАС СЕ ЗАВРШАВА ИСПЛАТА 20 ЕВРА НОВЧАНЕ ПОМОЋИ ДРЖАВЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 09.12.2021, 16:42]

КОВИД-19 – ВЕСТИ >>

 

  • Београд, 7. децембар 2021. године, уторак

Министар финансија у Влади Републике Србије Синиша Мали изјавио је да је јутрос почела исплата 20 евра у оквиру трећег пакета помоћи привреди и грађанима, како би се умањиле негативне последице епидемије коронавируса.

Мали је, гостујући на Радио-телевизији Србије, прецизирао да ће данас, сутра и прекосутра бити исплаћено по 20 евра на рачуне 5.801.759 грађана, уз напомену да ће новац добити сви који су се пријавили за 30+30 евра, а међу њима је и 99.157 грађана који су то накнадно учинили за 20 евра.

Он је указао на то да новац данас леже на рачуне свих пензионера, оних који примају социјалну помоћ и лицима у Заводу за извршење кривичних санкција.

Према његовим речима, средства ће сутра бити уплаћена на рачуне 2,3 милиона грађана, а прекосутра на рачуне преосталих 1,75 милиона пријављених.

Ове године смо грађанима помогли са 30+30 евра, а у септембру смо исплатили и 50 евра на рачуне пензионера, као и 60 евра за незапослене, истакао је Мали и додао да је држава наше суграђане са Косова и Метохије помогла са 100 евра, плус 100 евра ако су незапослени, као и да је испунила и све обавезе према привреди.

Министар је навео да је најважнији макроекономски показатељ стопа раста наше економије, додавши да ће, уз прошлогодишњи мали пад од 0,9 одсто, и овогодишњу стопу раста од више од седам процената, Србија кумулативно остварити један од најбољих резултата у Европи.

Постижемо најбоље резултате у време највеће економске кризе икада и то је велики успех наших грађана. Приближавамо се стандарду развијених земаља, и то много брже него што је било ко очекивао, напоменуо је Мали и додао да је наша политика, упркос пандемији, усмерена на подизање животног стандарда грађана.

Он је подсетио на то да је 2012. године просечна плата била 329 евра, додавши да се очекује да ће на крају децембра она износити 610-615 евра.

Мали је рекао да је у буџету за наредну годину планирано повећање пензија за 5,5 одсто по швајцарској формули, и најавио да ће у фебруару бити исплаћено додатних 20.000 динара за пензионере.

Према његовим речима, од 1. јануара биће повећане плате у јавном сектору у просеку за 7,3 процената, односно осам одсто за припаднике војске, за здравствене раднике и запослене у социјалним установама, а седам одсто за остале запослене у јавном сектору.

Такође, како је истакао, минимална зарада ће бити 300 евра, пошто је предвиђено повећање од 9,4 одсто, а пре само десетак година она је износила 15.700 динара.

Министар је предочио да ће ове године удео јавног дуга у БДП-у бити 58,2 одсто, а да ће следеће године бити 55,5 процената, нагласивши да је јуче на крају дана, пре исплате 20 евра, држава имала на рачуну 298 милијарди динара, што је више од 2,5 милијарде евра.

То значи да смо у потпуности ликвидни и стабилни, навео је Мали и истакао да стопа незапослености од 10,5 одсто говори о томе да су предузете добре мере.

Он је нагласио да је демографија тема број један у Србији, најавивши да ће од 1. јануара 2022. године за свако прворођено дете држава исплатити по 300.000 динара.

Мали је рекао да ће наредних дана бити представљен комплетан пакет мера за друго и треће дете, као и модел помоћи кредита за стан, поручивши да је најважнији циљ да у нашој земљи буде што више деце.


[Последња промена: 09.12.2021 у 17:44]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


Уредник, приређивач и објава веб-страница КОВИД-19: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припремио (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом) и објавио: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Креирано (објаљено): од марта 2020. године
; Ажурирано (сав садржај / цела веб-страница): 18.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni