ОДРЖАН 14. ФЕСТИВАЛ „ТРУБА МИРОСЛАВА МИЛЕТА МАТУШИЋА“

По 14. пут Кучево је било престоница трубе. Осам оркестра из целе Србије 26. јула 2019. године у Кучеву надметало се за титулу најбољег. Најбољи оркестар је оркестар Бојана Крстића из Владичиног Хана, а најбољи трубач је трубач Љубомир Радуловић из Неготина.


 

Read More
ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА УРУЧЕНИ УГОВОРИ О СУБВЕНЦИЈАМА

Уручени су уговори о субвенцијама пољопривредницима са територије општине Кучево који се баве овчарством, говедарством и пчеларством.

Read More
„ПОНОСНЕ КАРТИЦЕ“ ЗА МАЈКЕ СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ И У КУЧЕВУ

.Дана 26. јула 2019. године је у свечаној сали Општине Кучево извршена подела Поносних картица „Цена минус за 3+“ за 100 породица са троје и више деце. Kорисници картица ће имати могућност да искористе права попуста у више правних субјеката.

Read More
ПРОГЛАШЕНИ НАЈБОЉИ ФИЛМОВИ 28. ФЕСТИВАЛА ТЕЛЕВИЗИЈСКОГ ЕТНОЛОШКОГ ФИЛМА – ФЕСТЕФ 2019

Жири 28. Фестивала телевизијског етнолошког филма (ФЕСТЕФ) једногласно одлучио:

Гран-при „Златни пастир“ додељује се филму „Лу-лу лу-лу“, аутора Предрага Тодоровића, у продукцији ТВ Центра из Свилајнца.

Read More
ЈКП „КУЧЕВО“ АСФАЛТИРАО СВОЈ ВОЗНИ ПАРК

Јавно комунално предузеће (ЈКП) „Кучево“ из Кучева је асфалтирало око 300 квадратних метара њиховог возног парка.

 

Read More
ПОЗОРИШНА ПРЕДСТАВА “ИСТОЧНИ АНЂЕО“ У КУЧЕВУ

Позоришном представом „ИСТОЧНИ АНЂЕО“, у Кучеву је отпочео 14. Фестивал „Труба Мирослава Милета Матушића".

 

Read More
СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ КУЧЕВО 08.07.2019.

Поводом Дана општине Кучева, 08. јула 2019. године, у Великој сали Центра за културу одржана је Свечана седница Скупштине општине Кучево на којој су додељена признања најзаслужнијима из друштвеног живота заједнице.

Read More
ЗАВРШЕНО АСФАЛТИРАЊЕ ДЕВЕТ УЛИЦА У КУЧЕВУ

Радници Предузећа за путеве (ПЗП) Пожаревац завршили су реализацију пројекта асфалтирања мањефреквентних улица на територији насеља Кучево у укупној дужини од 1121 метар.

Read More
НОВИ АСФАЛТ НА ПУТЕВИМА ВОЛУЈЕ И НЕРЕСНИЦЕ

Нове асфалтне путне деонице добила су насеља Волуја (350 м) и Нересница (430 м).

Read More
У БУКОВСКОЈ НОВИХ 500 МЕТАРА АСФАЛТА

У Буковској је асфалтирана деонице пута од центра насеља према засеоку Буковска река у дужини од 500 метара.

Read More
НАГРАЂЕНИ НАЈБОЉИ ЂАЦИ ШКОЛСКЕ 2018/2019.

Општина Кучево је и ове 2019. године наградила признањима и таблетима најбоље ђаке школске 2018/2019. године.

 

Read More
АСЛФАТИРАНА УЛИЦА У ВЕЛИКОЈ БРЕСНИЦИ

Аслфатирана је улица у Великој Бресници у дужини од 280 метара.

 

Read More
САЈАМ ЛОКАЛНИХ ПРОИЗВОДА - УКУСИ РЕГИОНА БРАНИЧЕВО-ПОДУНАВЉЕ

Током викенда, 19. и 20. јула 2019. године (петак и субота), у Великом Градишту на Сребрном језеру (плато код Ресторана „Сидро“) биће организован „Сајам локалних производа“.

Read More
AСФАЛТИРАНА УЛИЦА У МАЛОЈ БРЕСНИЦИ

Асфалтирана је улица у Малој Бресници у дужини од 200 метра.


 

Read More
НОВА ДОНАЦИЈА ВЛАДЕ ЈАПАНА ДОМУ ЗДРАВЉА КУЧЕВО

Наша здравствена установа, Дом здравља Кучево, обогаћена је новом медицинском опремом од стране Владе Јапана у вредности од 87.690 евра.

Read More
КОМПЛЕКС РАВНИШТАРКА ОБОГАЋЕН БАЗЕНОМ ЗА ПЛИВАЊЕ

Споменик природе „Пећина Равништарка“ обогаћен је новим садржајем – отвореним базеном.

Read More
БЕСПЛАТАН АУТОБУСКИ ПРЕВОЗ „ЛИТАСОМ“ ЗА ГРАЂАНЕ КУЧЕВА

Од овог лета сви грађани на релацијама територије општине Кучево могу бесплатно да се превозе аутобусима Arriva Litas ДОО Пожаревац.

Read More
ПАМЕТНА ТАБЛА ЗА ОШ „МИЛУТИН МИЛАНКОВИЋ“ У РАБРОВУ

У наставку акције „Осавременимо школе на територији општине Кучево – наша деца заслужују најбоље“, Основна школа „Милутин Миланковић“ из Раброва је добила интерактивну „паметну таблу“.

Read More
ЗА БОЉУ ИНФРАСТРУКТУРУ И ЗАПОШЉАВАЊЕ, КУЧЕВО У ПРОЈЕКТУ "НОРВЕШКА ЗА ВАС - СРБИЈА"

Кроз пројекат "Норвешка за вас – Србија", Краљевина Норвешка је издвојила 780.000 евра, док су локалне самоуправе издвојиле 297.000 евра, за унапређење локалне инфраструктуре и запошљавање рањивих група.

Read More
АСФАЛТИРАЊЕ У НАСЕЉУ КАОНА

У насељу Каона је ове 2019. године асфалтирано укупно 488 метара.

 

Read More
ЗАВРШЕНО ПРЕСВЛАЧЕЊЕ НОВИМ АСФАЛТОМ ПУТА ОД КУЧАЈНЕ ДО РАВНИШТА

У последњој фази реконструкције асфалтног пута од насеља Кучајна до скретања за насеље Равниште, пресвучене су новим асфалтом и последње преостале деонице у укупној дужини од 2800 метара.

Read More
86. МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ У НОВОМ САДУ

Као и претходних година, и ове године је локална самоуправа општине Кучево у сарадњи са Одсеком за пољопривреду при Општини Кучево организовала бесплатан одлазак наших пољопривредника на 86. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду који је трајао од 11. до 17. маја 2019. године.


Read More
"УКУСИ РЕГИОНА" - РРА "БРАНИЧЕВО-ПОДУНАВЉЕ" НА 86. НОВОСАДСКОМ САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ

САОПШТЕЊЕ РЕГИОНАЛНЕ РАЗВОЈНЕ АГЕНЦИЈЕ "БРАНИЧЕВО-ПОДУНАВЉЕ" ПОЖАРЕВАЦ - ПРОЈЕКАТ "УКУСИ РЕГИОНА"

Read More
ПАМЕТНА ТАБЛА ЗА ОШ „ВЕЉКО ДУГОШЕВИЋ“ У ТУРИЈИ

У акцији локалне самоуправе „Осавременимо школе на територији општине Кучево – наша деца заслужују најбоље“, Основна школа „Вељко Дугошевић“ из Турије је добила „паметну таблу“.

Read More
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ У КУЧЕВУ (09.05.2019)

Код споменика народног хероја Вељка Дугошевића на Тргу Вељко Дугошевић у Кучеву (платоу испред Центра за културу „Вељко Дугошевић“ у Кучеву), пригодном свечаношћу обележен је Дан победе над фашизмом 9. маја 2019. године.

Read More
„ЗНАЊЕ ИМАЊЕ“ У ОПШТИНИ КУЧЕВО

Култна емисија из пољопривреде "Знање имање" је овог викенда снимљена у три дана на територији општине Кучево. Емисија се бавила снимањем појединаца и домаћинстава који се баве пољопривредом, а који могу послужити као подстицај својим позитивним примерима.

 

Read More
52. СМОТРА НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА "ХОМОЉСКИ МОТИВИ" 2019. ГОДИНЕ

52. Смотра народног стваралаштва "Хомољски мотиви" биће одржана у Кучеву од 28. маја до 1. јуна 2019. године. Добро нам дошли.

Read More
ДНЕВНИ РЕД СА 17. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КУЧЕВО ОД 16.04.2019. ГОДИНЕ

Дана 16. априла 2019. године одржана је 17. редовна седница Скупштине општине Кучево и седница по хитном поступку са укупно 37 тачака дневног реда.

Read More
ДОДЕЉЕНА СРЕДСТВА ЗА ИЗВЕСТИЦИОНО ОДРЖАВАЊЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У РАБРОВУ (22.04.2019)

Председник Oпштине Кучево Владимир Стојановић потписао је 22. априла 2019. године у Влади Републике Србије Уговор о коришћењу средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе са министром за државну управу и локалну самоуправу Бранком Ружићем којим је одобрено 8,5 милиона динара за инвестиционо одржавање Основне школе "Милутин Миланковић" у Раброву.

Read More
РАНИ ЈАВНИ УВИД У МАТЕРИЈАЛ ЗА ИЗРАДУ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КУЧЕВО

Рани јавни увид у материјал за израду Плана генералне регулације Кучево одржаће се од 18.04.2019. до 03.05.2019. године у просторијама Општинске управе Кучево.

Read More
РАСПИСАН ДРУГИ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ УДРУЖЕЊА И НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА

Расписан је нови (други) јавни конкурс за финансирање удружења и невладиних организација на територији општине Кучево. Јавни позив траје до 10. маја 2019. године.

Read More
ПОМОЋ ДРЖАВЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКАТА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ (17.04.2019)

Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику проф. др Славица Ђукић Дејановић потписала је уговор из области популационе политике којом се Oпштини Кучево опредељује близу 3,5 милиона динара за различите мере и активности из ове материје.

Read More
АСФАЛТИРАЊЕ У КАОНИ (11.04.2019)

У насељу Каона 11. априла 2019. године асфалтиране су две деонице пута у укупној дужини од 388 метара.

Read More

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине" је једини локални штампани информатор на територији општине Кучево. Основан је и постоји од децембра 2011. године.

Због великог интересовања наших суграђана, али и шире јавности, локална самоуправа ће поједине активности, дешавања, инфо и обавештења (прилоге) објављивати убудуће и путем сајта Општине Кучево (kucevo.rs) у менију "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР", а поједине видео прилоге у подменију "ВИДЕО ГАЛЕРИЈА".

Контакт особа: уредник / приређивач, дизајн, прелом, графичка обрада, припрема, администратор, медијски сарадник... - ДАНЧЕ.

Мејл на који нам можете писати и слати материјал је: kucevacke.novine@gmail.com

Информатор и билтен по Вашој мери. Поштовани суграђани, хвала Вам на указаном поверењу. Ту смо због Вас - Ваш "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ".

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине" је једини локални штампани информатор на територији општине Кучево. Основан је и постоји од децембра 2011. године.

Због великог интересовања наших суграђана, али и шире јавности, поједине активности, дешавања, ифно и обавештења (прилоге) објављиваћемо убудуће и путем сајта Општине Кучево (kucevo.rs) у посебно за то креираном менију "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР", а поједине видео презентације у подменију "ВИДЕО ГАЛЕРИЈА".

Контакт особа "Кучевачких новина" и "Кучевачког информатора": уредник, приређивач, дизајн, прелом, графичка обрада, администратор, медијски сарадник... - ДАНЧЕ.

Мејл на који нам можете писати и слати материјал је: kucevacke.novine@gmail.com

Поштовани суграђани, хвала Вам на указаном поверењу. Ту смо због Вас - ВАШЕ "КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ" и "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР".


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni