86. МЕЂУНАРОДНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ САЈАМ У НОВОМ САДУ

Као и претходних година, и ове године је локална самоуправа општине Кучево у сарадњи са Одсеком за пољопривреду при Општини Кучево организовала бесплатан одлазак наших пољопривредника на 86. Међународни пољопривредни сајам у Новом Саду који је трајао од 11. до 17. маја 2019. године.


Read More
"УКУСИ РЕГИОНА" - РРА "БРАНИЧЕВО-ПОДУНАВЉЕ" НА 86. НОВОСАДСКОМ САЈМУ ПОЉОПРИВРЕДЕ

САОПШТЕЊЕ РЕГИОНАЛНЕ РАЗВОЈНЕ АГЕНЦИЈЕ "БРАНИЧЕВО-ПОДУНАВЉЕ" ПОЖАРЕВАЦ - ПРОЈЕКАТ "УКУСИ РЕГИОНА"

Read More
ПАМЕТНА ТАБЛА ЗА ОШ „ВЕЉКО ДУГОШЕВИЋ“ У ТУРИЈИ

У акцији локалне самоуправе „Осавременимо школе на територији општине Кучево – наша деца заслужују најбоље“, Основна школа „Вељко Дугошевић“ из Турије је добила „паметну таблу“.

Read More
ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ У КУЧЕВУ (09.05.2019)

Код споменика народног хероја Вељка Дугошевића на Тргу Вељко Дугошевић у Кучеву (платоу испред Центра за културу „Вељко Дугошевић“ у Кучеву), пригодном свечаношћу обележен је Дан победе над фашизмом 9. маја 2019. године.

Read More
„ЗНАЊЕ ИМАЊЕ“ У ОПШТИНИ КУЧЕВО

Култна емисија из пољопривреде "Знање имање" је овог викенда снимљена у три дана на територији општине Кучево. Емисија се бавила снимањем појединаца и домаћинстава који се баве пољопривредом, а који могу послужити као подстицај својим позитивним примерима.

 

Read More
52. СМОТРА НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА "ХОМОЉСКИ МОТИВИ" 2019. ГОДИНЕ

52. Смотра народног стваралаштва "Хомољски мотиви" биће одржана у Кучеву од 28. маја до 1. јуна 2019. године. Добро нам дошли.

Read More
ДНЕВНИ РЕД СА 17. СЕДНИЦЕ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КУЧЕВО ОД 16.04.2019. ГОДИНЕ

Дана 16. априла 2019. године одржана је 17. редовна седница Скупштине општине Кучево и седница по хитном поступку са укупно 37 тачака дневног реда.

Read More
ДОДЕЉЕНА СРЕДСТВА ЗА ИЗВЕСТИЦИОНО ОДРЖАВАЊЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У РАБРОВУ (22.04.2019)

Председник Oпштине Кучево Владимир Стојановић потписао је 22. априла 2019. године у Влади Републике Србије Уговор о коришћењу средстава из Буџетског фонда за програм локалне самоуправе са министром за државну управу и локалну самоуправу Бранком Ружићем којим је одобрено 8,5 милиона динара за инвестиционо одржавање Основне школе "Милутин Миланковић" у Раброву.

Read More
РАНИ ЈАВНИ УВИД У МАТЕРИЈАЛ ЗА ИЗРАДУ ПЛАНА ГЕНЕРАЛНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ КУЧЕВО

Рани јавни увид у материјал за израду Плана генералне регулације Кучево одржаће се од 18.04.2019. до 03.05.2019. године у просторијама Општинске управе Кучево.

Read More
РАСПИСАН ДРУГИ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ УДРУЖЕЊА И НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА

Расписан је нови (други) јавни конкурс за финансирање удружења и невладиних организација на територији општине Кучево. Јавни позив траје до 10. маја 2019. године.

Read More
ПОМОЋ ДРЖАВЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКАТА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ (17.04.2019)

Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику проф. др Славица Ђукић Дејановић потписала је уговор из области популационе политике којом се Oпштини Кучево опредељује близу 3,5 милиона динара за различите мере и активности из ове материје.

Read More
АСФАЛТИРАЊЕ У КАОНИ (11.04.2019)

У насељу Каона 11. априла 2019. године асфалтиране су две деонице пута у укупној дужини од 388 метара.

Read More

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине" је једини локални штампани информатор на територији општине Кучево. Основан је и постоји од децембра 2011. године. Због великог интересовања наших суграђана, али и шире јавности, "Кучевачке новине" ће поједине активности и дешавања објављивати убудуће и путем сајта Општине Кучево (kucevo.rs) у одељку менија "КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ - ИНФО".

Контакт особа: уредник (приређивач), редакција/фото, дизајн, прелом, графичка обрада, припрема... - ДАНЧЕ.

Мејл на који нам можете писати и слати материјал је: kucevacke.novine@gmail.com

Поштовани суграђани, хвала Вам на указаном поверењу. Ту смо због Вас - ВАШЕ "КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ".


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni