ЗАВРШЕНА ИЗГРАДЊА ПРВЕ ДЕОНИЦЕ ШУМСКОГ ПУТА У ЦЕРЕМОШЊИ

Posted by Kučevo (administrator) on 23-09-2020
еБилтен активности 2020 >>

 

  • 23. септембар 2020. године

Након што је данас у Церемошњи Надзорни орган инвеститора, у присуству директора Удружења власника шума „ШУМЕ ХОМОЉА“ Петра Главчића, примио радове и дао зелено светло за употребу, свечано је пуштена у употребу изграђена прва деоница шумског пута у дужини од 1,8 километара.

Удружење власника шума „ШУМЕ ХОМОЉА“, на чијем је челу Петар Главчић, већ пар година ради на реконструкцији и изградњи шумских путева на територији општине Кучево. Ове радове финансира Управа за шуме Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Планирана дужина целог пута који ће бити изграђен и реконструисан је 12 км и када буде био завршен спајаће наше најлепше туристичке дестинације: Споменик природе „Пећину Равништарку“, Споменик природе „Пећину Церемошњу“ и видиковац Штубеј на Фику Хомољских планина (највиши врх на територији општине Кучево, 940 метара надморске висине), али и оштине Кучево (Церемошњу), Петровац на Млави (преко Мелнице) и Жагубицу.

Пуштање у рад наведене деонице, присуствовали су, поред наведених, и мештани Месне заједнице Церемошња и челници локалне самоуправе на челу са замеником председника Општине Кучево Ненадом Микићем, као и координатор Удружења власника шума „ШУМЕ ХОМОЉЕ“ за Церемошњу Новица Јоцић.

Last changed: 23-09-2020 at 13:56

Back

 


Због великог интересовања наших суграђана, као и шире јавности, а због већих предности дигиталне објаве у односу на штампану објаву (лако и брзо претраживање, актуелна објава у реалном и у било ком времену, неограничена објава у тексту и сликама, већа доступност и видљивост, могућност исправке и ажурирања, остваривање принципа економичности и ефикасности, и слично), штампано издање билтена "Кучевачке новине" (основано децембра 2011. године) је од 2019. године престало са радом и убудуће реализоване (и остале) активности од тог времена објављујемо електронским (дигиталним) путем на веб-страници "еБилтен активности" која се налази на веб-презентацији (веб-стајту) Општине Кучево www.kucevo.rs у оквиру менија "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР".
"Кучевачки информатор" је шири појам (ширег спектра) који обухвата више веб-страница са различитим информацијама које могу користити грађанима и широј јавности, као што су: презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, природним ресурсима, потенцијалима, географском положају општине, туристички потенцијали, отворени подаци, видео галерија, корисни линкови (веб-странице и веб-сајтови), и тако даље.


Поштовани суграђани, хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас - ВАШ "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "еБилтен активности".

Контакт имејл "Кучевачког информатора" и "еБилтена активности" (као и "Кучевачких новина") је: kucevacke.novine@gmail.com


Контакт мејл приређивача и администратора веб "Кучевачког информатора", веб "еБилтена активности", као и штампаног билтена "Кучевачких новина": kucevacke.novine@gmail.com

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине". Основан и прво издање: децембар 2011. године. Задње издање: број 30, децембар 2018. године.


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni