ОПШТИНА КУЧЕВОСветог Саве 76 12240 Кучево012/852-141, 012/852-142 РАДНО ВРЕМЕ


 

УСВОЈЕНА ОДЛУКА О ФОРМИРАЊУ КОМУНАЛНЕ ПОЛИЦИЈЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 21.09.2021]

[ ВЕСТИ ] >>

У петак, 17. септембра 2021. године, одржана је 12. редовна седница Скупштине општине Кучево на којој је разматрано (и усвојено) укупно 19 тачака дневног реда.

О појединим тачкама дневног реда (Комуналној полицији, паркинг сервису, мега маркету фирме "Каструм", Плану развоја општине Кучево за период 2022–2030. године) говорио је заменик председника Општине Кучево Ненад Микић.

Слика: Ненад Микић, заменик председника Општине Кучево

  • Тачка: Разматрање и одлучивање о предлогу Одлуке о комуналној милицији“ и паркинг сервису.

Поред Града Пожаревца, општина Кучево биће прва општина у Браничевском округу која ће имати Комуналну милицију (полицију). Њоме ће се уредити неке ствари и решити поједини проблеми који су у општини Кучево вишедеценијски (паркинг сервис, паркиралишта, дивље депоније, одлагање опасног материјала, итд.).

  • Тачка: Разматрање и одлучивање о предлогу Одлуке о приступању изради Плана развоја општине Кучево за период 2022–2030. године“.

План развоја општине Кучево, који ће се донети за период од 2022. до 2030. године, је кровни документ, документ највишег значаја и обухвата за једну јединицу локалне самоуправе. Кроз тај план Општина Кучево ће дефинисати јасно циљеве, смернице, сагледати тренутно стање и знати у ком смеру општина Кучево треба да иде у наредних осам година. Овај план биће у складу са републичким планом.

  • Тачка: Разматрање и одлучивање о предлогу Одлуке о отуђењу непокретности из јавне својине Општине Кучево – КП бр. 5619/2 КО Кучево 1 непосредном погодбом, без накнаде и закључењу уговора о отуђењу“.

Усвајањем ове тачке (одлуке) стичу се сви законски предуслови да се отпочне са финалном реализацијом пројекта изградње мега маркета компаније Каструм што ће омогућити запошљавање више радника, као и то да ће наши регистровани пољопривредници са општине Кучево имати могућност пласмана својих пољопривредних производа преко ове компаније. Ова одлука ће побољшати пословни амбијент у самом граду и подизати ниво запослености, што и јесте примарни циљ ове локалне самоуправе.

Фирма Каструм” је основана 2002. године у Петровцу на Млави и бави се трговином мешовите робе. Чланица је ДТЛ (Домаћи трговински ланац). Данас „Каструм” послује на територији општине Петровац на Млави, али и на територији општина Кучево, Жагубица и Свилајнац. У свом саставу имамо 23 малопродајних објеката и 150 запослених. (Извор: ЛИНК)

О свему овоме послушајте/погледајте у аудио-видео снимку на веб-адреси: https://www.youtube.com/watch?v=0yrGUlnSqN8


[ВРАТИ СЕ НАЗАД КЛИКОМ ОВДЕ]
Застава Републике Србије
ПРЕДСЕДНИК
ОПШТИНЕ КУЧЕВО
ДР ИВАН РАЈИЧИЋ
 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni