УСВОЈЕН ПЛАН АКТИВНОСТИ ЗА ВЕЋЕ УКЉУЧИВАЊЕ ГРАЂАНА У ДОНОШЕЊУ БУЏЕТА ЗА 2020. ГОДИНУ

Posted by Kučevo (administrator) on 16-09-2019
еБилтен активности 2019 >>

У канцеларији Одељења за локални економски развој Општине Кучево одржан је састанак представника локалне самоуправе (Општине Кучево) и Сталне конференције градова и општина (СКГО) на коме је усвојен План активности за партиципацију грађана и транспарентност у доношењу буџета за наредну годину.

На састанку је закључено да су најважнији следећи кораци како би се спровео процес укључивања грађана у јавну расправу на Нацрт одлуке о буџету:

обука за спровођење јавне расправе;

план укључивања јавности и кораке за спровођење јавне расправе;

– анкетирање грађана са догађајем јавне расправе и извештајем о предлозима који ће се уврстити у буџет са образложењем.

Један од предуслова за реализацију наведених активности је и објава (стављање на увид) најзначајнијих буџетских и пратећих докумената, посебно Грађански водич кроз Нацрт одлуке о буџету и Нацрт (предлог) одлуке о буџету.

Last changed: 16-09-2019 at 08:08

Back

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине" је једини локални штампани информатор на територији општине Кучево. Основан је и постоји од децембра 2011. године. До децембра 2018. године изашло је укупно 30 бројева.

Због великог интересовања наших суграђана, али и шире јавности, локална самоуправа ће убудуће поједине активности (прилоге) објављивати (и) на веб-сајту Општине Кучево (http://www.kucevo.rs/), и то на веб-страници "еБилтен активности" (која се налази у менију "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР").


Поштовани суграђани, хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас - ВАШ "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "еБилтен активности".

Контакт имејл "Кучевачког информатора" и "еБилтена активности" (као и "Кучевачких новина") је: kucevacke.novine@gmail.com


Контакт мејл приређивача и администратора веб "Кучевачког информатора", веб "еБилтена активности", као и штампаног билтена "Кучевачких новина": kucevacke.novine@gmail.com

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине". Основан и прво издање: децембар 2011. године. Задње издање: број 30, децембар 2018. године.


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni