РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА ТУРИЈА – РАКОВА БАРА – ТУМАНЕ (ДАН: 31.08.2020)

Posted by Kučevo (administrator) on 01-09-2020
еБилтен активности 2020 >>
  • Ракова Бара, 31.08.2020. године, понедељак

Почело је асфалтирање реконструисаног дела државног пута II Б реда 376 Турија – Ракова Бара – Тумане (Кривача) (раније регионалног пута Р-256) које када се заврши биће у дужини од око 2 километра. Тим поводом је руководство Општине Кучево, на челу са председником др Иваном Рајичићем, обишло радове.

Радове су обишли заједно са представницима Месне заједнице Ракова Бара (на чијем је челу Драгиша Вујичић) који су их том приликом обавестили шта је све урађено до сада, након чега је установљено да све тече по плану.

Радови на реконструкцији дела око клизишта се још раде, док се за сада асфалтирају крајњи делови деонице (односно, завршени реконструисани делови).

Др Рајичић је овом приликом истакао да се сва обећања која су дата од стране председника Вучића у вези ове инвестиције испуњавају, а да ће локална самоуправа учинити све што је у њеној моћи да се квалитет живота у свим месним заједницама наше општине подигне на највиши могући ниво.

Радове изводи: ПРЕДУЗЕЋЕ ЗА ПУТЕВЕ ПОЖАРЕВАЦ (ПЗП ПОЖАРЕВАЦ) ДОО Пожаревац (http://www.pzp-pozarevac.com/).

Реконструкција је започета 21. јула 2020. године, а сам пројекат финансира Влада Републике Србије. Вредност инвестиције је 144 милиона динара.

У првој (овој) фази ради се деоница од центра села Ракова Бара (од споменика), па навише 2 километра (негде до бунара на врху).

Пројекат се реализује по захтеву/обећању председника Републике Србије Александра Вучића.

НАПОМЕНА: Овим путем је тренутно, док се радови одвијају, забрањен саобраћај. Грађани су на то информисани постављеним знаком у Турији на почетку регионалног пута Турија – Ракова Бара (на раскрсници магистралног и регионалног пута). Молимо да грађани, и туристи који пролазе овим делом до Тумана, имају то у виду. Од Турије до Ракове Баре је пут проходан, али од Ракове Баре ка Туману тренутно је пут затворен или је делимично затворен и отежано се одвија. Препорука је да се овим путем не иде већ да се користе заобилазнице.

Last changed: 01-09-2020 at 12:48

Back

 


Због великог интересовања наших суграђана, као и шире јавности, а због већих предности дигиталне објаве у односу на штампану објаву (лако и брзо претраживање, актуелна објава у реалном и у било ком времену, неограничена објава у тексту и сликама, већа доступност и видљивост, могућност исправке и ажурирања, остваривање принципа економичности и ефикасности, и слично), штампано издање билтена "Кучевачке новине" (основано децембра 2011. године) је од 2019. године престало са радом и убудуће реализоване (и остале) активности од тог времена објављујемо електронским (дигиталним) путем на веб-страници "еБилтен активности" која се налази на веб-презентацији (веб-стајту) Општине Кучево www.kucevo.rs у оквиру менија "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР".
"Кучевачки информатор" је шири појам (ширег спектра) који обухвата више веб-страница са различитим информацијама које могу користити грађанима и широј јавности, као што су: презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, природним ресурсима, потенцијалима, географском положају општине, туристички потенцијали, отворени подаци, видео галерија, корисни линкови (веб-странице и веб-сајтови), и тако даље.


Поштовани суграђани, хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас - ВАШ "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "еБилтен активности".

Контакт имејл "Кучевачког информатора" и "еБилтена активности" (као и "Кучевачких новина") је: kucevacke.novine@gmail.com


Контакт мејл приређивача и администратора веб "Кучевачког информатора", веб "еБилтена активности", као и штампаног билтена "Кучевачких новина": kucevacke.novine@gmail.com

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине". Основан и прво издање: децембар 2011. године. Задње издање: број 30, децембар 2018. године.


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni