РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА ТУРИЈА – РАКОВА БАРА – ТУМАНЕ (ДАН: 21.08.2020)

Posted by Kučevo (administrator) on 21-08-2020
еБилтен активности 2020 >>

 

  • Ракова Бара, 11.08.2020. године, уторак

Поштовани суграђани, 

Данас (21.08.2020. године) смо опет обишли радове на реконструкцији државног пута II Б реда 376  Турија – Ракова Бара – Тумане (Кривача) (раније регионалног пута Р-256) како бисмо вас информисали о актуелностима.

До сада је на већем делу деонице по нешто одрађено, а тренутно се ради:

       Глодалица меље стари асфалт на делу где није скинут.

       Камиони доносе и насипају ризлу за нови тампон, гредер нивелише дату подлогу и насипани камени агрегат (нови тампон), а ваљак потом набија подлогу.

       На другом делу деонице комбинирка копа канал за дренажу поред пута.

       На трећем делу мајстори раде на изградњи пропусних одвода/канала...

Дакле, на целој деонице се ради, свуда где је било клизиште већ је скинут стари асфалт са подлогом и урађена нова подлога, кроз центар села Ракове Баре глодалица је већ прошла, све се одвија по плану, квалитетно и одговорно.

Радове изводи: ПРЕДУЗЕЋЕ ЗА ПУТЕВЕ ПОЖАРЕВАЦ (ПЗП ПОЖАРЕВАЦ) ДОО Пожаревац (http://www.pzp-pozarevac.com/).

У првој (овој) фази ради се деоница од центра села Ракова Бара (од споменика), па навише 2 километра.

Реконструкција овог пута је започета 21. јула 2020. године, а сам пројекат финансира Влада Републике Србије.

Пројекат се реализује по захтеву/обећању председника Републике Србије Александра Вучића.

НАПОМЕНА: Овим путем је тренутно, док се радови одвијају, забрањен саобраћај. Грађани су на то информисани постављеним знаком у Турији на почетку регионалног пута Турија – Ракова Бара (на раскрсници магистралног и регионалног пута). Молимо да грађани имају то у виду. Од Турије до Ракове Баре је пут проходан, али од Ракове Баре ка Туману тренутно је пут затворен или је делимично затворен и отежано се одвија. Препорука је да се овим путем не иде већ да се користе заобилазнице.

Како тренутно радови изгледају на дан 21.08.2020. године погледајте на колаж-слици коју смо за ову прилику припремили:

Слика: реконструкција државног пута II Б реда 376 Турија Ракова Бара Тумане 21. августа 2020. године

Фото и колаж-слика: ДМ

 

Last changed: 03-09-2020 at 11:58

Back

 


Због великог интересовања наших суграђана, као и шире јавности, а због већих предности дигиталне објаве у односу на штампану објаву (лако и брзо претраживање, актуелна објава у реалном и у било ком времену, неограничена објава у тексту и сликама, већа доступност и видљивост, могућност исправке и ажурирања, остваривање принципа економичности и ефикасности, и слично), штампано издање билтена "Кучевачке новине" (основано децембра 2011. године) је од 2019. године престало са радом и убудуће реализоване (и остале) активности од тог времена објављујемо електронским (дигиталним) путем на веб-страници "еБилтен активности" која се налази на веб-презентацији (веб-стајту) Општине Кучево www.kucevo.rs у оквиру менија "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР".
"Кучевачки информатор" је шири појам (ширег спектра) који обухвата више веб-страница са различитим информацијама које могу користити грађанима и широј јавности, као што су: презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, природним ресурсима, потенцијалима, географском положају општине, туристички потенцијали, отворени подаци, видео галерија, корисни линкови (веб-странице и веб-сајтови), и тако даље.


Поштовани суграђани, хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас - ВАШ "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "еБилтен активности".

Контакт имејл "Кучевачког информатора" и "еБилтена активности" (као и "Кучевачких новина") је: kucevacke.novine@gmail.com


Контакт мејл приређивача и администратора веб "Кучевачког информатора", веб "еБилтена активности", као и штампаног билтена "Кучевачких новина": kucevacke.novine@gmail.com

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине". Основан и прво издање: децембар 2011. године. Задње издање: број 30, децембар 2018. године.


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni