ПОМОЋ ДРЖАВЕ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКАТА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ (17.04.2019)

Posted by Kučevo (administrator) on 24-04-2019
еБилтен активности 2019 >>

Већ трећу годину држава додељује градовима и општинама бесповратна средства за пројекте подршке породицама и мере популационе политике. За то је ове године издвојено највише до сада, 650 милиона динара – 150 милиона више него прошле године. Новац је добило 85 локалних самоуправа, од 122 колико се јавило на јавни позив. (http://www.mdpp.gov.rs/aktivnosti.php#a180)

Министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику проф. др Славица Ђукић Дејановић потписала је уговор из области популационе политике којом се Oпштини Кучево опредељује близу 3,5 милиона динара за различите мере и активности из ове материје, и то:

  • за развијање модела чувања деце родитеља који нису формално запослени или су незапослени: уређење и опремање просторија припремно-предшколских група при школама (уређење, адаптација простора, опремање намештајем, дидактичка опрема, материјал) 2.795.000,00 динара уз учешће локалне самоуправе од 525.000,00 динара;
  • за ангажовање стручних лица за едукацију о популационим питањима: ангажовање медија, израда сајта, термина у оквиру телевизијског програма, електронска презентација, едукација 340.000,00 динара уз учешће локалне самоуправе од 60.000,00 динара.

Свечаности поводом потписивања уговора у Влади Републике Србије, испред локалне самоуправе присуствовали су заменик председника Општине Кучево Небојша Митровић и чланица Општинског већа задужена за ову област Сања Вукојевић.

 

Last changed: 02-08-2019 at 09:32

Back

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине" је једини локални штампани информатор на територији општине Кучево. Основан је и постоји од децембра 2011. године. До децембра 2018. године изашло је укупно 30 бројева.

Због великог интересовања наших суграђана, али и шире јавности, локална самоуправа ће убудуће поједине активности (прилоге) објављивати (и) на веб-сајту Општине Кучево (http://www.kucevo.rs/), и то на веб-страници "еБилтен активности" (која се налази у менију "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР").


Поштовани суграђани, хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас - ВАШ "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "еБилтен активности".

Контакт имејл "Кучевачког информатора" и "еБилтена активности" (као и "Кучевачких новина") је: kucevacke.novine@gmail.com


Контакт мејл приређивача и администратора веб "Кучевачког информатора", веб "еБилтена активности", као и штампаног билтена "Кучевачких новина": kucevacke.novine@gmail.com

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине". Основан и прво издање: децембар 2011. године. Задње издање: број 30, децембар 2018. године.


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni