Контакт уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото) и веб-администратора интернет (веб) еБилтена активности је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности 2019 је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото) и веб-администратора интернет (веб) КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото) штампаног Билтна за информисање грађана општине Кучево КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Билтен за информисање грађана општине Кучево КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ је основан децембра 2011. Прво издање је изашло у децембру 2011, а последње (број 30) у децембру 2018. Контакт мејл уредника и приређивача је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).уредник и приређивач: kucevacke.novine@gmail.com (Д)


 

ОДРЖАНА 12. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ КУЧЕВО

Posted by Kučevo (administrator) on 17.12.2019
еБилтен активности 2019 >>

Дана 16. децембра 2019. године одржана је 12. редовна седница Скупштине општине Кучево на чијем је дневном реду било 26 тачака дневног реда.

На седници је усвојена Одлука о буџету Општине Кучево за 2020. годину. Буџет за наредну 2020. годину биће 634 милиона динара.

Поред осталога, усвојен је и: Извештај о извршењу Одлуке о буџету Општине Кучево у првих девет месеци 2019. године; Кадровски план Општине Кучево за 2020. годину; Пословник СО Кучево; Измене и допуне Одлуке о сеоским водоводима, јавним чесмама и јавним бунарима; Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Кучево“ Кучево за 2020. годину; Програм управљања над заштићеним природним добрима: Споменик природе „Пећина Церемошња“ и Споменик природе „Пећина Равништарка“, за 2020. годину; и тако даље. Такође, именована је и Изборна комисија за предстојеће изборе.

Пре преласка на дневни ред, присутнима се обратио председник Општине Кучево Владимир Стојановић са анализом досадашњих активности које су обележиле ову годину, као и о приоритетима за идућу годину.

Стојановић је навео да је сопственим средствима и средствима министарстава у 2019. години до сада урађено следеће:

      Асфалтирано 12 километара путева и улица на читавој територији општине Кучево;

      Реконструисано више од 800 метара тротоара;

      Сви објекти предшколских група су опремљени намештајем и играчкама;

      Ради се на новом потисном воду у Кучеву;

      Ради се на реконструкцији зграде Центра за културу „Вељко Дугошевић“ Кучево;

      Завршена је прва фаза (кров) радова на реконструкцији зграде Основне школе „Милутин Миланковић“ у Раброву;

      Додељена су средства за надградњу Инфо-центра „Равништарка“;

      Отворена је Банка поштанска штедионица у Кучеву;

      Обезбеђена су средства за бесплатан превоз свих наших становника на целој територији општине Кучево;

      Завршена реконструкција зграде Основне школе „Угрин Бранковић“ у Кучеву (поред осталога и„топла веза“);

      Ремонтована пруга према Пожаревцу и Мајданпеку;

      Реконструисан магистрални пут од Волује до Мајданпека;

Говоређи о плановима за наредну годину, Стојановић је посебно апострофирао приоритете у 2020. години:

      наставак радова на потисном воду у Кучеву;

      решавање водоснабдевања на територији целе општине (у складу са смерницама Владе Републике Србије);

      решавање проблема канализације на територији целе општине (у складу са смерницама Владе Републике Србије);

      обезбеђивање средстава за израду пројектно-техничке документације за те намене;

      наставак асфалтирања по месним заједницама;

      наставак радова на потисном воду у Кучеву;

      завршетак радова на Дому здравља Кучево;

      већа издвајања и улагања у пољопривреду;

      очекује се покретање рада у бившој кречани;

      изградња нових путева и далековода, а потом и изградња темеља за турбине ветрогенратора (ветрењача).

Last changed: 17.12.2019 at 13:07

Back

КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР је скуп веб-страница званичне веб-презентације Општине Кучево на којој се приказују различите информације, подаци и чланци (кроз текст, слике, табеле, графиконе) везано за општину Кучево који могу користити грађанима и широј јавности, као што су: еБилтен активности, презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, туристичким потенцијалима и потенцијалима за инвестирање, отвореним подацима, путевима, општинама, градовима, градским општинама, градским насељима, управним окрузима и статистичким регионима Републике Србије, а ту су и видео галерија, корисни линкови, карте, и тако даље.

Посебан сегмент веб КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је вебеБилтен активности на чијој се веб-страници објављују садржаји (прилози) везани за активности (најчешће капиталне, али и друге активности) које се реализују и које су реализоване првенствено од стране локалне самоуправе.

Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новинеје у свом периоду (од 2011. до 2018. године) био једини локални штампани информативни лист општине Кучево. Основан је и постоји од децембра 2011. године (када је изашао први број) до децембра 2018. године (када је изашао последњи број, број 30). Укупно је у свом периоду издавања изашло, дакле, 30 бројева.

Због великог интересеовања наших суграђана, а и шире јавности, Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новине је од јануара 2019. године престао да са приређује (издаје, штампа) и убудуће се активности од тог времена објављују електронским путем (дигитално, преко интернета, веба) на веб-страници еБилтен активности” на званичној веб-презентацији Општине Кучево (http://www.kucevo.rs/) у делу КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР.

Иницијатор, оснивач, уредник и приређивач издања Кучевачких новина” је био медијски сарадник: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас Ваш КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР, еБилтен активности”, Кучевачке новине и Општина Кучево.

 


Уредник и приређивач Кучевачког информатора и еБилтена активности: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припрема (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом, обраде), уређује и објављује: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР и еБилтен активности постоје од 2019. године (Д); Редизајн веб-странице: 05.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni