ОДРЖАН 14. ФЕСТИВАЛ „ТРУБА МИРОСЛАВА МИЛЕТА МАТУШИЋА“

Posted by Kučevo (administrator) on 01-08-2019
КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР >>

По 14. пут Кучево је било престоница трубе. Осам оркестра из целе Србије 26. јула 2019. године у Кучеву надметало се за титулу најбољег. Најбољи оркестар је оркестар Бојана Крстића из Владичиног Хана, а најбољи трубач је трубач Љубомир Радуловић из Неготина.

У част Мирослава Милета Матушића, 26. јула 2019. године у организацији Центра за културу „Вељко Дугошевић“, а под покровитељством Републике Србије – Министарства културе и информисања и Општине Кучево, на Тргу Вељка Дугошевића у Кучеву одржан је 14. Фестивал „Труба Мирослава Милета Матушића“.

Фестивал је окупио неке од најбољих трубачких оркестара Србије који су се надметали у две категорије:

1) Најбољи оркестар и

2) Најбољи трубач.

Пре наступа, учесници су продефиловали главном улицом града (Улицом Светог Саве – од цркве до Центра за културу), а потом су сви музичари заједно одсвирали химну фестивала „Пшеничица ситно семе“ – композицију коју је Миле прославио.

Фестивал је званично отворио заменик председника општине Кучево Небојша Митровић, а све учеснике је оцењивао жири у саставу: етномузиколошкиња др Данка Лајић Михајловић, професор трубе Миша Богдановић и музичар и представник породице Матушић – Велизар Матушић. Они су одлучили:

      да се за Најбољи оркестар на 14. Фестивалу „Труба Мирослава Милета Матушића“ прогласи оркестар Бојана Крстића из Владичиног Хана,

      а за „Најбољег трубача“ прогласи Љубомир Радуловић из оркестра „Хајдук Вељко“ – Неготин.

По први пут, ове године, трубачи нису наступали соло већ уз пратњу оркестра. Сви оркестри  извели су програм који су чиниле једна композиција, коло или песма, из опуса Мирослава Матушића, док друга нумера је била из музичке ризнице источне Србије, а након тога оркестри су изводили програм по слободном избору у оквирима традиционалне музике.

На 14. Фестивалу „Труба Мирослава Милета Матушића“ у такмичарском делу програма наступили су оркестри:

      Оркестар „Дар Мар“ из Књажевца;

      Оркестар Марка Трнавца из Мршеља – Пожега;

      Београдски трубачки оркестар из Београда;

      Оркестар Владимира Ивановића из Загужања – Сурдулица;

      Трубачки оркестар „Хајдук Вељко“ из Неготина;

      Оркестар „Тимочки весељаци“ из Књажевца;

      Оркестар „Мија Бонџулића“ из Луновог Села – Ужице; и

      Трубачки оркестар Бојана Крстића из Владичиног Хана.

У ревијалном делу наступили су: Катарина Ђурић на виолини и циркус са  „Ватреним перформансом“.

Након проглашења победника, наступила је свирка победника.

Награде најбољима уручили су заменик председника Општине Кучево Небојша Митровић и директорка Центра за културу „Вељко Дугошевић“ Кучево Јасмина Благојевић.

 

Last changed: 02-08-2019 at 10:40

Back

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине" је једини локални штампани информатор на територији општине Кучево. Основан је и постоји од децембра 2011. године.

Због великог интересовања наших суграђана, али и шире јавности, локална самоуправа ће поједине активности, дешавања, инфо и обавештења (прилоге) објављивати убудуће и путем сајта Општине Кучево (kucevo.rs) у менију "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР", а поједине видео прилоге у подменију "ВИДЕО ГАЛЕРИЈА".

Контакт особа: уредник / приређивач, дизајн, прелом, графичка обрада, припрема, администратор, медијски сарадник... - ДАНЧЕ.

Мејл на који нам можете писати и слати материјал је: kucevacke.novine@gmail.com

Информатор и билтен по Вашој мери. Поштовани суграђани, хвала Вам на указаном поверењу. Ту смо због Вас - Ваш "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ".

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине" је једини локални штампани информатор на територији општине Кучево. Основан је и постоји од децембра 2011. године.

Због великог интересовања наших суграђана, али и шире јавности, поједине активности, дешавања, инфо и обавештења (прилоге) објављиваћемо убудуће и путем сајта Општине Кучево (kucevo.rs) у посебно за то креираном менију "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР", а поједине видео презентације у подменију "ВИДЕО ГАЛЕРИЈА".

Контакт особа "Кучевачких новина" и "Кучевачког информатора": уредник, приређивач, дизајн, прелом, графичка обрада, администратор, медијски сарадник... - ДАНЧЕ.

Мејл на који нам можете писати, предлагати и слати материјал је: kucevacke.novine@gmail.com

Поштовани суграђани, хвала Вам на указаном поверењу. Ту смо због Вас - ВАШЕ "КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ" и "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР".


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni