Контакт уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото) и веб-администратора интернет (веб) еБилтена активности је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности 2019 је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото) и веб-администратора интернет (веб) КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото) штампаног Билтна за информисање грађана општине Кучево КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Билтен за информисање грађана општине Кучево КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ је основан децембра 2011. Прво издање је изашло у децембру 2011, а последње (број 30) у децембру 2018. Контакт мејл уредника и приређивача је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).уредник и приређивач: kucevacke.novine@gmail.com (Д)


 

ОДРЖАН 14. ФЕСТИВАЛ „ТРУБА МИРОСЛАВА МИЛЕТА МАТУШИЋА“

Posted by Kučevo (administrator) on 01.08.2019
еБилтен активности 2019 >>

По 14. пут Кучево је било престоница трубе. Осам оркестра из целе Србије 26. јула 2019. године у Кучеву надметало се за титулу најбољег. Најбољи оркестар је оркестар Бојана Крстића из Владичиног Хана, а најбољи трубач је трубач Љубомир Радуловић из Неготина.

У част Мирослава Милета Матушића, 26. јула 2019. године у организацији Центра за културу „Вељко Дугошевић“, а под покровитељством Републике Србије – Министарства културе и информисања и Општине Кучево, на Тргу Вељка Дугошевића у Кучеву одржан је 14. Фестивал „Труба Мирослава Милета Матушића“.

Фестивал је окупио неке од најбољих трубачких оркестара Србије који су се надметали у две категорије:

1) Најбољи оркестар и

2) Најбољи трубач.

Пре наступа, учесници су продефиловали главном улицом града (Улицом Светог Саве – од цркве до Центра за културу), а потом су сви музичари заједно одсвирали химну фестивала „Пшеничица ситно семе“ – композицију коју је Миле прославио.

Фестивал је званично отворио заменик председника општине Кучево Небојша Митровић, а све учеснике је оцењивао жири у саставу: етномузиколошкиња др Данка Лајић Михајловић, професор трубе Миша Богдановић и музичар и представник породице Матушић – Велизар Матушић. Они су одлучили:

      да се за Најбољи оркестар на 14. Фестивалу „Труба Мирослава Милета Матушића“ прогласи оркестар Бојана Крстића из Владичиног Хана,

      а за „Најбољег трубача“ прогласи Љубомир Радуловић из оркестра „Хајдук Вељко“ – Неготин.

По први пут, ове године, трубачи нису наступали соло већ уз пратњу оркестра. Сви оркестри  извели су програм који су чиниле једна композиција, коло или песма, из опуса Мирослава Матушића, док друга нумера је била из музичке ризнице источне Србије, а након тога оркестри су изводили програм по слободном избору у оквирима традиционалне музике.

На 14. Фестивалу „Труба Мирослава Милета Матушића“ у такмичарском делу програма наступили су оркестри:

      Оркестар „Дар Мар“ из Књажевца;

      Оркестар Марка Трнавца из Мршеља – Пожега;

      Београдски трубачки оркестар из Београда;

      Оркестар Владимира Ивановића из Загужања – Сурдулица;

      Трубачки оркестар „Хајдук Вељко“ из Неготина;

      Оркестар „Тимочки весељаци“ из Књажевца;

      Оркестар „Мија Бонџулића“ из Луновог Села – Ужице; и

      Трубачки оркестар Бојана Крстића из Владичиног Хана.

У ревијалном делу наступили су: Катарина Ђурић на виолини и циркус са  „Ватреним перформансом“.

Након проглашења победника, наступила је свирка победника.

Награде најбољима уручили су заменик председника Општине Кучево Небојша Митровић и директорка Центра за културу „Вељко Дугошевић“ Кучево Јасмина Благојевић.

 

Last changed: 03.09.2020 at 13:17

Back

КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР је скуп веб-страница званичне веб-презентације Општине Кучево на којој се приказују различите информације, подаци и чланци (кроз текст, слике, табеле, графиконе) везано за општину Кучево који могу користити грађанима и широј јавности, као што су: еБилтен активности, презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, туристичким потенцијалима и потенцијалима за инвестирање, отвореним подацима, путевима, општинама, градовима, градским општинама, градским насељима, управним окрузима и статистичким регионима Републике Србије, а ту су и видео галерија, корисни линкови, карте, и тако даље.

Посебан сегмент веб КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је вебеБилтен активности на чијој се веб-страници објављују садржаји (прилози) везани за активности (најчешће капиталне, али и друге активности) које се реализују и које су реализоване првенствено од стране локалне самоуправе.

Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новинеје у свом периоду (од 2011. до 2018. године) био једини локални штампани информативни лист општине Кучево. Основан је и постоји од децембра 2011. године (када је изашао први број) до децембра 2018. године (када је изашао последњи број, број 30). Укупно је у свом периоду издавања изашло, дакле, 30 бројева.

Због великог интересеовања наших суграђана, а и шире јавности, Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новине је од јануара 2019. године престао да са приређује (издаје, штампа) и убудуће се активности од тог времена објављују електронским путем (дигитално, преко интернета, веба) на веб-страници еБилтен активности” на званичној веб-презентацији Општине Кучево (http://www.kucevo.rs/) у делу КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР.

Иницијатор, оснивач, уредник и приређивач издања Кучевачких новина” је био медијски сарадник: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас Ваш КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР, еБилтен активности”, Кучевачке новине и Општина Кучево.

 


Уредник и приређивач Кучевачког информатора и еБилтена активности: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припрема (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом, обраде), уређује и објављује: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР и еБилтен активности постоје од 2019. године (Д); Редизајн веб-странице: 05.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni