ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ У КУЧЕВУ (09.05.2019)

Posted by Kučevo (administrator) on 09-05-2019
еБилтен активности 2019 >>

Код споменика народног хероја Вељка Дугошевића на Тргу Вељко Дугошевић у Кучеву (платоу испред Центра за културу „Вељко Дугошевић“ у Кучеву) пригодном свечаношћу обележен је Дан победе над фашизмом 9. маја 2019. године.

У име борачких организација – присутнима се обратио председник ОО СУБНОР-а Славиша Маријоковић, а након одавања поште минутом ћутања погинулима у борби против фашизма, положени су венци на споменик народном хероју Вељку Дугошевићу. Том приликом су ученици средње школе одржали краћи културно-уметнички програм.  У име локалне самоуправе – присутни су били: председница Скупштине општине Кучево Мица Лукић Раденковић, заменик председника Општине Кучево Небојша Митровић, помоћница председника Општине Кучево Јасмина Ћамиловић, члан Општинског већа Давор Станојевић и председник Месне заједнице Нересница из Нереснице Љубиша Љубомировић.

https://sr.wikipedia.org/sr-ec/%D0%94%D0%B0%D0%BD_%D0%BF%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%B4%D0%B5:

Дан победе над фашизмом је дан када је нацистичка Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату. Слави се 9. маја. Наиме 9. маја 1945. године (по московском времену) совјетски маршал Жуков ратификовао је испред Савезника споразум о немачкој капитулацији, који је дан раније у име Трећег рајха потписао немачки фелдмаршал Вилхелм Кајтел. Почев од тада, овај дан се свечано обележава у великом броју земаља света, и то у Русији, Јерменији, Азербејџану, Белорусији, Грузији, Казахстану, Киргистану, Молдавији, Таџикистану, Туркменистану, Украјини, Узбекистану и Израелу. Највећа парада одржава се сваке године 9. маја у Москви.

 

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине" је једини локални штампани информатор на територији општине Кучево. Основан је (прво издање) децембра 2011. године.

Због великог интересовања наших суграђана и шире јавности за реализоване и планиране активности локалне самоуправе, као и због већих предности дигиталне објаве у односу на штампану објаву, убудуће поједине реализоване и планиране активности, обавештења, дешавања, информације, анализе, видео прилоге и друге занимљиве текстуалне и сликовне податке и информације објављиваћемо (и) путем сајта Општине Кучево (kucevo.rs) на посебно за то креираној страници "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "еБилтен активности" (електронски билтен активности).

Контакт мејл "Кучевачког информатора" и "еБилтена активности" (као и "Кучевачких новина"): kucevacke.novine@gmail.com

Поштовани суграђани, хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас - ВАШЕ "КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ" и сада "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "еБилтен активности".

".


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni