Контакт мејл приређивача, уредника и веб-администратора веб "Кучевачког информатора" и веб "еБилтена активности" је: kucevacke.novine@gmail.comуредник и приређивач "еБилтена активности": kucevacke.novine@gmail.com (ДМ)


 

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ КУЧЕВО 08.07.2021.

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 09.07.2021]

еБилтен активности 2021 >>

 

 • Кучево, 08. јул 2021. године, четвртак

Поводом 08. јула, Дана општине Кучево, у Великој сали Центра за културу одржана је Свечана седница Скупштине општине Кучево. Овај дан се слави у сећање на 8. јул 1882. године када је краљ Милан Први Обреновић донео Указ да се село Горња Крушевица, седиште у срезу Звишком – округа Пожаревачког, прогласи варошицом, и да се то место од тада зове поново Кучево као некада.

Свечаности је присуствовао велики број високих званица, први потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић, државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развојa, градоначелници Пожаревца Саша Павловић и Смедерева Јован Беч, председници општина Петровац на Млави Душко Нединић и Жабара Јован Лукић, представници локалних самоуправа Малог Црнића, Деспотовца, Жагубице и братске општине  Врњачка Бања, многе личности из јавног, културног, привредног и политичког живота Србије, одборници Скупштине општине Кучево, председници месних заједница са територије општине Кучево, носиоци највиших функција локалне самоуправе Кучева у претходним временима, представници пензионера, различитих удружења и невладиних организација, потом свештенства које своју пастирску дужност врши на територији наше општине, директори школа и јавних установа, и многи други.

Присутнима се прво обратио председник Скупштине општине Кучево (Бранко М. Кецман), а потом је уследило  приказивање филма о ономе шта је урађено од 17. августа 2020. до сада. После филма, уследило је обраћање председника Општине Кучево др Ивана Рајичића.

Слика: Дан општине Кучево 08. јула 2021. године - председник Општине Кучево др Иван Рајичић

У другом делу  свечаности, председник Општине Кучево др Иван Рајичић уручио је Плакете најзаслужнијим у протеклом периоду.

Плакете су добила следећа лица:

 • Драган Стевановић – за допринос развоју привреде општине Кучево;
 • КУД „Штуле“ Волуја – за допринос у очувању културног наслеђа;
 • Златан Забуковец – за допринос развоју културе;
 • Јелена Гојковић – за изузетне спортске резултате;
 • Дом здравља „Кучево“ – за изузетан допринос у борби против CОVID-19;
 • Центар за социјални рад за општину Кучево са Установом за одрасла и старија лица „Кучево“ – за изузетан допринос у борби против COVID-19;
 • Дејан Јовановић – за развој приватног предузетништва;
 • Бобан Ђуровић – за допринос развоју туризма општине Кучево;
 • Игор Секулић – за допринос развоју општине Кучево;
 • Бојана Кекић – за допринос развоју општине Кучево;
 • Бранко Ружић – за допринос развоју општине Кучево.

Слика: Дан општине Кучево 08. јула 2021. године - награђени

Приликом доделе, прочитано је писмо државног секретара у мисистартсву привреде Драгана Стевановића, који због обавеза није могао да присуствује седници.

У име награђених говорио је министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Слика: Дан општине Кучево 08. јула 2021. године - потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић

У културно-уметничком програму наступио је хор Основне школе „Угрин Бранковић“ из Кучева са песмом „Граде мој“, дует Невена Милић и Ивана Миловановић отпевао је песму „Зора зори, петли поје“, КУД „Волуја“ извео је игру на штулама, а ансамбл Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Пожаревца, Одељење у Кучеву, сплет народних песама.

Слика: Дан општине Кучево 08. јула 2021. године - наступ култруно-уметничких друштава


[Последња промена: 09.07.2021 у 17:22]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 

"еБилтен активности" је креиран 2019. године како би се суграђани и шира јавност информисали првенствено о капиталним активностима локалне самоуправе, али и о осталим активностима, дешавањима и обавештењима локалне самоуправе.

"Кучевачки информатор" је шири опсег који обухвата више веб-страница са различитим тематским информацијама које могу користити грађанима и широј јавности, као што су: "еБилтен активности", презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, природним ресурсима, потенцијалима, географском положају општине, туристичким потенцијалима, отвореним подацима, општинским путевима, општинама, градовима, градским општинама, градским насељима, управним окрузима и статистичким регионима Републике Србије, а ту су и видео галерија, корисни линкови (веб-странице, веб-сајтови, веб-портали), и тако даље.


Контакт мејл "КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА", "еБилтена активности" и "Кучевачких новина" je: кucevacke.novine@gmail.com (Д).


"КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" са свим његовим веб-страницама, дакле и "еБилтеном активности", уређује, приређује, пише, прелом, дизајнира, презентира и поставља медијски сарадник и веб-администратор Општине Кучево: ДМ.

Уредник "КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА" (са свим његовим веб-страницама) је медијски сарадник и веб-администратор Општине Кучево: ДМ (kucevacke.novine@gmail.com).


Хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас - Ваш "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР", "еБилтен активности" и Општина Кучево.


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni