Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото, графикони) и веб-администратора веб-странице "КОВИД-19" Кучево је: kucevacke.novine@gmail.com (ДМ).

 ЗА ШКОЛАРЦЕ:  

Основна школа "Лазар Саватић" из Земуна је направила практично видео-упутство за понашање школараца у школи током епидемије коронавируса у школској 2020/2021. години. Упутство важи за све школе и ђаке, па погледајте
ОВАЈ ВИДЕО-КЛИП ОВДЕ.уредник и приређивач "КОВИД-19": ДМ, kucevacke.novine@gmail.com

(прилоге припремио и објавио медијски сарадник и веб-администратор: ДМ, kucevacke.novine@gmail.com)


МЕРЕ


 

Свима нам је потребна нова култура понашања у време епидемиолошке кризе!

Примењујте основне превентивне мере које се односе на спречавање ширења, сузбијање и смањење ризика од заразне болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 приликом уласка у зграду Општине Кучево (Општинске управе Кучево): носите заштитну маску, држите одстојање (физичку дистанцу, удаљеност) од друге особе од минимум једног и по до два метра, дезинфикујте обућу при улазу, дезинфикујте (оперите) руке, измерите температуру...

Поштовањем свих мера и препорука чувамо своје здравље и здравље људи поред нас и дајемо свој допринос борби против коронавируса, а чини се да је допринос сваког грађанина сада потребнији него икада. Једино сви заједно, удруженим снагама можемо постићи наш циљ, а то је победа над коронавирусом.

Делујмо превентивно и БУДИМО ОДГОВОРНИ према себи и другима! Само сви заједно, уједињени и солидарни, можемо изаћи из ове битке као победници!


 


НОСИТЕ   МАСКУ,   ДРЖИТЕ   ДИСТАНЦУ   И   ПЕРИТЕ   РУКЕ


 

МЕРЕ - ОД 07.05.2021. ГОДИНЕ

[Објавио: Општина Кучево (administrator) 14.09.2021]

КОВИД-19 – Мере >>

МЕРЕ (ОД 07. МАЈА 2021. ОД ПОНОЋИ):  ЛИНК

Члан Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19 Бранислав Тиодоровић потврдио је да од сутра (07.05.2021, од поноћи) угоститељски објекти у затвореном могу да раде до 22 часа, уз 50 одсто попуњености капацитета, поштовање дистанце од 1,5 до два метра и без музике.

Грађани који живе у иностранству, где су уредно вакинисани, могу да уђу у земљу без ограничења.

 

Угоститељски објекти од сутра раде и у затвореном

  • Београд, 6. мај 2021. године, четвртак

Члан Кризног штаба за заштиту здравља становништва од заразне болести COVID-19 Бранислав Тиодоровић потврдио је да од сутра угоститељски објекти у затвореном могу да раде до 22 часа, уз 50 одсто попуњености капацитета, поштовање дистанце од 1,5 до два метра и без музике.

Тиодоровић је након данашње седнице Кризног штаба истакао да ова мера ступа на снагу сутра од поноћи и нагласио да је здравствени систем спреман за појаву новооболелих за око седам до 10 дана, али не у броју као што је био случај у претходном периоду.

Вирус је ту, у нашем окружењу. Све остало што би могло бити предмет разговора имаћемо на следећој седници, која ће бити одржана наредне седмице, када ћемо на основу података оценити ситуацију и да ли можемо очекивати њено смиривање, са мање новооболелих, рекао је Тиодоровић.

Према његовим речима, ипак је и даље висок број смртних исхода као последица коронавируса.

Он је саопштио да је донета и одлука да наши грађани који живе у иностранству, где су уредно вакинисани, могу да уђу у земљу без ограничења, наводећи да се очекује да ће земље из којих долазе то исто применити и према нама, односно увести реципрочне мере.

Тиодоровић је, говорећи о дигиталним ковид сертификатима о вакцинацији, рекао да смо на правом путу и да су наши сертификати похваљени од неких земаља и Европске комисије.

Надамо се да ће бити прихваћени у потпуности и да ћемо имати рационалну методу која ће нам помоћи да комуницирамо лакше, а и да путујемо, објаснио је он.

Члан Кризног штаба је нагласио да се прераним попуштањем мера не сме направити грешка и да се томе мора приступити са великим опрезом, на основу егзактних податка здравственог система, клиничара и оцена свих служби.

Он је најавио да ће се о томе размишљати у наредном периоду, уз уверење да ће до конкретизације доћи за 15 до 20 дана.

Према његовим речима, мора се још сачекати са одлуком о отварању ноћних клубова и раду угоститељских објеката након 22 часа, уз напомену да када будемо имали, на пример, испод 100 новопозитивних на дневном нивоу, можемо да пустимо да све нормално функционише.

Такође, Тиодоровић је додао да на Кризном штабу нису разматрани други захтеви о окупљањима или прославама, и да и даље важи мера да нема окупљања више од пет особа на једном месту, уз поштовање свих правила.

Он је, када су у питању бенефити за оне који су вакцинисани, поновио став да свака одлука о томе мора бити у складу са медицинским мерама, правним нормама и у складу са заштитом људских права.

Ради се на томе да и они који из оправданих разлога нису могли да се вакцинишу морају да имају одређене бенефите, уз негативан ПЦР тест, објаснио је Тиодоровић.


[Последња промена: 15.09.2021 у 08:07]


[ВРАТИ СЕ НАЗАД]

 


 

НОВИ ЗАКОН О ЗАШТИТИ СТАНОВНИШТВА ОД ЗАРАЗНИХ БОЛЕСТИ (12.11.2020. године): ЗАКОН

 

Дана 12. новембра 2020. године (ЛИНК) Влада Републике Србије усвојила је Закон о изменама и допунама Закона о заштити становништва од заразних болести који је ступио на снагу 13. новембра 2020. године (извод из закона: са 5.000 динара казниће се за прекршај физичко лице ако се не придржава мера личне заштите од инфекције). ЗАКОН о заштити становништва од заразних болести "Службени гласник РС", бр. 15 од 25. фебруара 2016, 68 од 10. маја 2020, 136 од 13. новембра 2020.

 


 

ПРОЧИТАЈТЕ И:

Руководилац „Ватреног ока“ објашњава који тест и када треба урадити (27. новембар 2020).

Цене тестирања на лични захтев грађана (Републички фонд за здравствено осигурање) (23. април 2021)

 


 

ЛИНКОВИ (БАНЕРИ):

 

        

 


Веб-страница започета са радом од 06.03.2020. године (редизајн: 09.04.2021. и 14.09.2021).


 


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni