Контакт уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото) и веб-администратора интернет (веб) еБилтена активности је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника и приређивача еБилтена активности 2019 је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт мејл уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото) и веб-администратора интернет (веб) КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Контакт уредника, приређивача (дизајн, прелом, табеле, текст, фото) штампаног Билтна за информисање грађана општине Кучево КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Билтен за информисање грађана општине Кучево КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ је основан децембра 2011. Прво издање је изашло у децембру 2011, а последње (број 30) у децембру 2018. Контакт мејл уредника и приређивача је: kucevacke.novine@gmail.com (Д).уредник и приређивач: kucevacke.novine@gmail.com (Д)


 

КУЧЕВО НА 14. САЈМУ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА У БЕОГРАДУ

Posted by Kučevo (administrator) on 04.12.2019
еБилтен активности 2019 >>

Регионална смотра прехрамбених производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима, на традиционални начин, 14. Сајам етно хране и пића одржан је ове године од 23. до 26. новембра 2019. године у Београду (на Београдском сајму - http://sajam.rs/sr/календар-2019/сајам-етно-хране-и-пића) где је учешће узела и општина Кучево. Реч је о националним специјалитетима, производима карактеристичним за ужа географска подручја, најчешће ручне израде и од органски гајених сировина.

Манифестација афирмише традиционалне производе као прворазредне тржишне и извозне артикле, који треба да постану и незаобилазни елемент туристичке понуде. Ради се о производима са заштићеним географским пореклом или онима чија се заштита препоручује.

Циљ је утемељење робне марке етно производа, односно брендирање традиционалних производа.

Ове године су се могли видети излагачи из Србије, Босне и Херцеговине, Грчке, Италије и осталих земаља. Покровитељи Сајма етно хране и пића је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Град Београд.

И ове године штанд пољопривредних произвођача из општине Кучево, у оквиру штанда РПК Браничевског и Подунавског управног округа, био је јако шаролик и посећен. На штанду наше општине су се могли видети следећи производи: влашки качамак, хомољска проја, бело и жуто брашно, вина, воћне ракије од шљиве, кајсије, дуње, пасирани џем од купине, малине, јагода, купиново вино, комовица са рузмарином, мед у боквици, овчији сир и качкаваљ, сушени вргањ, ливадски мед са хомољских ливада, мед под називом „влашка вијагра“ (који је био прави хит међу млађим посетиоцима), и тако даље.

Да пољопривредни произвођачи са територије Кучева праве одличне пољопривредне специјалитете, доказ су и бројна добијена признања на овој манифестацији. Из Удружења воћара и повртара општине Кучево, Даријан Дрикић из Волује награђен је Специјалним признањем Сајма за ракију од дуња са Хомољских планина и „хомољски џем од јагода“. Домаћинство Милић Драгослава из Церемошње добитник је Дипломе „Етно храна и пиће“ за „хомољску проју“ и Специјалног признања за ливадски мед. Добитници Дипломе „Етно храна и пиће“ су и Живорад Јовановић из Каоне за „влашки качамак“ и Златомир Цветковић из Мустапића за домаћу ракију од шљиве.

Last changed: 04.12.2019 at 14:31

Back

КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР је скуп веб-страница званичне веб-презентације Општине Кучево на којој се приказују различите информације, подаци и чланци (кроз текст, слике, табеле, графиконе) везано за општину Кучево који могу користити грађанима и широј јавности, као што су: еБилтен активности, презентација општине (са и без слика), подаци о насељима, месним заједницама, месним канцеларијама, катастарским општинама, црквама и црквеним општинама, броју становника, манифестацијама, школама и предшколским установама, удружењима и савезима грађана, историји, туристичким потенцијалима и потенцијалима за инвестирање, отвореним подацима, путевима, општинама, градовима, градским општинама, градским насељима, управним окрузима и статистичким регионима Републике Србије, а ту су и видео галерија, корисни линкови, карте, и тако даље.

Посебан сегмент веб КУЧЕВАЧКОГ ИНФОРМАТОРА је вебеБилтен активности на чијој се веб-страници објављују садржаји (прилози) везани за активности (најчешће капиталне, али и друге активности) које се реализују и које су реализоване првенствено од стране локалне самоуправе.

Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новинеје у свом периоду (од 2011. до 2018. године) био једини локални штампани информативни лист општине Кучево. Основан је и постоји од децембра 2011. године (када је изашао први број) до децембра 2018. године (када је изашао последњи број, број 30). Укупно је у свом периоду издавања изашло, дакле, 30 бројева.

Због великог интересеовања наших суграђана, а и шире јавности, Билтен за информисање грађана општине Кучево Кучевачке новине је од јануара 2019. године престао да са приређује (издаје, штампа) и убудуће се активности од тог времена објављују електронским путем (дигитално, преко интернета, веба) на веб-страници еБилтен активности” на званичној веб-презентацији Општине Кучево (http://www.kucevo.rs/) у делу КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР.

Иницијатор, оснивач, уредник и приређивач издања Кучевачких новина” је био медијски сарадник: kucevacke.novine@gmail.com (Д).

Хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас Ваш КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР, еБилтен активности”, Кучевачке новине и Општина Кучево.

 


Уредник и приређивач Кучевачког информатора и еБилтена активности: медијски сарадник и веб-администратор kucevacke.novine@gmail.com (Д)
Прилоге припрема (текст, фото, табеле, графиконе, дизајн, прелом, обраде), уређује и објављује: kucevacke.novine@gmail.com (Д)
КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР и еБилтен активности постоје од 2019. године (Д); Редизајн веб-странице: 05.04.2022. године (Д)


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni