КУЧЕВО НА 14. САЈМУ ЕТНО ХРАНЕ И ПИЋА У БЕОГРАДУ

Posted by Kučevo (administrator) on 04-12-2019
еБилтен активности 2019 >>

Регионална смотра прехрамбених производа намењених тржишту, припремљених по традиционалним рецептима, на традиционални начин, 14. Сајам етно хране и пића одржан је ове године од 23. до 26. новембра 2019. године у Београду (на Београдском сајму - http://sajam.rs/sr/календар-2019/сајам-етно-хране-и-пића) где је учешће узела и општина Кучево. Реч је о националним специјалитетима, производима карактеристичним за ужа географска подручја, најчешће ручне израде и од органски гајених сировина.

Манифестација афирмише традиционалне производе као прворазредне тржишне и извозне артикле, који треба да постану и незаобилазни елемент туристичке понуде. Ради се о производима са заштићеним географским пореклом или онима чија се заштита препоручује.

Циљ је утемељење робне марке етно производа, односно брендирање традиционалних производа.

Ове године су се могли видети излагачи из Србије, Босне и Херцеговине, Грчке, Италије и осталих земаља. Покровитељи Сајма етно хране и пића је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Град Београд.

И ове године штанд пољопривредних произвођача из општине Кучево, у оквиру штанда РПК Браничевског и Подунавског управног округа, био је јако шаролик и посећен. На штанду наше општине су се могли видети следећи производи: влашки качамак, хомољска проја, бело и жуто брашно, вина, воћне ракије од шљиве, кајсије, дуње, пасирани џем од купине, малине, јагода, купиново вино, комовица са рузмарином, мед у боквици, овчији сир и качкаваљ, сушени вргањ, ливадски мед са хомољских ливада, мед под називом „влашка вијагра“ (који је био прави хит међу млађим посетиоцима), и тако даље.

Да пољопривредни произвођачи са територије Кучева праве одличне пољопривредне специјалитете, доказ су и бројна добијена признања на овој манифестацији. Из Удружења воћара и повртара општине Кучево, Даријан Дрикић из Волује награђен је Специјалним признањем Сајма за ракију од дуња са Хомољских планина и „хомољски џем од јагода“. Домаћинство Милић Драгослава из Церемошње добитник је Дипломе „Етно храна и пиће“ за „хомољску проју“ и Специјалног признања за ливадски мед. Добитници Дипломе „Етно храна и пиће“ су и Живорад Јовановић из Каоне за „влашки качамак“ и Златомир Цветковић из Мустапића за домаћу ракију од шљиве.

Last changed: 04-12-2019 at 13:31

Back

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине" је једини локални штампани информатор на територији општине Кучево. Основан је и постоји од децембра 2011. године.

Због великог интересовања наших суграђана, али и шире јавности, локална самоуправа ће поједине активности, дешавања, инфо и обавештења (прилоге) објављивати убудуће и путем сајта Општине Кучево (kucevo.rs) у менију "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР", а поједине видео прилоге у подменију "ВИДЕО ГАЛЕРИЈА".

Мејл на који нам можете писати и слати материјал је: kucevacke.novine@gmail.com

Информатор и билтен по Вашој мери. Поштовани суграђани, хвала Вам на указаном поверењу. Ту смо због Вас - Ваш "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ".

Билтен за информисање грађана општине Кучево "Кучевачке новине" је једини локални штампани информатор на територији општине Кучево. Основан је (прво издање) децембра 2011. године.

Због великог интересовања наших суграђана и шире јавности за реализоване и планиране активности локалне самоуправе, као и због већих предности дигиталне објаве у односу на штампану објаву, убудуће поједине реализоване и планиране активности, обавештења, дешавања, информације, анализе, видео прилоге и друге занимљиве текстуалне и сликовне податке и информације објављиваћемо (и) путем сајта Општине Кучево (kucevo.rs) на посебно за то креираној страници "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "еБилтен активности" (електронски билтен активности).

Контакт мејл "Кучевачког информатора" и "еБилтена активности" (као и "Кучевачких новина"): kucevacke.novine@gmail.com

Поштовани суграђани, хвала на указаном поверењу. Ту смо због Вас - ВАШЕ "КУЧЕВАЧКЕ НОВИНЕ" и сада "КУЧЕВАЧКИ ИНФОРМАТОР" и "еБилтен активности".

".


 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni