Ранка Јоветић

Предшколска установа Лане Кучево

тел: 012 852 366

директор: Ранка Јоветић

е-маил: vrticlane@gmail.com

Извештај о реализацији Дечје недење у Предшколској установи “Лане” Кучево 05.10. – 09.10.2015. године

Posted by Kučevo (administrator) on Oct 13 2015
Предшколска установа ЛАНЕ >>

Извештај о реализацији Дечје недење

у Предшколској установи Лане Кучево

05.10. – 09.10.2015. године

 

Подршка породици-

најбоља подршка деци!

 

 

У току протекле радне недеље од 05.10. – 09.10.2015. године у П.У. Лане Кучево обележена је Дечја недеља под слоганом: Подршка породици-најбоља подршка деци!

Дечја недеља је обележена у сва три објекта наше Установе низом активности уз учешће деце свих група у складу са својим могућностима, потребама и интересовањима. Поред деце и васпитача у активности су били укључени родитељи, представници Локалне самоуправе, Основне школе, Полицијска станица.

У даљем тексту приказана је реализација плана Дечје недеље по данима и активностима.

·        Понедељак 05.10.2015.:

·         Деца и васпитачи су говорили у свим јасленим и васпитним групама о правима деце, детињству и радостима детињства...;

·         Радионице са децом и родитељима на нивоу група:  Активности су се реализовале по групама у сва три објекта, материјале су доносили и родитељи и васпитачи, деца свих јаслених и васпитних група исказивала су своју креативност на различите начине уз помоћ својих васпитача и родитеља. Продукте ове радионице и дечје креативности сви заинтересовани су могли погледати у холовима објеката и купити оно што им се највише допало у оквиру продајне изложбе која је трајала током читаве Дечје недеље. Васпитачи су формирали продајну изложбу од продуката радионица са децом и родитељима.

·         У објектима Сунце иМаслачак директорка Ранка Јоветић поделила је деци нове пертини струњаче за физичке активности;

·         Деца објекта Цврчак присуствовала су приредби у холу Основне школе Живојин Жика Поповић у Раброву;

·        Уторак 06.10.2015.:

·         Обележавајући Дечју недељу традиционално имамо и дан за доброту када деца доносе играчке, сликовнице и сл. ствари и поклањају групи и другарима за игру и заједничке активности. Родитељи су се потрудили да доброта буде на завидном нивоу доносећи играчке које ће деца користити и са којима ће се играти у вртићу.

·         Традиционално остварујемо сарадњу са Полицијском станицом у Кучеву кроз предавања за децу о сигурности деце у саобраћају. Самим тим и сарадња између наше две Установе се из године у годину подиже на виши ниво. Деца и васпитачи у свим јасленим и васпитним групама објекта Сунце иМаслачак присуствовала су реализацији предавања на тему Безбедност деце у саобраћају.  Саобраћајци ПС Кучево реализовали су ову активност кроз игре и предавање за децу у холу објекта Сунце у 08,30 часова и у сали објектаМаслачак у 09,30 часова. Деца су пажљиво слушала предавање, активно се укључивала са својим примерима, питањима, одговорима и искуствима на тему саобраћаја.

·        Среда 07.10.2015.:

·         Трудимо се да бар једном годишње деци обезбедимо гледање позоришне представе. Ове године поводом Дечје недеље остварена је сарадња са Домом културе Кучево по овој теми и деца васпитних група објеката Сунце иМаслачак и нижих разреда Основне школе Угрин Бранковић одгледала су позоришну представу у Центру за културу у Кучеву – Обеликс и Пипи полазе у школу. Поменута позоришна представа је била поклон Центра за Културу Кучево нашој и школској деци поводом Дечје недеље.

·         Посета председнику Општине Кучевa Новици Јаношевићу од стране деце припремно предшколског програма објеката Сунце иМаслачак са васпитачима група и директорком Установе Ранке Јоветић је била велика част, али и радост за малишане.

·         За децу у објекту Цврчак реализовано је предавање Сигурност деце у саобраћају у сарадњи са ПС Кучевом. предавање које је предходног дана реализовано за децу у објектима Сунце иМаслачак, реализовано је и у среду за децу у објекту Цврчак. Предавању су присуствовала и деца припремно предшколског узраста Основне школе Живојин Жика Поповић у Раброву са својом васпитачицом.

·         Поред ових активности реализована је и ревија нај фризурица за децу јаслених група објеката Сунце иМаслачак и за децу обе групе у објекту Цврчак. Ова активност је посебно била занимљива и деци и васпитачима, јер је свако на свој начин изнео и показао своју креативност и маштовитост.

·        Четвртак 08.10.2015.:

·         Активност мали манекени у оделима за одрасле је реализована у сва три објекта наше Установи. Родитељи и деца су од куће доносили гардеробу за одрасле, васпитачи су помагали деци са се обуку и маскирају у старије (родитеље, браћу, сестре, баке, деке). Након тога уследиле су модне ревије и одушевљење све деце и васпитача. Након модне ревије сви су задовољно и весело играли на журкици.

·        Петак 09.10.2015.:

·         Већ традиционално у реализацији Дечје недеље петак је дан за торту. Овом дану се читаве недеље сва деца радују. У холу објекта Сунце, сали објекта Маслачаки радној соби објекта Цврчак одржане су спортске активности, фотографисање са тортом. Деца су се опустила и уживала у спортским активностима и музици, али и дружењу са млађим, тј. старијим другарима из других група.

 

 

Захваљујемо на сарадњи родитељима и на њиховој креативности.

 

Last changed: Oct 13 2015 at 5:09 AM

Back
Реализација
downloads: 692 | type: docx | size: 14 kB

 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni