Предшколска установа "Лане" Кучево

ПУ "Лане" Кучево (обухвата објекте: "Сунце" и "Маслачак" у Кучеву и "Чврчак" у Раброву)

 • Браће Ивковића 2
 • 12240 Кучево
 • телефон: 012/852-366
 • имејл: vrticlane@gmail.com
 • директорка: Ранка Јоветић


 

Извештај о реализацији "Дечје недење" у Предшколској установи “Лане” Кучево за период од 05.10. до 09.10.2015. године

Posted by Kučevo (administrator) on 13-10-2015
Предшколска установа "ЛАНЕ" Кучево >>

ИЗВЕШТАЈ О РЕАЛИЗАЦИЈИ "ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ" У ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ "ЛАНЕ" КУЧЕВО ОД 05. ДО 09. ОКТОБРА 2015. ГОДИНЕ

"Подршка породици - најбоља подршка деци!"

 

У току протекле радне недеље од 05.10. до 09.10.2015. године у Предшколској установи (ПУ) Лане Кучево обележена је „Дечја недеља“ под слоганом Подршка породици – најбоља подршка деци!“

"Дечја недеља" је обележена у сва три објекта ПУ "Лане" (Сунце, Маслачак, Цврчак) низом активности уз учешће деце свих група у складу са својим могућностима, потребама и интересовањима. Поред деце и васпитача, у активности су били укључени и родитељи, представници локалне самоуправе, основне школе и полицијске станице.

У даљем тексту приказана је реализација плана „Дечје недеље“ по данима и активностима.

 

Понедељак 05.10.2015:

 • Деца и васпитачи су говорили у свим јасленим и васпитним групама о правима деце, детињству и радостима детињства;
 • Радионице са децом и родитељима на нивоу група. Активности су се реализовале по групама у сва три објекта, материјале су доносили и родитељи и васпитачи, деца свих јаслених и васпитних група исказивала су своју креативност на различите начине уз помоћ својих васпитача и родитеља. Продукте ове радионице и дечје креативности сви заинтересовани су могли погледати у холовима објеката и купити оно што им се највише допало у оквиру продајне изложбе која је трајала током читаве "Дечје недеље". Васпитачи су формирали продајну изложбу од продуката радионица са децом и родитељима;
 • У објектима “Сунце” и “Маслачак” директорка Ранка Јоветић поделила је деци нове пертини струњаче за физичке активности;
 • Деца објекта “Цврчак” присуствовала су приредби у холу Основне школе “Живојин Жика Поповић” у Раброву.

Уторак 06.10.2015:

 • Обележавајући "Дечју недељу", традиционално имамо и дан за доброту када деца доносе играчке, сликовнице и сличне ствари и поклањају групи и другарима за игру и заједничке активности. Родитељи су се потрудили да доброта буде на завидном нивоу доносећи играчке које ће деца користити и са којима ће се играти у вртићу.
 • Традиционално остварујемо сарадњу са Полицијском станицом (ПС) Кучево у Кучеву кроз предавања за децу о сигурности деце у саобраћају. Самим тим и сарадња између наше две установе се из године у годину подиже на виши ниво. Деца и васпитачи у свим јасленим и васпитним групама објекта “Сунце” и “Маслачак” присуствовала су реализацији предавања на тему "Безбедност деце у саобраћају".  Саобраћајци ПС Кучево реализовали су ову активност кроз игре и предавање за децу у холу објекта “Сунце” у 08.30 часова и у сали објекта “Маслачак” у 09.30 часова. Деца су пажљиво слушала предавање, активно се укључивала са својим примерима, питањима, одговорима и искуствима на тему саобраћаја.

Среда 07.10.2015:

 • Трудимо се да бар једном годишње деци обезбедимо гледање позоришне представе. Ове године поводом "Дечје недеље" остварена је сарадња са Центром за културу "Вељко Дугошевић" Кучево по овој теми и деца васпитних група објеката “Сунце” и “Маслачак” и нижих разреда Основне школе “Угрин Бранковић” Кучево одгледала су позоришну представу “Обеликс и Пипи полазе у школу” у Центру за културу "Вељко Дугошевић" у Кучеву. Поменута позоришна представа је била поклон Центра за културу "Вељко Дугошевић" Кучево нашој и школској деци поводом "Дечје недеље".
 • Посета председника Општине Кучево Новице Јаношевића од стране деце припремно-предшколског програма објеката “Сунце” и “Маслачак” са васпитачима група и директорком ПУ "Лане" Ранке Јоветић је била велика част, али и радост за малишане.
 • За децу у објекту “Цврчак” (Раброво) реализовано је предавање "Сигурност деце у саобраћају" у сарадњи са ПС Кучево. Предавање које је претходног дана реализовано за децу у објектима “Сунце” и “Маслачак” у Кучеву, реализовано је и у среду за децу у објекту “Цврчак" у Раброву. Предавању су присуствовала и деца припремно-предшколског узраста Основне школе “Живојин Жика Поповић” у Раброву са својом васпитачицом.
 • Поред ових активности реализована је и ревија нај фризурица за децу јаслених група објеката “Сунце” и “Маслачак” и за децу обе групе у објекту “Цврчак”. Ова активност је посебно била занимљива и деци и васпитачима, јер је свако на свој начин изнео и показао своју креативност и маштовитост.

Четвртак 08.10.2015:

 • Активност мали манекени у оделима за одрасле је реализована у сва три објекта ПУ "Лане" (Сунце, Маслачак, Цврчак). Родитељи и деца су од куће доносили гардеробу за одрасле, васпитачи су помагали деци са се обуку и маскирају у старије (родитеље, браћу, сестре, баке, деке). Након тога су уследиле модне ревије и одушевљење све деце и васпитача. Након модне ревије, сви су задовољно и весело играли на журкици.

Петак 09.10.2015:

 • Већ традиционално у реализацији "Дечје недеље", петак је дан за торту. Овом дану се читаве недеље сва деца радују. У холу објекта “Сунце”, сали објекта “Маслачак” и радној соби објекта “Цврчак” одржане су спортске активности и фотографисање са тортом. Деца су се опустила и уживала у спортским активностима и музици, али и дружењу са млађим, тј. старијим другарима из других група.

 (c) Copyright 2000 - 2010 StanCo IST , IST Grupa. Sva prava zadrzana. , RS Domeni